Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Πανελλήνιες 2017: Θέματα Λατινικών, Χημείας και ΑΟΘ για τα ΓΕΛ

Τη σκυτάλη στις πανελλήνιες 2017 παίρνουν αύριο οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα εξεταστούν στα θέματα Λατινικών, της Χημείας και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) Ειδικότερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα διαγωνιστούν αύριο στα θέματα της Λατινικών, της Χημείας και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ). Οι πανελλήνιες 2017 συνεχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή με τα θέματα της βιολογίας Γενικής Παιδείας και της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών ενώ την Δευτέρα πέφτει η αυλαία των πανελληνίων με μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και την ιστορία Γενικής Παιδείας. < Ως ώρα έναρξης για τις πανελλήνιες 2017 έχει οριστεί η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Για καλά προετοιμασμένους ήταν την προηγούμενη, Δευτέρα, τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Ειδικότερα, στην Ιστορία, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα θέματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη και συνθετική ικανότητα, ειδικά στο θέμα Δ1.
Στη Φυσική, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, σε αντίθεση με πέρυσι, και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΕΦ, τα θέματα Δ3 και Δ4 απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει πλήρως την ύλη και είχαν εμβαθύνει σε αυτήν.
Τέλος, τα θέματα στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ήταν επίσης για πολύ καλά προετοιμασμένους, ωστόσο, ένας μέτριας δυναμικότητας μαθητής «μπορούσε να προσεγγίσει το 10-12».
Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου