Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πακέτο Τσίπρα: Εκτακτο βοήθημα σε χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα από το πλεόνασμα του 2016. Ποιοι οι δικαιούχοι για την 13η σύνταξη που θα δοθεί αντισυμμετρικά στους χαμηλοσυνταξιούχους εν είδει έκτακτης ενίσχυσης αυτές τις γιορτές.

«Η Ελλάδα κράτησε και κρατά στις πλάτες της όλη την Ευρώπη, τόσο για το προσφυγικό, όσο και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η (Ευρώπη)» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.
Όπως είπε, κονδύλι 617 εκατ. θα διανεμηθεί -σαν 13η σύνταξη- σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους.
«Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στην δέσμευσή, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016, δηλαδή 617 εκατ ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν ανάγκη, καθώς λαμβάνουν κάτω από 850 ευρώ. Και αφορά 1.600.000 συνταξιούχους».
Και πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση που θα δοθεί δεν θα είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ για κάποιους με μικρές συντάξεις, το ποσό θα είναι μεγαλύτερο ακόμα και από τη σύνταξή τους.
Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας αφορά τη στήριξη προς τα νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης. «Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση.Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων».
Επίσης, είπε ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα, ενώ επεσήμανε επίσης ότι είναι σημαντική η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία.Υπογράμμισε δε ότι «τη συμφωνία με τους εταίρους θα την τηρήσουμε στο ακέραιο»
«Διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα, ενός μαραθωνίου και θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου