Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πολυτεχνείο: Κλειστοί δρόμοι – Τα μέτρα της αστυνομίας

Περισσότεροι και από τους αστυνομικούς που ήταν επί ποδός για τα μέτρα της επίσκεψης Ομπάμα θα λάβουν μέρος στα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. 2.000 άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, αλλά και 5.000 ακόμη αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους υπό τον φόβο επεισοδίων, αλλά και για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Ακόμη και οχήματα της πυροσβεστικής θα λάβουν θέσεις σε επίκαιρα σημεία στους δρόμους της Αθήνας. Η πόλη και ειδικά οι χώροι πέριξ του Πολυτεχνείου αλλά και οι δρόμοι σε όλο το μήκος της διαδρομής από την Πατησίων ως την Αμερικανική Πρεσβεία κυριολεκτικά θα αστυνομοκρατούνται, ειδικά από το μεσημέρι και ύστερα αλλά και μετά το τέλος της πορείας οπότε και θα έχει πέσει η νύχτα και ο κίνδυνος πρόκλησης επεισοδίων μεγαλώνει.
Παράλληλα τόσο το Πολυτεχνείο, όπου όμως η δύναμη της αστυνομίας θα έχει διακριτική παρουσία στους χώρους κοντά στο ιστορικό κτήριο, αλλά και η Βουλή, τα γραφεία της Ε.Ε. Και η Αμερικανική Πρεσβεία θα είναι τα τέσσερα κτήρια όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρων της ΕΛ.ΑΣ.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας «Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Τετάρτη 16/11/2016 έως την Πέμπτη 17/11/2016.
Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν σήμερα, Πέμπτη, κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ).
Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου