Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα οι επιδοτήσεις για τους αγρότες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα οι επιδοτήσεις για τους αγρότες
Σήμερα οι επιδοτήσεις στους αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουκουλόπουλος σε δηλώσεις του έκανε γνωστό οτι τη Δευτέρα 22/12 ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει τις επιδοτήσεις στους αγρότες και στις 29/12 την εξισωτική αποζημίωση του 2014.


Με την πληρωμη του ΟΠΕΚΕΠΕ τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου περίπου 700.000 αγρότες θα πληρωθούν την β δοση . Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κουκουλόπουλος,για το πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών απάντησε ότι, η ενιαία ενίσχυση θα δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κανονικά στους παραγωγούς τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.

Είναι μια πληρωμή που θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ και στις 29 Δεκεμβρίου θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση του 2014. Επίσης από προχθές γίνονται κανονικά οι πληρωμές βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας του 2012 και 2013 στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες έχει υπάρξει η ολοκλήρωση της διασταύρωσης στοιχείων και η αποστολή τους στο Υπουργείο. Απευθύνω έκκληση σε όλες τις ΔΑΟΚ και τις Περιφέρειες της χώρας να αποστείλουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα σχετικά στοιχεία για να προχωρήσουν οι πληρωμές. Οι πληρωμές συνεχίζονται κανονικά και επιτελείται ένας άθλος. Από τον Αύγουστο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου οι πληρωμές στους παραγωγούς και συγκεκριμένα ενιαία ενίσχυση, εξισωτική αποζημίωση, πληρωμές από τα διαρθρωτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ.ά, ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ το τελευταίο τετράμηνο».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου