Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βασεις 2015 μετά τους βαθμούς

Βάσεις 2015: Οι τελευταίες εκτιμήσεις μετά τους βαθμούς
Σίγουρη πτώση στις βάσεις 2015 θα φέρουν οι πολύ χαμηλές βαθμολογίες σε σχέση με το 2014 που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι στα Αρχαία θεωρητικής κατεύθυνσης, στη Φυσική και τα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, των σχολών, κυρίως των υψηλόβαθμων, σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Επίσης οι βαθμολογίες δείχνουν μεγάλη πτώση ακόμη και σε σχολές προπύργια των αριστούχων

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20, που σημαίνει ότι μειώθηκαν και οι αριστούχοι. Εκτιμάται ότι αυτό θα φέρει κατακόρυφη πτώση των βάσεων ακόμη και στις σχολές που θεωρούνται περιζήτητες.
Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, πτώση των βάσεων θα πρέπει να αναμένεται στις Νομικές και σε κάποιες Παιδαγωγικές σχολές, καθώς επίσης και σε τμήματα όπως Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Κοινωνικής Θεολογίας.
Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, στο δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ελεύθερη πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές όπως οι Φυσικομαθηματικές και: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.
Οι χαμηλές βαθμολογίες στη Βιολογία φέρουν πτώση των βάσεων και στο τρίτο πεδίο και σε σχολές όπως η Ιατρική και οι Φαρμακευτικές.
Αντίθετα, το πέμπτο πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να μείνουν στα περσινά επίπεδα ή να αυξηθούν λίγο σε σχολές όπως Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών.
Μεγάλη πτώση υπήρξε στα μαθήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των  αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται πτώση στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.
Δραματική επίσης ήταν η πτώση στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή στις περιζήτητες Ιατρικές, με αποτέλεσμα να αναμένεται πτώση στις βάσεις του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.
δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου