Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Τα 10 πιο δημοφιλή αυτοκίνητα παγκοσμίως

      Ποια είναι τα best seller σε παγκόσμιο επίπεδο; Ποια είναι τα αυτοκίνητα που είναι δημοφιλή σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Μερικά δεν τα περιμένουμε, ενώ κάποια άλλα που θεωρούμε πως θα έπρεπε να είναι στη λίστα απουσιάζουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1
10. VW Polo
Με 686.000 μονάδες είναι αναμφίβολα από το πιο επιτυχημένα υπερ-μίνι παγκοσμίως. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η επίδοση αυτή έρχεται χωρίς το Polo να πωλείται στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου αυτού, τις ΗΠΑ. Στην πρώτη, Κίνα, διατίθεται.
2
9. Honda CR-V
Έκπληξη; Αναμφίβολα, μιας και στην Ευρώπη τουλάχιστον το CR-V δεν το βλέπεις και σε κάθε γωνία. Προφανώς αλλού γίνεται κάτι τέτοιο, αλλιώς το μεσαίο SUV της Honda δεν θα είναι βρεις συνολικά 697.955 νέους αγοραστές του.
3
8. Ford Fiesta
Το Polo τα πάει πολύ καλά, το Fiesta ακόμα καλύτερα, καθώς με μικρή διαφορά -705.287 οι πωλήσεις του- καταφέρνει να εξασφαλίζει την πρώτη θέση μεταξύ των υπερ-μίνι.
4
7. VW Golf
Το ευρωπαϊκό best seller δεν μπαίνει στο top five των παγκόσμιων, παρόλο που οι πωλήσεις του έφτασαν τις 720.440 αυτοκίνητα. Ίσως να ήταν κατά τι μεγαλύτερες αν η τελευταία, 7η κατά σειρά γενιά του, ήταν διαθέσιμη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα.
5
6. Toyota Camry
Το μοναδικό μεσαίο μοντέλο αυτού του Top 10, που ταυτόχρονα είναι ουσιαστικά απών από τη Γηραιά Ήπειρο. Στις ΗΠΑ όμως δηλώνει εμφατικά το παρόν, γεγονός που έφτασε για συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις ύψους 728.230 μονάδων.
6
5. Chevrolet Cruze
Κι άλλη έκπληξη, που αποδεικνύει πως το ειδικό βάρος της ευρωπαϊκής αγοράς ως σύνολο είναι πιο μικρό τελικά απ' ότι θα θέλαμε. Συνολικά 729.000 Cruze βρήκαν κατά τη διάρκεια το 2013 ένα νέο ιδιοκτήτη.
7
4. Hyundai Elantra
Τι κι αν δεν πωλείται στην Ευρώπη; 866.000 Elantra πέρασαν από την πόρτα κάποιας αντιπροσωπείας της Hyundai στον υπόλοιπο πλανήτη.
8
3. VW Jetta
Πάει χάλασε ο κόσμος: το συντηρητικό, μικρό σεντάν της VW που ενίοτε το περνάς και στο ντούκου, πιο επιτυχημένο εμπορικά στον κόσμο αυτό από το Golf... Οι πωλήσεις του, ανεξάρτητα από το όνομα κάτω από το οποίο πωλείται (Jetta, Bora, Vento) έφτασαν τις 905.869.
9
2. Toyota Corolla
Καμία έκπληξη, ούτε για τις πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις, ούτε και για την παρουσία της Corolla σε μια από τις κορυφαίες θέσεις. Ίσως να την περιμέναμε και πρώτη, αντί για το...
10
1. Ford Focus
Η 1η θέση του top ten είναι έκπληξη. ΟΚ το Focus είναι επιτυχημένο εμπορικά, αλλά δεν θα βάζαμε και στοίχημα πως το κλείσιμο της χρονιάς θα το έβρισκε πρώτο με συνολικές πωλήσεις ύψους 1,1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Κι όμως...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου