Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Το νέο iPhone 6 μπαίνει σε παραγωγή τον Μάιο

Οι φήμες για την κυκλοφορία του νέου iPhone 6, με μεγαλύτερων διαστάσεων οθόνη, έχουν κάνει την εμφάνισή τους αρκετό καιρό πριν. Ωστόσο, σε πρόσφατο δημοσίευμά του το Reuters υποστηρίζει ότι η νέα συσκευή της Apple αναμένεται να μπει σε φάση παραγωγής από τον προσεχή Μάιο.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την παραγωγή δύο μοντέλων με εναλλακτικές οθόνες: το ένα με οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών, το οποίο θα εισαχθεί σε παραγωγή συντομότερα και ένα με οθόνη 5,5 ιντσών, το οποίο θα ακολουθήσει. Την κατασκευή των οθονών για το νέο iPhone 6 φέρονται να αναλαμβάνουν οι ιαπωνικές Japan Display και Sharp και η κορεατική LG Display.

IPHONE6.GR
Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να χρησιμοποιούν την τεχνολογία οθόνης αφής in-cell, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο iPhone 5, επιτρέποντας στο touch-sensitive στοιχείο που είναι ενσωματωμένο στην οθόνη να είναι λεπτότερο και φωτεινότερο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters αυτή η τεχνική ίσως είναι δυσκολότερο να εφαρμοστεί σε μεγαλύτερες οθόνες και αυτός είναι ο λόγος που το μοντέλο των 5,5 ιντσών θα μεταθέσει την παραγωγή του κατά μερικούς μήνες. Επίσης, δεν αποκλείεται η χρήση τεχνολογίας αισθητήρα film αν δεν είναι εφικτή η χρήση της τεχνολογίας in-cell.
Το εργοστάσιο της Japan Display στη Mobara, ανατολικά του Τόκιο, θα είναι το πρώτο που θα ξεκινήσει την παραγωγή από τον Μάιο, ενώ οι άλλοι δύο κατασκευαστές θα ξεκινήσουν την παραγωγή τους από τον Ιούνιο. Οι νέες συσκευές αναμένεται να ανακοινωθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο το Bloomberg, σε σχετικό δημοσίευμά του είχε αναφερθεί στην πρόθεση της Apple να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPhone με μεγαλύτερες οθόνες στις 4,7 και 5,5 ίντσες, το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

IPHONE6.GR
Ωστόσο, στο δημοσίευμα του Νοεμβρίου γινόταν λόγος για οθόνες με κυρτό γυαλί στις πλαϊνές επιφάνειες που θα είχαν ενσωματωμένους αισθητήρες που θα μπορούσαν να εντοπίσουν τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Σε κάθε περίπτωση, όλα συνηγορούν ότι η Apple φαίνεται να μετακινείται προς μοντέλα με οθόνες μεγαλύτερων διαστάσεων. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, το iPhone 6 θα είναι το μεγαλύτερο smartphone που έχει κατασκευάσει η Apple.
Ειδικότερα η έκδοση των 5,5 ιντσών φαίνεται να δημιουργείται για να ανταγωνιστεί ευθέως το Galaxy Note 3 της Samsung με την οθόνη των 5,7 ιντσών. Ενδέχεται όμως η έκδοση των 5,5 ιντσών να είναι ένα μοντέλο που προορίζεται αποκλειστικά για την ιδιαίτερη κινεζική αγορά, χωρίς την πρόθεση να κυκλοφορήσει ευρύτερα. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, ενώ οι φήμες και οι διαρροές αναμένεται να συνεχιστούν αμείωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου