Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέες οδηγίες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Νέες οδηγίες έχουν φτάσει από το υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news, προς τα ΚΕΠ και τους δήμους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και ειδικότερα για νέα πεδία που έχουν συμπληρωθεί στο keaprogram.gr για την συμπλήρωση της αίτησης. Τα νέα στοιχεία αφορούν τους φιλοξενούμενους και τον τρόπο που δηλώνονται σε ειδικές περιπτώσεις

Ειδικότερα όπως προκύπτει από την αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο keaprogram.gr στις διαθέσιμες σχέσεις των μελών του νοικοκυριού με το νοικοκυριό προστέθηκαν οι επιλογές:
Συνιδιοκτησία,
Συνενοικίαση
καθώς και οι επιλογές:
Σύζυγος,
Τέκνο (έως 25 ετών)
Εξαιρούνται από τον έλεγχο του φιλοξενούμενου και μπορούν να προστεθούν ως μέλη του νοικοκυριού από χρήστες Δήμων με κατάλληλα έγγραφα.
Μέλη φιλοξενούμενων οικογενειών
Επίσης έχει γίνει προσπάθεια απο το υπουργείο οι οικογένειες φιλοξενούμενων να αντλούνται αυτόματα από το σύστημα ώστε να λυθεί το φαινόμενο που έχει εμφανιστεί με ολόκληρες οικογένειες που φιλοξενούνται.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ακυρωθεί τυχόν αίτηση που είναι σε εκκρεμότητα και να γίνουν εκ νέου ώστε να «τραβηχτούν» τα στοιχεία των μελών των φιλοξενούμενων οικογενειών. Δεν γίνεται με κάποιο τρόπο "αυτόματα" για αιτήσεις που είναι αποθηκευμένες.
Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika news έχουν δοθεί οδηγίες στα ΚΕΠ και τους δήμους ώστε να ρωτούντε οι πολίτες αν όντως όλα τα πρόσωπα που θα εμφανίζονται ζουν υπό την ίδια στέγη και να τονίζετε στους πολίτες ότι η αίτηση του ΚΕΑ είναι υπεύθυνη δήλωση και έχουν νομικές συνέπειες για ψευδή δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου