Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πέθανε η γιαγιά της Κεφαλονιάς

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κεφαλονιά ο θάνατος από φυσικά αίτια της αιωνόβιας κυρίας Στέλλας που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για να δει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

Πέθανε η αιωνόβια γιαγιά της Κεφαλονιάς
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γιαγιά Στέλλα, όπως έγινε γνωστή από τις ανταποκρίσεις στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών.
Οπως μετέδωσε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το Kefaloniapress.gr, η αιωνόβια γιαγιά ήταν διαυγέστατη μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της.

«Τρέμει» ακόμη η γη
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:38 το πρωί στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Μιλώντας στον Σκάι, ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε ότι η δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία που άρχισε στις 26 Ιανουαρίου.

Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι ο σεισμός αυτός αποφορτίζει την περιοχή, ενώ επανέλαβε ότι για αρκετά μεγάλο χρονικό θα έχουμε τέτοιες δονήσεις.

«Θέλουμε αυτές τις δονήσεις για να υπάρξει μια εκτόνωση» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου