Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Με προσδοκίες η κυβέρνηση υποδέχεται τον Ομπάμα



Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν προγραμματιστεί από τις αμερικανικές και τις ελληνικές αρχές για την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα Αθήνα

H πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε φρούριo. Το κύριο πρόσταγμα έχουν οι Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι σχεδιάζουν και οργανώνουν τα πάντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από αμερικανικής πλευράς, όλες οι δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στη συνοδεία και προστασία του Ομπάμα, με κάθε τρόπο, είναι πάνω από 500 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν φτάσει, ήδη, στη χώρα μας.

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν από μισή ώρα και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο με 150 ατόμων, που έχει φτάσει, από τις ΗΠΑ.

Ακόμα και οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του.

Από ελληνικής πλευράς, στα μέτρα θα συμμετάσχουν 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Οι δρόμοι θα κλείνουν αναλόγως από την παραλιακή, τη Βουλιαγμένης, τη Συγγρού και βέβαια το κέντρο.

Συγκεκριμένα, θα κλείνουν δρόμοι για να περάσει ο υψηλός επισκέπτης με τη συνοδεία του και θα ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η χρονική στιγμή που θα συμβαίνει η κάθε παρέμβαση. Κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπαίνει στους δρόμους από όπου θα περνάει ο Ομπάμα.

Πάντως, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Από την ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Για σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα από την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις, ενώ στις 6.30 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει ανακοινώσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής σήμερα και αύριο απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.

Το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί υπάρχει επιτήρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Την κατανόηση των πολιτών ζητάει ο Ν. Τόσκας

Την κατανόηση των πολιτών ζητάει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για την ταλαιπωρία, που θα υποστούν σήμερα και αύριο, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί, για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα.

Ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε απόλυτα ασφαλές το περιβάλλον της Αθήνας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα και τόνισε ότι δεν άλλαξε σε τίποτα το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου, λόγω της επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία. Όμως, υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο γεγονός αλλάζει τον σχεδιασμό της αστυνόμευσης, με πιο ευέλικτες δυνάμεις στο κέντρο της πόλης.

Για τις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί λόγω της επίσκεψης του κ. Ομπάμα και της επετείου του Πολυτεχνείου, ο κ. Τόσκας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, σημειώνοντας ότι υπάρχει ωριμότητα από πλευράς των πολιτών. Πρόσθεσε, δε, ότι θα τηρηθούν οι κανόνες της αστυνομίας και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου