Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα, δεν αποκαλύφτηκε ακόμα ο νεκρός στην Αμφίπολη

Βρέθηκαν αρχαία νομίσματα, δεν αποκαλύφτηκε ακόμα ο νεκρός στην Αμφίπολη Αίσθηση προκάλεσε στην κατάμεστη αίθουσα που έγιναν σήμερα οι επιστημονικές ανακοινώσεις των υπευθύνων της ανασκαφής στην Αμφίπολη, η αποκάλυψη πως εκεί βρέθηκαν νομίσματα του 2ου αιώνα, του Αλέξανδρου του Γ', αλλά και στοιχεία κεραμικής, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί έως τώρα, προκαλώντας την έκπληξη των παρισταμένων. Σε ερώτηση για περισσότερες διευκρινίσεις για τα νομίσματα, η απάντηση της κ. Περιστέρη ήταν πως ακόμη το θέμα είναι στη φάση της επεξεργασίας, ενώ δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι ακόμη στο μουσείο τα επιστύλια με τις ανθρώπινες παραστάσεις, που βρέθηκαν πριν από δύο μήνες και την ύπαρξή τους αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Στο Μουσείο τα μάρμαρα , νέα ανακοίνωση το Σάββατο από την Αμφίπολη

Στο Μουσείο τα μάρμαρα , νέα ανακοίνωση το Σάββατο από την Αμφίπολη Το Σάββατο 29/11 θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για την ανασκαφή στην Αμφίπολη από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ.Περιστέρη. Μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Αμφίπολης, 58 κομμάτια πλακών, βάρους περίπου 70 τόνων που ανήκουν στον περίβολο του λόφου Καστά.Τα κομμάτια πλακών, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες στη λίμνη Κερκίνη, ενώ βρίσκονταν εκεί από το 1936  που τα μετέφερε η Ούλεν, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης. Ειδικότερα το Σάββατο 29-11-2014 και από ώρα 11.00 – 14.00 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στην οδό Μπουμπουλίνας 20-22 στην Αθήνα θα γίνουν επιστημονικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη από τους:

www.dikaiologitika.gr

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Στο gsis η ρύθμιση των 100 δόσεων

Αναλυτικά τα βήματα στο gsis για την ρύθμιση των 100 δόσεων Άνοιξε χθες το βράδυ στο gsis.gr η ηλεκτρονική αίτηση για ρύθμιση με έως 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν οι περίπου 3.7 εκατ. οφειέλτες του δημοσίου. Πως όμως θα κάνουν την αίτηση ρύθμισης οι ενδιαφερόμενοι Για να μπορέσει να ρυθμίσει κάποιος τα χρέη του θα πρέπει, χρησιμοποιώντας του κωδικούς για να εισέλθει στo TAXIS στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.gsis.gr και να επιλέξει το πεδίο ρύθμιση οφειλών. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με 4 διαφορετικές επιλογές . Από αυτές ενεργές είναι οι τρεις και συγκεκριμένα: Αίτηση Πάγιας Ρύθμισης, Αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014, Αίτηση για διατήρηση ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων του Ν.4152/2013.

www.dikaiologitika.gr

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

H ρύθμιση έως 100 δόσεις στο taxisnet

H ρύθμιση έως 100 δόσεις στο taxisnet Άνοιξε η εφαρμογή στο taxisnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε ως 100 δόσεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση (www.gsis.gr). Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014». Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

www.dikaiologitika.gr

Έρευνα για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Έρευνα για  τους λογαριασμούς της ΔΕΗ αποκαλύπτει έρευνα “Πόσο πάει το μαλλί”, για την ακρίβεια πόσο ρεύμα “καίει” ένα πιστολάκι μαλλιών, αλλά και άλλοι μύθοι και αλήθειες σχετικά με το τι “φουσκώνει” τους λογαριασμούς τους ηλεκτρικού ρεύματος, αποκαλύπτει έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.   Πρόκειται για το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο με τίτλο: «Αντίστροφη μέτρηση για κατοικίες χαμηλού άνθρακα – Countdown to Low Carbon Homes», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων «Eracobuild» της ΕΕ, καταγράφοντας τις καλές πρακτικές για μια πετυχημένη ενεργειακή αναβάθμιση. “Μείωση εξόδων θέρμανσης μέχρι 65%” Για τη διεξαγωγή της έρευνας στην Ελλάδα επιλέχθηκαν 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη, που έχουν ήδη κάνει κάποια ενεργειακή αναβάθμιση πρόσφατα και καταγράφηκε η εμπειρία των κατοίκων τους και οι επιπτώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους. Παράλληλα, επιλέχθηκαν άλλες 20 κατοικίες στη Θεσσαλονίκη που επιθυμούν να κάνουν ενεργειακή αναβάθμιση, στο άμεσο μέλλον.

www.dikaiologitika.gr

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ανοιξε στο Taxisnet το Ε9 οδηγίες ανα κωδικό

Ανοιξε στο Taxisnet το Ε9 οδηγίες ανα κωδικό Η ΓΓΠΣ άνοιξε στο Taxisnet την εφαρμογή για την διόρθωση του Ε9 που αφορά μεταβολές από το έτος 2010 και ύστερα, ενώ δεν θα επιβληθούν απο την φορολογική αρχή πρόστιμα. Η ΓΓΔΕ έχει ήδη αναρτήσει αναλυτικό οδηγό 33 σελίδων για το πως θα συμπληρωθεί το Ε9 ανα κωδικό Ειδικότερα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΣ άνοιξε το Ε9 στο taxisnet ώστε οι υπόχρεοι να μπορέσουν να υποβάλουν τις παρακάτω αλλαγές: Τροποποιητικές Δηλώσεις Εν.Φ.Ι.Α. έτους 2014 και Αρχικών Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2014 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αρχικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 ετών 2011 έως και 2013 για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αρχικές και Τροποποιητικές Δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2010 για φυσικά πρόσωπα.

www.dikaiologitika.gr

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ και για κάτω των 29 ετών αλλά με προυποθέσεις

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ και για κάτω των 29 ετών αλλά με προυποθέσεις Σε πολύ λίγη ώρα ανακοινώνεται από τον υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία για το 2015. Οι ωφελούμενοι που θα ωφεληθούν με πεντάμηνη απασχόληση θα ανέρχονται σε 50.000 ανέργους Σε λιγότερο από δύο ώρες και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014 – 2015». Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας θα αφορά 50.000 ανέργους, οι οποίοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση στήριξη και ανακούφιση κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων - κυρίως νοικοκυριών που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Μαζί με τον κ. Βρούτση, θα παραστούν στην παρουσίαση ο υφυπουργός κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργος Πατούλης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι άνεργοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους προς τα τέλη Νοεμβρίου. Από τις 50.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, οι 14.000 θα γίνουν σε υπουργεία και οι 36.000 σε δήμους και περιφέρειες. Στο νέο πρόγραμμα αλλάζουν και ορισμένα από τα κριτήρια πρόσληψης, με βασικότερο το ηλικιακό.