Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο


ΟΑΕΔ ολοκληρώθηκαν δύο προγράμματα έρχονται νέα από τον επόμενο μήνα

Συμπληρώθηκαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά 1000 προσλήψεις ανέργων από επιχειρήσεις .Το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 1000 ανέργων σε μειονεκτική και πολύ μειονεκτική θέση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή αφού οι τελευταίες 150 θέσεις που υπολείπονταν συμπληρώθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα προγράμματα ΟΑΕΔ

Στο taxisnet τα τέλη Κυκλοφορίας 2014


Στο taxisnet τα τέλη Κυκλοφορίας 2014

Μέσω διαδικτύου θα δίνονται και φέτος τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης οι υπόχρεοι θα λαμβάνουν από τις αρχές Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας 2014, που για πολλούς χιλιάδες φορολογούμενους θα περιέχουν και το φόρο πολυτελείας του 2013,αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα τέλη κυκλοφορίας 2014

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Προνοιακά επιδόματα Ιουλίου Αυγούστου 2013

Προνοιακά επιδόματα Ιουλίου Αυγούστου 2013 πότε θα δοθούν

Καθυστέρηση για ακόμη μία φορά παρουσιάζεται στην πληρωμή για τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους για τους μήνες Ιούλιο Αυγουστο 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχει δοθεί η έγκριση απο το υπουργείο Εσωτερικών να διατεθεί το κονδύλι στους δήμους για τα προνοιακά επιδόματα Ιουλίου Αυγούστου 2013 ώστε οι δήμοι με την σειρά τους να πιστώσουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που τους αναλογούν

Διαβαστε περισσοτερα προνοιακα επιδοματα Ιουλιου Αυγουστου 2013

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος 2014


Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος

 Η κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει προσδιοριστεί για την έκδοση της ΚΥΑ με την οποία θα ορίζονται οι προϋποθέσεις για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για επίδομα ελάχιστου εισοδήματος.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή για το επίδομα ελάχιστου εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα Επίδομα ελάχιστου εισοδήματος

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νέα Προγράμματα για την φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι


Συζητείται αύριο στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η αναβάθμισή του με τρία επιμέρους κοινωνικά προγράμματα.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι που λειτουργεί ήδη 12 χρόνια εμπλουτίζεται με τρία επιμέρους κοινωνικά προγράμματα

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», που αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί. Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Κοινωνική Φροντίδα», που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, αποσκοπεί στην κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Διαβάστε περισσότερα Κοινωνικά Προγράμματα για την φροντίδα και νοσηλεία στο σπίτι



Τα μόρια και τα κριτήρια κατάταξης για 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας


Από αύριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για την πρόσληψη 10.000 ανέργων σε δήμους και περιφέρειες μέσω του οαεδ .
 Η ειδικότητα είναι μία και αφορά ΥΕ Γενικών καθηκόντων. 

Οι άνεργοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την απασχόληση μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα κατατάσσονται σε Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας


Νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας το επόμενο διάστημα

 Ετοιμάζεται νέο πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της καινοτομικής και της νεανικής επιχειρηματικότητας αλλά και για τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και να ξεκινήσει, από το υπουργείο Ανάπτυξης, ένα νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και τη συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρήσεων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπρόσωπους καινοτόμων επιχειρήσεων που έχουν προσελκύσει χρηματοδότηση από ξένους επενδυτές και καταγράφουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Διαβάστε περισσότερα νέο πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας 

Παρέμβαση για το εποχικό επίδομα ανεργίας

Παρέμβαση για το εποχικό επίδομα ανεργίας

 Την παρέμβαση του επιτρόπου Εργασίας της ΕΕ, Λάσλο Άντορ, για το εποχιακό επίδομα ανεργίας των εργαζομένων στον τουρισμό στην Ελλάδα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ , ζητά με επιστολή του ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει πως εξαιτίας των μνημονιακών προβλέψεων στην Ελλάδα, θα μείνουν φέτος το χειμώνα χωρίς εποχιακό επίδομα ανεργίας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως του τουριστικού τομέα. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι, το 90% των πραγματικών δικαιούχων επιδόματος ανεργίας δεν θα λάβει φέτος το εποχιακό επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις από εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κρήτη, που αποτελεί τον πρώτο μεγάλο τουριστικό προορισμό της χώρας και έχει χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό. Το ίδιο ισχύει, υπογραμμίζει, για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και όλες τις νησιωτικές και τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου «το εποχιακό επίδομα ανεργίας αποτελεί το συμπλήρωμα του εισοδήματος που προσπαθούν να κερδίσουν σε διάστημα 4-5 μηνών οι εργαζόμενοι στη "βιομηχανία" της Ελλάδας, που είναι ο τουρισμός».

πηγη : εποχικό επίδομα

OAED.GR : Προκήρυξη ΟΑΕΔ 2013


Προκήρυξη ΟΑΕΔ 2013

 Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε με προκήρυξη του την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 10000 προσλήψεις με 5μηνα ανέργων σε δημόσιους φορείς.Ποια είναι τα δικαιολογητικά , που θα προσκομίζονται από τους ενδιαφερόμενους στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ, ποια τα κριτήρια που θα γίνουν οι προσλήψεις , αλλά και σε ποιους δήμους και φορείς θα προσληφθούν οι άνεργοι σύμφωνα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις για τις 10000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ με 5μηνα θα γίνουν ηλεκτρονικά στο oaed.gr αλλά και στα ΚΕΠ
 Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, για τα 5μηνα, εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ , στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα Προκήρυξη ΟΑΕΔ 2013



Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Αγροτικές επιδοτήσεις 2013

Αγροτικές επιδοτήσεις 2013 προκαταβολή τον Οκτώβριο

Τον Οκτώβριο θα δοθεί η προκαταβολή για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2013 όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την έγκριση από την ΕΕ για τις προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων αγροτών

Η Δευτερη δόση για τις αγροτικές επιδοτήσεις 2013 θα δοθεί το Δεκεμβριο όπως και πέρσι. Ομόφωνη ήταν η στήριξη που έλαβε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτραπεί στα κράτη μέλη να δώσουν την προκαταβολή για τις αγροτικές επιδοτήσεις το 2013 δηλαδή το 50% των άμεσων ενισχύσεων κατά την διάρκεια συνεδρίασης της σχετικής Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Το ποσοστό της ενίσχυσης αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 80% ειδικά για το βόειο και το μοσχαρίσιο κρέας. Ο εν λόγω κανονισμός θα βοηθήσει τους αγρότες να αμβλύνουν τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κυρίως τον σκληρό χειμώνα και τις σοβαρές βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές στις αρχές του έτους.

πηγη dikaiologitika.gr



Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ε9 2013: Οδηγός συμπλήρωσης

Ε9 2013: Οδηγός συμπλήρωσης


Στις 27 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολη του Ε9 2013. Ποιοι έχουν υποχρεώση να υποβάλλουν στο taxisnet το Ε9 2013 πως δηλώνονται αυθαίρετα και ημιυπαίθριοι από τους ιδιοκτήτες τους.


Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν Ε9 2013 Οι φορολογούμενοι βάσει της νομοθεσίας και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιβολή του φόρου ακινήτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 2013 που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και να δηλώσουν τυχόν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2012.



OAED-ΟΑΕΔ: Επίδομα 200 ευρώ

OAED-ΟΑΕΔ: Επίδομα 200 ευρώ


Το Επίδομα 200 ευρώ των μακροχρόνια ανέργων ξεκινά από το 2014 και αφορά μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών) που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Συγκεκριμένα το επίδομα 200 ευρώ μακροχρόνια ανέργων θα το δικαιούνται οι άνεργοι, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ισχύει εδώ κια καιρό για τους ανέργους άνω των 45 ετών και το λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ.
Με το άρθρο πρώτο, παράγραφος ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ.1, περίπτωση ΙΙΙ, Ν.4093/2012 εισάγονται από 1/1/2014 μεταβολές στο επίδομα μακροχρονίως ανέργων. Με την ανωτέρω διάταξη διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, καθώς διευρύνονται τα όρια ηλικίας, τα οποία ορίζονται από 20-66 ετών (από 45-65 που είναι σήμερα). Μέχρι την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων παραμένουν σε ισχύ οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του νόμου 3016/2002 και της κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών με αριθμ. 31092/4-7-2002 (Β' 859), όπως η τελευταία έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τις 31217/8-4-2003 (Β' 448) και 14080/513/11-1-2012 (Β' 657) όμοιές της.
Τα δικαιολογητικά αναμένεται να είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν αυτή την στιγμή για το επίδομα μακροχρόνιων ανέργων σε ανέργους άνω των 45 ετών, δηλαδή: 1. Αίτηση του δικαιούχου στην Υπηρεσία ΟΑΕΔ του τόπου διαμονής του. 2. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης επικυρωμένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του προηγούμενου οικονομικού έτους. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα προσκομίζει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρει ότι δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης και ότι δεν είχε ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του.
Στην υπεύθυνη δήλωση θα βεβαιώνει η αρμόδια Δ.Ο.Υ. του ενδιαφερομένου, ότι παρελήφθη από αυτήν όμοια υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση που η καταβολή του προαναφερόμενου επιδόματος συνεχίζεται και κατά το επόμενο ημερολογιακό έτος, ο δικαιούχος θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει ότι το ετήσιο εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους δεν υπερέβη το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά το ποσό που αναλογεί στον αριθμό των ανήλικων τέκνων του.
Όσοι από τους δικαιούχους είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να προσκομίζουν και αντίγραφο φορολογικής δήλωσης αμέσως μετά την υποβολή της στη Δ.Ο.Υ. 3. Υπεύθυνη Δήλωση του δικαιούχου με την οποία βεβαιώνεται: α) ότι ο αιτών δεν συμμετέχει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, β) ότι δεν λαμβάνει επίδομα από άλλη Υπηρεσία του ΟΑΕΔ και γ) ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να γνωστοποιήσει οποιαδήποτε μεταβολή που θα επέλθει στα στοιχεία που δήλωσε υπευθύνως. 4. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. 5. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για όσους έχουν ανήλικα τέκνα. 6. Αριθμό Λογαριασμού ΙΒΑΝ Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στον οποίο πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος.

dikaiologitika.gr

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορείς να αγγίξεις με το ποντίκι σου την μύτη του τύπου στην φωτογραφία;






Προσπάθησε αλλά δεν νομίζω να σε αφήσει! Εκτός κι αν βρεις το κόλπο !
Πατήστε εδώ για να ανοίξει η φωτογραφία.
ΠΗΓΗ: pinnokio.gr

ΟΑΕΔ Πρόγραμμα για ανέργους πτυχιούχους 2013

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για ανέργους πτυχιούχους 2013

Με αφορμή το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους για το 2013  που παρέχει επιδότηση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη 2.200 ανέργων έως 35 ετών ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

«Το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που έχουν σαν σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους
επιστήμονες, έτσι ώστε να υποστηριχθεί και να μη χαθεί το αξιόλογο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας.

Σε πρώτη φάση ακόμη 2.200 επιστήμονες θα απασχοληθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η νέα αυτή μορφή προγραμμάτων απασχόλησης θα
συνεχισθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας. Ο πόλεμος κατά της ανεργίας είναι συνεχής»

Ακολουθεί το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους πτυχιούχους 2013

Συγκεκριμένα ξεκίνησε σήμερα στις 19-9-2013 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις για  πρόοσλήψεις ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση σε επιχειρήσεις στοχεύει στην απασχόληση 2.200 (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί σύμφωνα με την με αριθμ. Β118758/5-6-2012 Δημόσια Πρόσκληση και καλύφθηκαν) νέων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες.

Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 € την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.



Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ : Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασιας

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ έγκριση για 30000 προσλήψεις

Πρόσκληση προς υπουργεία και φορείς του δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες, υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Διαβάστε περισσότερα Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας οαεδ


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Με 4.179 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με 4.179 μονίμους και εποχικούς θα ενισχυθεί το Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναλυτικά θα προσληφθούν 3.534 εποχικοί και 645 μόνιμοι. Οι προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν αφορούν σε 1.000 θέσεις συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς δήμων, 820 προσλήψεις εποχικών στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 120 εποχικούς στην ΕΥΔΑΠ, 15 μόνιμους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, 869 συμβασιούχους έργου σε ωδεία και ΝΠΔΔ δήμων, 100 μόνιμους στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, 160 μόνιμους στην Εθνική Σχολή Δικαστών, 10 μόνιμους στου Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, 300 μόνιμους στο υπ. Οικονομικών, 125 εποχικούς στο υπ.Ανάπτυξης, 600 συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι ειδικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι: βρεφονηπιακοί, καταμετρητές, νηπιαγωγοί, δικαστικοί αντιπρόσωποι, καθηγητές Μουσικής, γυμναστές, διοικητικοί, διανομείς, εργάτες, καθαριστές κ.α.

Καθημερινή ενημέρωση για προσλήψεις δημοσίου θέσεις εργασίας εδω

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα 200 ευρώ μακροχρόνια ανέργων απο 01/01/2014

Επίδομα 200 ευρώ μακροχρόνια ανέργων απο 01/01/2014

Το Επίδομα 200 ευρώ των μακροχρόνια ανέργων ξεκινά από το 2014 και αφορά μακροχρόνια ανέργους (άνω των 12 μηνών) που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα το επίδομα 200 ευρώ μακροχρόνια ανέργων θα το δικαιούνται οι άνεργοι, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Το επίδομα μακροχρόνια ανέργων ισχύει εδώ κια καιρό για τους ανέργους άνω των 45 ετών και το λαμβάνουν από τον ΟΑΕΔ.

Το dikaiologitika.gr είχε παρουσιάσει εδώ και καιρό την αρχική απόφαση για την επέκταση του επιδόματος του υπουργείου Εργασίας Ακολουθεί η απόφαση για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων Με το άρθρο πρώτο, παράγραφος ΙΑ, υποπαράγραφος ΙΑ.1, περίπτωση ΙΙΙ, Ν.4093/2012 εισάγονται από 1/1/2014 μεταβολές στο επίδομα μακροχρονίως ανέργων.

Διαβάστε περισσότερα επίδομα μακροχρόνια ανέργων

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο
Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη του κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Βενιζέλου, που ασχολήθηκε με το θέμα της κινητικότητας και ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο στο δημόσιο.

Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μητσοτάκης δήλωσε σήμερα: «Επικυρώσαμε τις τελικές αποφάσεις, προκειμένου η χώρα να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα και να βγούν σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου». Πρόσθεσε, δε, ότι η διαθεσιμότητα δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο της χώρας αλλά και θετικό εργαλείο που οδηγεί στην καλύτερη οξοποίηση του εργατικού δυναμικού. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι από το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας, όλοι οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπου υπήρχαν ανάγκες Σύμφωνα με άρθρο του parapolitika.gr οι υπάλληλοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο είναι οι κάτωθι: Τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος αυτού του κύματος διαθεσιμότητας. Υπουργείο Υγείας 1.835

Περισσότερα Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

e-Παράβολο για άδεια οδήγησης και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου

e-Παράβολο για άδεια οδήγησης και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου
Το ηλεκτρονικό παράβολο ή αλλιώς το e-παράβολο καθιερώνει το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για δίπλωμα οδήγησης και κάρτα ψηφιακού ταχογράφου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά και της κατά το δυνατόν απλούστευσης των διαδικασιών προς όφελος του πολίτη.



Διαβάστε περισσότερα e-Παράβολο για άδεια οδήγησης

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Εσείς τι λέτε; Μπορείτε να εντοπίσετε τον εαυτό σας μέσα σε όλο αυτό το πλήθος; Δείτε την εφαρμογή...


Το Facebook έχει εδώ και κάποιους μήνες σπάσει το "φράγμα" του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών!

Και ανεβαίνει διαρκώς!

Για την ακρίβεια σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι 1.269.088.3... δεν μπορούμε μάλλον να σας πούμε με ακρίβεια γιατί αυξάνεται λεπτό το λεπτό!

Τι θα λέγατε αν μπορούσατε με ένα κλικ να δείτε όλα μα όλα τα πρόσωπα του Facebook;

Πρόκειται για μια νέα ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλους τους χρήστες και τους έχει ταξινομήσει με βάσει τη χρονολογική σειρά που εγγράφηκαν ενώ έχει - βέβαια- και φωτογραφίες τους.

Το site έφτιαξε η freelance σχεδιάστρια ιστοσελίδων Natalia Rojas. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει τίποτε παράνομο όσων αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων στο δημιούργημα της.

Στο πρώτο κλικ η σελίδα μοιάζει πιο πολύ με εικόνα της τηλεόρασης μας όταν κάνει παράσιτα, τα λεγόμενα "χιονάκια". Αλλά αν κάνετε το δεύτερο κλικ, τα πράγματα βελτιώνονται.

Εσείς τι λέτε; Μπορείτε να εντοπίσετε τον εαυτό σας μέσα σε όλο αυτό το πλήθος;

Για να διαπιστώσετε, πατήστε εδώ

news.gr

OAED-ΟΑΕΔ: Επίδομα τέκνων 2013 για δύο παιδιά


OAED-ΟΑΕΔ: Επίδομα τέκνων 2013 για δύο παιδιά


Το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ είναι επιπλεόν επίδομα από αύτο του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια.


Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ για το 2013


Το επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ χορηγείται:

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους ανακοίνωση του υπ Υγείας

Ανακοινώθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας, η συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.

Διαβάστε περισσότερα Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προσλήψεις 2005 ανέργων σε ΟΤΑ,ΔΕΗ, μουσεία, ΕΒΖ, νοσοκομεία


Αν είσαι άνεργος και ψάχνεις απεγνωσμένα μια δουλειά, τότε ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία σου!

Με 2005 εποχικούς θα ενισχυθούν  διάφορες δημόσιες υπηρεσίες το αμέσως επόμενο διάστημα. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, ΔΕΗ, βιομηχανία Ζάχαρης, νοσοκομεία.

Τα κριτήρια

-Χρόνος ανεργίας

-Πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας

-Τριτεκνία ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας

-Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών

-Εμπειρία

Η πλειονότητα των θέσεων αφορά ειδικότητες όπως: Βρεφονηπιοκόμοι, χειριστές μηχανημάτων, γεωπόνοι, κτηνίατροι, διοικητικοί, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητέ , οδηγοί, τεχνίτες, καθαριστές, εργάτες κ.α

Αναλυτικότερα…

Προκαταβολή σύνταξης δημοσίου

Πληρωμή Προκαταβολή σύνταξης δημοσίου 

Αύριο θα γίνει η πληρωμή για την προκαταβολή σύνταξης στους λογαριασμούς 7.634 δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο 2013 , μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα λάβουν την προκαταβολή σύνταξης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι υψηλότερος κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου, οπότε και είχαν λάβει την προκαταβολή σύνταξης 4.752 υπάλληλοι, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν 264 υπάλληλοι τον Ιούνιο και 1.126 υπάλληλοι τον Ιούλιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους 7.843 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2013, προκαταβολή σύνταξης θα λάβει το 97,3% αυτών.

Διαβάστε περισσότερα Προκαταβολή σύνταξης δημοσίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Επιδότηση για νέους αγρότες

Επιδότηση για νέους αγρότες με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντος του 2013 Επιδότηση για νέους αγρότες θα παρέχει πρόγραμμα που θα ανακοινώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του 2013 και αναμένεται η εγκριση του απο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιδότηση για τους νέους αγρότες θα αφορά την εγκατάσταση τους στην ύπαιθρο και θα αφορά νέους 18 ως 40 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη έχει ήδη σταλεί αίτημα για το πρόγραμμα στην Κομισιόν και αναμένεται η απάντησή και η έγκριση του προγράμματος για την επιδότηση των νέων αγροτών

Διαβάστε περισσότερα επιδοτηση για νεους αγροτες 2013

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 ανοίγουν τα σχολεία με τον καθιερωμένο αγιασμό οπου σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονίας.

Με εγκύκλιο του το υπουργείο Παιδείας καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014.

Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014. Ενημέρωση και οδηγίες. Κάθε σχολική μονάδα είναι ένας οργανισμός παροχής εκπαίδευσης, στόχος της οποίας είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά (Ν. 1566/85, άρθρα 1,2 και 4).

Στόχος όλων μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου για όλα τα παιδιά, το οποίο όχι μόνο αποδέχεται την ένταξή τους σε αυτό, αλλά και προσαρμόζει τη δομή και τη λειτουργία του για την κάλυψη των αναγκών τους.

Διαβάστε περισσότερα πότε ανοίγουν τα σχολειά 2013


Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης δικαιούχοι 2013

Πώς θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης 2013; Ποια είναι τα κριτήρια για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος θέρμανσης 2013;
Σε αλλαγή των κριτηρίων και του τρόπου καταβολής του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής σχεδιάζεται φέτος το επίδομα θέρμανσης 2013 να δοθεί προκαταβολικά, πριν καν ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Δηλαδή να αρχίσει να διανέμεται στους δικαιούχους πριν την έναρξη της περιόδου, στις 15 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2013

Παρουσιάστηκε το Ιphone των φτωχών


Στην πραγματικότητα, η Apple ανακοίνωσε δύο μοντέλα: το iPhone 5Sκαι το iPhone 5C με το οποίο θέλει να χτυπήσει ευθέως τον ανταγωνισμό των φθηνότερων smartphonesκαι ειδικά της Samsung.

ΒασικόχαρακτηριστικότουiPhone 5S είναιηενσωματωμένησυσκευήανάγνωσηςδακτυλικούαποτυπώματος. Στις ΗΠΑ, η συγκεκριμένη συσκευή θα διατίθεται προς 199 δολάρια για τη χωρητικότητα των 16GB, στα 299 δολάρια για τα 32GB, και στα 399 δολάρια για τα 64GB (οι τιμές αφορούν σε σύνδεση με συμβόλαιο).

Το Iphone5C το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, θα διατίθεται σε τιμή που θα ξεκινάει από τα 99 δολάρια και θα φτάνει –ανάλογα με τη χωρητικότητα- στα 199 δολάρια πάντοτε με διετές συμβόλαιο. Οι παραγγελίες για τις ΗΠΑ ξεκινούν από την Παρασκευή ενώ οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα από τις 20 Σεπτεμβρίου. Το IPhoneτων φτωχών, θα διατίθεται σε πέντε χρώματα (πράσινο, λευκό, μπλε, κόκκινο και κίτρινο). Η οθόνη του, τεσσάρων ιντσών, ενώ η κάμερά του θα είναι στα 8 Megapixel.
fpress

ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

ΟΑΕΔ επίδομα τέκνων

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δικαιούχους με 2 παιδιά
Απο την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ για δικαιούχους με δυο παιδιά .Το επίδομα  είναι επιπλεόν επίδομα από αύτο του ΟΓΑ αλλά με διαφορετικά κριτήρια.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα τέκνων του ΟΑΕΔ για το 2013

Το επίδομα τέκνων ΟΑΕΔ χορηγείται: (α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/1983).

Διαβάστε περισσότερα ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ

Επίδομα μακροχρόνια ανέργων


Επίδομα μακροχρόνια ανέργων από το 2014

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το dikaiologitika.gr πριν μέρες αναμένεται, εντός των ημερών, η έκδοση υπουργικής απόφασης για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014, το οποίο έχει ήδη νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με τον νόμο, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων 2014 θα χορηγείται στους μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα επίδομα μακροχρόνια άνεργων



Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ αλλαγές στις προϋποθέσεις


Δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ αλλαγές στις προϋποθέσεις

Με εγκύκλιο του το ΙΚΑ κοινοποιεί τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτουν οι ασφαλισμένοι άλλων ταμείων που αιτούνται από το ΙΚΑ δεύτερη σύνταξη.

 Συγκεκριμένα η εγκύκλιος του ΙΚΑ προβλέπει αλλαγές των προϋποθέσεων για χορήγηση δεύτερης σύνταξης από ίδιο δικαίωμα σε ασφαλισμένους που υπήχθησαν στην ασφάλιση για πρώτη φορά πριν από την 1.1.1993.

Διαβάστε περισσότερα Δεύτερη σύνταξη από το ΙΚΑ


Περίθαλψη για ανασφάλιστους

Περίθαλψη για ανασφάλιστους με το voucher υγείας

Απο χθές έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το voucher υγείας που παρέχει περίθαλψη για ανασφάλιστους πολίτες πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το voucher υγείας η αλλιώς “Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης” σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επιτρέπει σε ανασφάλιστους να έχουν περίθαλψη ,δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, παρακολούθησης και αγωγής υγείας από τη συγχρηματοδοτούμενη δράση του Υπουργείου Υγείας και του ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

EETAA εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα για τις επιλαχούσες μητέρες 2013

EETAA εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα για τις επιλαχούσες μητέρες 2013

Το dikaiologitika.gr θα αναρτήσει πρώτο σήμερα τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τις επιλαχούσες μητέρες που θα επιλεχθούν για τις συμπληρωματικές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ λίγο πριν τις αναρτήσει η ΕΕΤΑΑ.
Το που θα δείτε τους συμπληρωματικούς πίνακες της ΕΕΤΑΑ για τα νέα αποτελέσματα που αφορούν τις επιλαχούσες μητέρες θα παρουσιάσει σε αποκλειστικότητα και όπως πάντα πρώτο το dikaiologitika.gr .

Συγκεκριμένα το dikaiologitika.gr έχει σε αποκλειστικότητα στην διάθεση του ήδη τον σύνδεσμο που θα αναρτηθούν τα νέα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ για τις νέες θέσεις που έχουν προκύψει από τα επιπλεόν κονδύλια του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς.Ο σύνδεσμος θα αναρτηθεί όταν θα υπάρξει διαθέσιμο ακόμη και το πρώτο αποτέλεσμα για επιλαχούσες μητέρες

Διαβάστε περισσότερα EETAA εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα για τις επιλαχούσες μητέρες 2013


Γυρνώντας το χρόνο πίσω - Πώς ήταν το Facebook, το Τwitter και άλλες διάσημες ιστοσελίδες στο ξεκίνημά τους

Οι ιστοσελίδες που σήμερα έχουν γίνει μέρος -και μάλιστα αναπόσπαστο- της καθημερινότητας μας έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο πριν αρκετά χρόνια. Η εικόνα τους τότε δεν θύμιζε σε τίποτα τη σημερινή τους. Πολλοί θα είναι αυτοί που βλέποντας τις παρακάτω εικόνες θα δυσκολευτούν και να τα αναγνωρίσουν. Ειδικά το Twitter...

Οι διάσημες ιστοσελίδες όπως το Facebook, το YouTube, το Twitter, το Amazon, η γνωστή μηχανής αναζήτησης Google, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του Διαδικτύου Wikipedia στο ξεκίνημά τους είχαν μια άκρως βαρετή εικόνα που δεν θυμίζει σε τίποτα την ευχάριστη και ζωντανή σημερινή τους εμφάνιση. Ακόμη και τα λογότυπά τους ήταν αρκετά διαφορετικά και κανείς κοιτώντας τα σήμερα θα μπορούσε να τα χαρακτηρίσει παλιομοδίτικα.



Πηγή: Dinfo.gr