Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014

Δευτέρα 25/8 η ανακοίνωση της ημερομηνίας για τις βάσεις 2014

Δευτέρα 25/8 η ανακοίνωση της ημερομηνίας για τις βάσεις 2014

 Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του την Δευτέρα 25/8 θα ανακοινώσει την ημερομηνία που θα ανακοινωθούν οιβάσεις 2014 για την εισαγωγή των υποψηφίων των Παννελαδικών εξετάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Αυτό έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζής. Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Κυριαζής δήλωσε σήμερα ότι μέχρι την Παρασκευή 29/8 οι βάσεις 2014 θα είναι αναρτημένες στα σχολεία ενώ την ημερομηνία της ανακοίνωσης θα γνωστοποιήσει το υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα με ανακοίνωση του.Πιθανότερο είναι οι βάσεις να ανακοινωθούν την Πέμπτη 28 Αυγούστου ή το αργότερο της Παρασκευή 29 Αυγούστου

 Ο Γενικός Γραμματέας σύμφωνα με το dikaiologitika.gr έκανε γνωστό επίσης ότι αυτή τη στιγμή η διεύθυνση μηχανοργάνωσης του Υπουργείου βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας των βάσεων και δεν μπορούν να υπάρχουν εκτιμήσεις για το ποια μέρα θα ανακοινωθούν.

 Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις του 2014:
1ο Επιστημονικό Πεδίο Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η αδιοριστία των δασκάλων και των νηπιαγωγών φαίνεται να λειτουργεί ως τροχοπέδη για την άνοδο των εν λόγω τμημάτων στα οποία αναμένεται πτώση των βάσεων κυρίως στα περιφερειακά τμήματα που μπορεί να φθάσει έως και τα 300 μόρια. Άνοδος αναμένεται στις Νομικές Σχολές η οποία θα κυμανθεί στα 100-250 μόρια. Τα τμήματα Ψυχολογίας αναμένεται να ψηλώσουν ελαφρά τη βάση εισαγωγής τους ενώ μικρή άνοδο της τάξης των 100 μορίων περιμένουν οι ειδικοί στα τμήματα Φιλολογίας και τα Ιστορικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 2ο Επιστημονικό Πεδίο

 Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται άνοδος των βάσεων εισαγωγής στα φυσικομαθηματικά τμήματα που πιθανόν να ξεπεράσει τα 600-700 μόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ άνοδος αναμένεται και στα τμήματα της Γεωπονίας που το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στροφή πολλών υποψηφίων σε αυτά. Πιθανόν να παρατηρηθεί μείωση των βάσεων σε χαμηλόβαθμα τμήματα χωρίς τη δυνατότητα μετεγγραφής.

3ο Επιστημονικό Πεδίο Σημαντική άνοδος αναμένεται στα τμήματα της Ιατρικής όλων των πόλεων ενώ πιθανόν είναι η τελευταία Ιατρική στην Αλεξανδρούπολη να διαμορφώσει τη βάση της πάνω από τα 18.500 μόρια. Άνοδος της τάξης των 500 μορίων εκτιμάται για τα τμήματα Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής ενώ φαίνεται ότι και στα υπόλοιπα τμήματα θα έχουμε αύξηση των βάσεων. Όσον αφορά τα δημοφιλή τμήματα των ΤΕΙ και συγκεκριμένα αυτά της Φυσικοθεραπείας και της Εργοθεραπείας εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν τις βάσεις τους.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται μεγάλη άνοδος των βάσεων στα τμήματα Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών που δηλώνονται κατά κόρον από τους μαθητές της τεχνολογικής κατεύθυνσης. Όπως έχει γράψει το news.gr τα τμήματα αυτά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πιθανόν να εκτοξεύσουν τις βάσεις τους κατά 700-900 μόρια συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Σημαντική άνοδος αναμένεται και στα υπόλοιπα πολυτεχνικά τμήματα όπως είναι των Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών και των Τοπογράφων Μηχανικών.

5ο Επιστημονικό Πεδίο Στο 5ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δυο τάσεις των βάσεων. Ανοδική στα κεντρικά οικονομικά τμήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και καθοδική στα τμήματα της περιφέρειας. Στα τελευταία αναμένεται πτώση που πιθανόν να φθάσει και τα 1000 μόρια. Όσον αφορά τα περιφερειακά τμήματα των ΤΕΙ ίσως παρατηρηθεί το φαινόμενο να εισαχθούν υποψήφιο με βαθμολογίες κοντά στο 0 ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μείωση των βάσεων που πιθανόν να ξεπεράσει ακόμα και τα 2000 μόρια. Ο λόγος δεν είναι τόσο οι επιδόσεις των υποψηφίων όσο ο μικρός αριθμός όσων επέλεξαν να εξεταστούν στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου