Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΤΩΡΑ-Δορυφόρος έλαβε σήμα από το Boeing

ΤΩΡΑ-Δορυφόρος έλαβε σήμα από το Boeing

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Sky News δορυφόρος εντόπισε "ηλεκτρονικό ίχνος" του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Όπως μεταδίδει η Daily Mail αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκτιμούν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Πρωτοφανές μυστήριο με το Boeing-Όλα τα νέα σενάρια

Θρίλερ δίχως τέλος αποτελεί η εξαφάνιση του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών. Η τύχη του αγνοείται από το περασμένο Σάββατο και από τότε νέα σενάρια βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.  Σχεδόν όλα διαψεύδονται από τις αρχές, όμως το μυστήριο παραμένει καθώς παράλληλα τίποτα δεν επιβεβαιώνεται κιόλας.

Τις τελευταίες ώρες κι ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ενισχύεται και πάλι το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό κινείται το δημοσίευμα της Wall Street Journal που βάζει στο τραπέζι ένα ακραίο για κάποιους σενάριο.

Η περίπτωση «Lost»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τώρα την πιθανότητα ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος να το οδήγησε σε άγνωστη τοποθεσία ή να το έριξε, αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματός του, για να αποφύγει τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία από τις δύο πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal, οι Aμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι αρχές, που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους, εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το Μπόινγκ να άλλαξε κατεύθυνση, "με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο".

Πετούσε 4 ώρες πριν εξαφανιστεί;

Πως έφτασαν στο νέο αυτό σενάριο; Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες ενδεχομένως να ταξίδεψε 3.500 επιπλέον χιλιόμετρα (2.200 μίλια) υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ίσως να πλησίασε την πακιστανική μεθόριο ή σε κάποιον προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό ή στην Αραβική Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο στίγμα του στα ραντάρ δόθηκε το Σάββατο λίγο μετά τη 1:30 πμ (τοπική ώρα), δηλαδή λιγότερο από μία ώρα, μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ κι ενώ πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.

Όπως προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενο δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες, εμπειρογνώμονες και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εθνικής ασφαλείας εκτιμούν ότι το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα για περισσότερες από πέντε ώρες με βάση τα δεδομένα που εξέτασαν και τα οποία αποστέλλονται αυτόματα στις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου από τους κινητήρες του Boeing 777 στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ρουτίνας για τη μηχανική συντήρησή τους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν χαρακτήρισε σήμερα αναληθείς τις πληροφορίες αυτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου