Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα: Που ψηφίζω και πως

Δημοψήφισμα: Που ψηφίζω και πως

Η ΠΝΠ για το Δημοψήφισμα και την οργάνωση της διεξαγωγής του ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καθορίζει ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και η εφαρμογή «Που Ψηφιζω» για το Δημοψήφισμα.(Προσοχή η ΠΝΠ είναι προσχέδιο και δεν έχει δημοσιευτεί για να ισχύει ακόμη ενώ ανα πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει)
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύει το ert.gr το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί όπως ακριβώς οι εκλογές, δηλαδή στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους.
(ΦΕΚ........ )
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου του 2015.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
    Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.
    Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να ρυθμισθεί η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος την 5/07/2015, σε ιδιαίτερα σύντομες χρονικές προθεσμίες, ώστε να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός επί του εθνικού θέματος χωρίς να παρατείνεται η πολιτική αβεβαιότητα, προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
    Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε: Άρθρο 1
Ρυθμίσεις της διαδικασίας δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015
    Κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η διαδικασία πραγματοποιείται αυτοδικαίως στα ίδια εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και με τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για το διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης.
    Ειδικά για το δημοψήφισμα αυτό, οι προβλεπόμενες στην κείμενη νομοθεσία προθεσμίες συντέμνονται ως ακολούθως :
αα) η προθεσμία της παραγράφου 2 του άρθρου 10 του νόμου 4023/2011 (Α' 220) σε μία (1) ημέρα,
Δείτε εδώ Που ψηφίζω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου