Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Λεπτό προς λεπτό όλα τα αποτελέσματα στο Dikaiologitika News. Δειτε σε χάρτη online

Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Λεπτό προς λεπτό όλα τα αποτελέσματα στο Dikaiologitika News. Δειτε σε χάρτη online


Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Την πρώτη εικόνα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών 2019 δίνουν τα exit polls, που μόλις ανακοινώθηκαν, ενώ η εκλογική διαδικασία έχει μόλις ολοκληρωθεί στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της χώρας.

To Dikaiologitika News, το site που έχει κερδίσει την προτίμηση σας, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μεταδίδει έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των εκλογών για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Μέσα από την εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα.

Σε δύο ενότητες, μια για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 και μια για τις ευρωεκλογές 2019 έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πλήρη εικόνα για όλα τα αποτελέσματα που θα κρίνουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.


Το dikaiologitika news σας ενημερώνει με απόλυτη ακρίβεια για το εκλογικό αποτέλεσμα, το παρασκήνιο και τις εξελίξεις στα στρατόπεδα των κομμάτων.

Ο μαραθώνιος της ενημέρωσης θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και τη Δευτέρα (27/05/2019) με συνεχή ροή των αποτελεσμάτων από ολη την χώρα.

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

κλήρωση του Τζόκερ (2017)

Πραγματοποιήθηκε η σημερινή κλήρωση του Τζόκερ (2017), η οποία μοίραζε τουλάχιστον 5,7 εκατ. ευρώ στους τυχερούς της πρώτης κατηγορίας.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι οι: 3, 14, 15, 17, 45

ΤΖΟΚΕΡ: 1

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

13η σύνταξη: Πότε και πόσα χρήματα επίδομα θα πάρουν οι συνταξιούχοι - Αναλυτικά τα ποσά

Την παροχή μόνιμης 13ης σύνταξης ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων παροχών, στο Ζάππειο. Αναλυτικά ποσά για το επίδομα


Το συνολικό κόστος του μέτρου για το επίδομα 13η σύνταξη θα φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι μόνιμη. Πότε και πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την 13η σύνταξη.

Το ποσό θα αντιστοιχεί σε μία επιπλέον σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ το ποσοστό θα μειώνεται για τις μεγαλύτερες συντάξεις, εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

Η 13η σύνταξη επανέρχεται για όλους, δηλαδή για 2,52 εκατομμύρια συνταξιούχους, θα νομοθετηθεί άμεσα με στόχο να δοθεί εντός του Μαίου.

Μοιράζει παροχές ο Τσίπρας: 13η σύνταξη, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ - Προεκλογικά «δώρα» 7 δισ. ευρώ



Για την χορήγησή της δεν θα υπάρχουν γενικά εισοδηματικά κριτήρια αλλά το ύψος της θα κλιμακώνεται από 30% έως 100% ανάλογα με την κύρια σύνταξη που εισπράττει ο δικαιούχος.

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο ότι είναι ως εξής:

-Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μια πλήρη κύρια σύνταξη. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 800.000 συνταξιούχοι οι οποίοι θα λάβουν έως 500 ευρώ και κατά μέσο όρο 370 ευρώ.

-Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη από 500 – 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 350.000 συνταξιούχοι που θα λάβουν από 350 έως 420 ευρώ. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 370 ευρώ.

-Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη από 600 – 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 600.000 συνταξιούχοι οι οποίοι θα λάβουν από 300 έως 500 ευρώ. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 400 ευρώ.

-Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 770.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν από 300 ευρώ και πάνω και κατά μέσο όρο 400 ευρώ. 

Όσοι λαμβάνουν διπλές συντάξεις θα πάρουν το ποσό που αντιστοιχεί για το άθροισμα των συντάξεών τους.

Οπως είπε φέτος η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί μέσα στον Μάϊο και αυτή η τακτική θα ακολουθείται κάθε χρόνο.

Επτά χρόνια μετά την πλήρη κατάργηση των δώρων, η 13η σύνταξη επανέρχεται κλιμακωτά για όλους. Υπενθυμίζεται πως τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού καταργήθηκαν εντελώς το 2012 με τον νόμο 4093 του 2012 ο οποίος έχει κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Από το 2010 είχαν μειωθεί σε σταθερό ποσό για όλους, δηλαδή στα 800 ευρώ το χρόνο ανεξάρτητα από το ύψος της σύνταξης (400€ τα Χριστούγεννα, 200€ το Πάσχα και 200€ το καλοκαίρι) με νόμο που έχει κριθεί συνταγματικός.

Τα δώρα σταθερού ποσού δίνονταν μόλις δυο χρόνια, πριν καταργηθούν εντελώς το 2012.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Ο Τσίπρας ανακοινώνει επαναφορά στην 13η σύνταξη, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση ΦΠΑ και φόρων

13η σύνταξη, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση ΦΠΑ και φόρων: Με ανακοινώσεις μέτρων μόνιμου χαρακτήρα από το Ζάππειο απαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην χτεσινή πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη.


Στην σημερινή συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τέθηκαν επί τάπητος μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των κοινωνικά αδύναμων και τα οποία θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στις 7 το απόγευμα. Όπως τόνισε και χτες ο πρωθυπουργός «Μόνιμα μέτρα για τους χαμηλόμισθους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα μεσαία εισοδήματα, για τη μεσαία τάξη, για την επιχειρηματικότητα. Αλλά αυτά στην ώρα τους. Δεν θα σας τα φανερώσω όλα εδώ», είπε από την Ξάνθη ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας έναν άρωμα μυστηρίου.

Επίσης, για το κοινωνικό μέρισμα 2019, όπως ανέφερε και ο Αλέξης Τσίπρας τα μέτρα στήριξης του κοινωνικού χαρακτήρα δεν θα είναι εφάπαξ παροχή αλλά μόνιμου χαρακτήρα και θα είναι συνέχεια της νέας οικονομικής πολιτικής που έχει χαραχτεί από την επομένη της εξόδου από τα μνημόνια και των μέτρων που εξαγγέλθηκαν και νομοθετήθηκαν μετά την ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως έχει κλειδώσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24 στο 13%, μέτρο που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις και θα τονώσει την δυναμική της αγορά ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου. Οι πληροφορίες μιλούν για σχεδιασμό που υπάρχει στο Μαξίμου για μείωση του ΦΠΑ και του ΕΝΦΙΑ , αλλαγή φορολογικών συντελεστών, καταβολή 13ης σύνταξης, μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα και της εισφοράς αλληλεγγύης. Αναφορικά με την εισφορά αλληλεγγύης οι πληροφορίες κάνουν λόγο για απαλλαγή για εισοδήματα μέχρι 30.000. Ωστόσο, φαίνεται ότι στο τραπέζι υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις όπου στο Μαξίμου τις κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με τον ΦΠΑ, εξετάζεται η μείωση του μεγάλου συντελεστή από το 24% στο 22% και του μεσαίου από το 13%. Στο τραπέζι έχει πέσει και η επαναφορά της έκπτωσης στον φόρο εισοδήματος κατά 1,5% εφόσον πληρωθεί εφάπαξ το ποσό. Κλείνοντας, τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται πως επηρεάζουν την δημοσιονομική πορεία της χώρα καθώς προέρχονται από το υπερπλεόνασμα του 2018.