Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

50000 Προσλήψεις ανέργων σε δήμους περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες μέσω ΕΣΠΑ

50000 Προσλήψεις ανέργων σε δήμους περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες μέσω ΕΣΠΑ

Περίπου 50000 προσλήψεις στους δήμους στις περιφέρειες ή διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για διάρκεια 5 έως 7 μήνες προβλέπει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ .

Σύμφωνα με τον Ελευθερο Τύπο το νέο στοιχείο που δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα για τις 50000 προσλήψεις ανέργων μέσω ΕΣΠΑ είναι οτι η διάρκεια εργασίας θα μπορεί να είναι και για εώς 7 μήνες και όχι μόνο για 5 μήνες .Επίσης οι προσλήψεις θα αφορούν απασχόληση εκτός απο τους σε δήμους,τις περιφέρειες  άλλά και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Τα επτάμηνα θα αφορούν προσλήψεις σε σχολεία ή νοσοκομεία ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες .




Η αμοιβή όσων απασχοληθούν, είτε με 5μηνη είτε με 7μηνη σύμβαση θα είναι 496 ευρώ για τους άνω των 25 ετών ανέργους και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα για σύνταξη).

Οι άνεργοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε υπηρεσίες των ΟΤΑ για την αναβάθμιση ή τη συντήρηση υποδομών και υπηρεσιών, σε υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες τόσο εκπαίδευσης όσο και συντήρησης ή αναβάθμισης υποδομών, σε υπηρεσίες του τομέα Υγείας (καθαρισμός, εξυπηρέτηση κοινού, αναβάθμιση υποδομών), σε κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και σε ασφαλιστικά ταμεία, κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών κλπ.

Διαβάστε περισσότερα 50000 Προσληψεις σε δημους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου