Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Διακοπές απο τον ΟΑΕΔ για το 2013 2014



Διακοπές απο τον ΟΑΕΔ για το 2013 2014 ποιοι είναι οι δικαιούχοι Το dikaiologitika.gr σας παρουσιάζει για ακόμη μία φορά πρώτο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για διακοπές μέσω κοινωνικού τουρισμού για το 2013 Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Εργασίας καθορίζονται οι όροι και τα κριτήρια για την διάθεση εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού απο τον ΟΑΕΔ 2013 2014

Τι περιλαμβάνει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις διακοπές κοινωνικού τουρισμού 2013 2014 που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr .Οι αιτήσεις θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr όπως και σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερο άρθρο Όπως αναφέρει η απόφαση του ΟΑΕΔ σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ για το 2013 2014 είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων − ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.


Διαβάστε περισσότερα Διακοπές απο τον ΟΑΕΔ για το 2013 2014

Οδηγίες υποβολής για το Ε9 2013


Ε9 2013 οδηγίες υποβολής ποιοι πρέπει να υποβάλλουν

Η ΓΓΠΣ εξέδωσε οδηγίες για το Ε9 του 2013 αφού άνοιξε η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων στο taxisnet για τις μεταβολές στην ακίνητη περιουσία των ιδιοκτητών ακινήτων που έγιναν εντός του 2012.

Συχνές Ερωτήσεις για τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 2013

1. Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 2013 ;

Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013 έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που εντός του έτους 2012 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των αγροτεμαχίων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά. Τα νομικά πρόσωπα, για το έτος 2013, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή υφίσταται κατά την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Διαβάστε περισσότερα Ε9 2013



Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ 2013

ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός 2013 αιτήσεις στο oaed.gr 

Το dikaiologitika.gr σας παρουσίαζει για ακόμη μία φορά πρώτο το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 .

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργού Εργασίας καθορίζονται οι όροι και τα κριτήρια για την διάθεση εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού απο τον ΟΑΕΔ 2013 2013 .
Οι αιτήσεις θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr όπως και σας είχαμε ενημερώσει. 

Τι περιλαμβάνει πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Κοινωνικός τουρισμός 2013 2014 

Όπως αναφέρει η απόφαση του ΟΑΕΔ σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ για το 2013 2014 είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. 

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων − ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού. ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΑΕΔ 2013 2014 Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ » ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης. 


Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βάσεις 2013: Τελευταία μέρα για τα μηχανογραφικά δελτία


Βάσεις 2013: Τελευταία μέρα για τα μηχανογραφικά δελτία

Μέχρι και σημερα Παρασκευή μπορούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Παιδείας.


Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση, όπου μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, συχνές ερωτήσεις και το έντυπο Μηχανογραφικού Δελτίου με τις οδηγίες του.

Μηχανογραφικό 2013 μέχρι και αύριο στο exams.minedu.gov.gr


Μηχανογραφικό 2013 υποβολή στο exams.minedu.gov.gr

Απο αύριο οι υποψηφίοι των Πανελληνίων 2013 θα μπορούν να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά στο exams.minedu.gov.gr το Μηχανογραφικό 2013

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό 2013  Δελτίο (Μ.Δ.).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τις πρώτες ημέρες, δηλαδή έως και την Δευτέρα 1-7-2013, οι υποψήφιοι δεν θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό 2013 , αλλά μόνο να το επεξεργαστούν και να κάνουν προσωρινή αποθήκευση, ώστε, αφού, εξοικειωθούν με την εφαρμογή, από την Τρίτη 2-7-2013 να μπορούν να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό 2013. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για το Μηχανογραφικό 2013 είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να το οριστικοποιήσει .


Διαβάστε περισσότερα  exams.minedu.gov.gr

Δεν καταργούνται οι αποδείξεις το 2014

Δεν καταργούνται οι αποδείξεις το 2014

Δεν καταργούνται οι αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσουν οι φορολογούμενοι στην φορολογική δήλωση το 2014 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών .
«Δεν καταργούμε το μέτρο για τις αποδείξεις και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα» ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου.

Ηλεκτρονικό Παράβολο έκδοση απο το taxisnet

Ηλεκτρονικό Παράβολο έρχεται το e−Παράβολο έκδοση απο το taxisnet

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr θεσπίζεται η νέα διαδικασία έκδοσης παράβολου από το δημόσιο και πλέον τα παράβολα οι πολίτες θα μπορούν να τα εκδώσουν ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας του taxisnet e−Παράβολο .
Με τον όρο «ηλεκτρονικό παράβολο» (εφεξής «e−Παράβολο») νοείται ο μοναδικός ψηφιακός κωδικός που χορηγείται μέσω της διαδικτυακής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) www.gsis.gr. Με χρήση της σχετικής εφαρμογής κάθε ενδιαφερόμενος (φυσικό ή μη φυσικό πρόσωπο) δύναται να ζητήσει τη χορήγηση παραβόλου σε ηλεκτρονική μορφή. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν πιστοποιημένοι και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet.


Διαβάστε περισσότερα Ηλεκτρονικό Παράβολο

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ρύθμιση χρεών στην εφορία 2013

Ρύθμιση χρεών στην εφορία 2013

Τη δυνατότητα να κάνουν ρύθμιση χρεών στην εφορία με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του taxisnet  θα έχουν απο 20 Ιουλίου εκτός απροόπτου οι ενδιαφερόμενοι .Οι δόσεις με την ρύθμιση χρεών μπορούν να φθάσουν και τις 100 σε περιπτώσεις οφειλετών που έχουν οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στις 48 δόσεις .
Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρυθμιση οφειλών . Συγκεκριμένα για τους οφειλέτες με οικονομική αδυναμία να ανταποκριθούν στην εξόφληση των οφειλών τους σε έως και 48 δόσεις ισχύουν τα ακόλουθα:
Θα πρέπει να είναι φυσικά πρόσωπα, μη επιτηδευματίες. Ειδικότερα στη ρυθμιση οφειλών υπάγονται μόνο οφειλές που δεν προέρχονται από επαγγελματική δραστηριότητα ή προέρχονται από επαγγελματική δραστηριότητα η οποία έχει διακοπεί.


Διαβάστε περισσότερα ρύθμιση χρεών στην εφορία 2013

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δήμος Αθηναίων δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Δήμος Αθηναίων δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Τη στρατηγική του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα, παρουσίασε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Καμίνης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου ο δήμος και η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).
Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που ο δήμος της Αθήνας αναλαμβάνει δράσεις στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, έχοντας όραμα και συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ανάπτυξη. «Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να έχει η Αθήνα ένα δικό της επιχειρησιακό σχέδιο, το "Έργο Αθήνα". Πρόκειται για προνόμιο πανευρωπαϊκό, ένα προνόμιο που μας τιμά και μας χαροποιεί, και ταυτοχρόνως μας καθιστά περισσότερο υπεύθυνους. Καθώς μέσα από αυτήν την ευκαιρία, και εστιάζοντας σωστά, γίνεται εφικτό για την Αθήνα και τα θεμέλια της ανάπτυξης της, να θέσει αλλά και να προσδοκά πολύ περισσότερα οφέλη από την επόμενη προγραμματική περίοδο» επεσήμανε ο κ. Καμίνης.

Νέος κανονισμός για τις μεταθέσεις στρατιωτικών ΦΕΚ

Νέος κανονισμός για τις μεταθέσεις στρατιωτικών ΦΕΚ

Σε ΦΕΚ εκδόθηκε ο νέος κανονισμός για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών που θα ισχύει απο το 2014 και έπειτα .
Το ΦΕΚ για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών :
Ο νέος κανονισμός για τις μεταθέσεις αφορά τους Αξιωματικούς όλων των κατηγοριών, τους Ανθυπασπιστές, τους Μονίμους και Εθελοντές Υπαξιωματικούς, τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τους μονιμοποιηθέντες Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Τα αντίστοιχα θέματα των λοιπών κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού ρυθμίζονται από τις ισχύουσες για αυτές διατάξεις, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 60 του νόμου 3883/2010 (ΦΕΚ Α' 167).


Διαβάστε περισσότερα Μεταθέσεις Στρατιωτικων

Ετοιμάζεται το «Facebook των φτωχών»


Ετοιμάζεται το «Facebook των φτωχών» 
Εντατικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του Facebook και στα όχι και τόσο έξυπνα κινητά των χρηστών στις αναπτυσσόμενες χώρες με στόχο την προσέλκυση εκατομμυρίων νέων πελατών, κάνει το διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η Facebook εργάζεται για το project αυτό τα τελευταία δύο χρόνια, με στόσο να επεκτείνει τη βάση των 1,1 δισ. χρηστών της: να βάλει το κοινωνικό της δίκτυο σε δισεκατομμύρια φθηνά, απλά κινητά τηλέφωνα, τα οποία μπορεί μεν να έχουν σε μεγάλο βαθμό εξαφανιστεί σε Αμερική και Ευρώπη, εξακολουθούν όμως να χρησιμοποιούνται ευρέως σε αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία και η Βραζιλία.

Η εταιρεία σύντομα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, την οποία αποκαλεί «Facebook για Κάθε Κινητό», όπου το «Κάθε Κινητό» αναφέρεται σε περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες, οι οποίοι έχουν κινητά αξίας περίπου 20 δολαρίων.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες -Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Βραζιλία και Βιετνάμ- στις οποίες ζουν οι χρήστες αυτοί είναι, σύμφωνα με έρευνες, οι πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές και στην χρήση του Ίντερνετ και των κοινωνικών δικτύων και η Facebook, όπως και άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες, θέλει να εξασφαλίσει ότι θα τους έχει με το μέρος τους.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της Facebook να αποκτήσει μερικά εκατομμύρια πιστών χρηστών σε όλον τον κόσμο δίνοντάς τους μια πρώτη γευση του Internet και του Facebook μέσα από το απλό κινητό τους.

Με στόχο το συγκεκριμένο κοινό, πρόσφατα η εταιρεία λέγεται ότι έδωσε το ποσό των 70 εκατ. δολαρίων για να αγοράσει την Snaptu, μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ η οποία είχε αρχίσει να προσφέρει πρωτόγονες εκδοχές του Facebook και άλλων εφαρμογών σε απλά κινητά.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι φοιτητές θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και το 2014



Οι φοιτητές θα θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και το 2014

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και προβλέπεται να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου πριν κατατεθεί στη βουλή προς ψήφιση .

Σημαντική παράλειψη στο σχέδιο νόμου ήταν οτι δεν αναφέρονταν οι φοιτητές ως προστατευόμενα μέλη για το 2014 που σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr στο τελικό σχέδιο νόμου θα συμπεριληφθεί .Επίσης πολλές απο τις αλλαγές που περιλάμβανε το αρχικό σχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Eισοδήματος αναθεωρούνται .


διαβάστε περισσότερα προστατευόμενα μέλη 2014

Λήξη συναγερμού στην Ελασσόνα




Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην περιοχή της Ελασσόνας, η οποία πλησίασε απειλητικά στην πόλη με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή από τον δήμαρχο για την εκκένωσή της.
Πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκε η λήξη του συναγερμού και οι κάτοικοι επιστρέφουν στη βάση τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη είχε αδειάσει κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά.
Παράλληλα οι πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, αφού οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Καταλύματα ΟΓΑ 2013-14


Καταλύματα ΟΓΑ 2013-14

Ανακοινώθηκε ο κατάλογος με τα καταλύματα του ΟΓΑ για το 2013 2014 που είναι συμβεβλημένα με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού και οι κληρωθέντες δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν για να κάνουν τις διακοπές τους .


Δείτε εδώ τα καταλύματα ΟΓΑ 2013 2014




Έκτακτο ! Εκκενώνεται η πόλη της Ελασσόνας !


Έκτακτο ! Εκκενώνεται η πόλη της Ελασσόνας !



Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση, δίπλα στο στρατόπεδο της περιοχής

- Μάχη για να μη φτάσουν οι φλόγες στο στρατόπεδο και σε κατοικημένη περιοχή

- Ανησυχία για τα πυρομαχικά του στρατοπέδου
- Ο Δήμαρχος αποφάσισε να εκκενώσει την πόλη

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν μέχρι στιγμής 14 οχήματα με δεκάδες Πυροσβέστες ενώ συνεχώς καταφθάνουν ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.

Όπως διαβάζουμε στο thessalianews.gr μεγάλη είναι η κινητοποίηση και από τους τοπικούς φορείς ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά να μην απειλήσει το στρατόπεδο καθώς και κατοικημένες περιοχές.
Να σημειωθεί ότι οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά το στρατόπεδο, το οποίο απέχει μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια και υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα πυρομαχικά.

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην αποθήκη πυρομαχικών δίπλα στην πόλη της Ελασσόνας για προληπτικούς λόγους ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Γιώργος Πασχόπουλος αποφάσισε πριν λίγο να εκκενώσει την πόλη της Ελασσόνας!

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιεί η δημοτική αρχή στους πολίτες: η Ανατολική πλευρά της πόλης κατευθύνεται προς την Τσαριτσάνη. Η Νότια πλευρά προς το Στεφανόβουνο – Γαλανόβρυση ενώ η Δυτική Πλευρά προς τον Ευαγγελισμό...

Πηγή: newsit.gr


Κινδυνεύεις από τις σαγιονάρες σου και όμως τι πρέπει να προσέχεις



Κινδυνεύεις από τις σαγιονάρες σου και όμως τι πρέπει να προσέχεις

Ανήκουν στα πιο δημοφιλή... στοιχεία του καλοκαιριού....

φαίνεται όμως ότι η χρήση τους δεν έχει πάντα καλά αποτελέσματα. Ο λόγος για τις σαγιονάρες, οι οποίες φοριούνται από χιλιάδες άτομα επειδή είναι άνετες...όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν καλό στα πόδια.

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν καμία προστασία στα πόδια, ενώ εκτός από αυτό μπορεί να τους προκαλέσουν ακόμη και βλάβη, κυρίως αν είναι επίπεδες. Παλαιότερες μελέτες αναφέρουν ότι με τις σαγιονάρες τα δάχτυλα πιέζονται αρκετά κατά το περπάτημα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδα.

Ακόμη, η υπερβολική χρήση τους μπορεί να προκαλέσει κατάγματα στα κόκαλα των δαχτύλων, ενώ η πολύωρη ορθοστασία συχνά οδηγεί σε μικρά ραγίσματα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε αντίθεση με τα παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί πιο προσεκτικά, οι σαγιονάρες δεν στηρίζουν τα πόδια, με αποτέλεσμα να αλλάζει αρκετά και ο τρόπος βαδίσματος. Μελέτη του πανεπιστημίου Auburn έδειξε ότι συνήθως γίνονται μικρότερα βήματα, οι κραδασμοί για τη φτέρνα είναι εντονότεροι, ενώ η αλλαγή του φυσικού βαδίσματος γενικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα γόνατα, στους αστραγάλους, στη λεκάνη και την πλάτη.

Ακόμη, η συνεχής επαφή του δέρματος με τα συνήθως φτηνά υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένες μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στα πόδια, οι οποίες είναι αρκετά οδυνηρές.

Τέλος, παλαιότερη μελέτη του πανεπιστημίου Μαϊάμι έδειξε ότι σε ένα ζευγάρι σαγιονάρες μπορεί να υπάρχουν ακόμη και 18.000 βακτήρια, από εκείνο του σταφυλόκοκκου μέχρι βακτήρια περιττωμάτων!

«Τα πόδια αποτελούν τη βάση ολόκληρου του σώματος» είπε στη Huffington Post η ποδολόγος Jackie Sutera. «Είναι η βάση του σκελετού. Οταν έχουν κάποιο πρόβλημα, υπάρχει επίδραση ντόμινο στον οργανισμό και οι σύνδεσμοι και τα κόκαλα πρέπει να το αντισταθμίσουν». Σύμφωνα με την ίδια, για να αποφευχθούν τα παραπάνω θα πρέπει οι σαγιονάρες να φοριούνται με μέτρο και να επιλέγονται με μεγάλη προσοχή, ώστε να είναι όσο πιο «ασφαλείς» γίνεται. 

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στη γλώσσα



Τα πιο συνηθισμένα λάθη στη γλώσσα

Τα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας.  Λάθη στη γλώσσα που...
κάνουν όλοι, ακόμα κι αυτοί που δεν θα έπρεπε να κάνουν, λόγω θεσμικού ρόλου, επαγγέλματος ή εξειδίκευσης.
Λάθη που είναι τόσο συνηθισμένα που κάποιοι πια αρχίζουν να αναρωτιούνται σοβαρά ποιο είναι το λάθος και ποιο το σωστό.
Τα δέκα πιο συνηθισμένα λάθη στη γλώσσα μας και πώς να τα αποφύγουμε :

«Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής…»
Πόσες φορές την έχουμε ακούσει τη φράση, ακόμα κι από πρωθυπουργούς, υπουργούς και κυβερνητικούς εκπροσώπους, δηλαδή ανθρώπους… γραμματιζούμενους. Κι όμως, είναι πέρα για πέρα λάθος, εκτός αν εννοούν ότι η όντως η κυβέρνηση… χαίρεται που την εμπιστεύεται η Βουλή! Η σωστή φράση είναι «η κυβέρνηση απολαύει της εμπιστοσύνης» (συντάσσεται με γενική).

«Ευχαριστώ όλους όσους ήταν εκεί…»
Κι αυτό πολύ συνηθισμένο λάθος. Η σωστή σύνταξη είναι «ευχαριστώ όλους όσοι ήταν εκεί», η δεύτερη αντωνυμία δεν συμφωνεί σε πρόσωπο με την πρώτη.

«Η απόφαση ήταν υπέρ του δέοντος αυστηρή»
Μέχρι και δικηγόροι το ξεστομίζουν, αν και υποτίθεται ότι εργάζονται με τη χρήση της γλώσσας και οφείλουν να είναι ακριβείς. Το σωστό είναι «υπέρ το δέον» κι έτσι συντάσσεται, η φράση δεν… κλίνεται.

«Ποιώ την νήσσαν»
Κοινώς… κάνω την πάπια. Προσπάθησε να επιβιώσει από τα αρχαία, αλλά στην ουσία εξελίχθηκε σε μια φράση με αρχαίες λέξεις και δημοτική σύνταξη. Το σωστό είναι «ποιούμαι την νήσσαν», από το παθητικό ρήμα «ποιούμαι», από το οποίο προέρχεται και το «προσποιούμαι».

«Εβαλα την γεμιστήρα στο όπλο»
Κλασική αλλαγή…φύλου. Ο γεμιστήρας είναι αρσενικότατο ουσιαστικό, κι όμως εξελίχθηκε σε θηλυκό από γενιές και γενιές φαντάρων. Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον τελαμώνα, που έγινε «η τελαμώνα».

«Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της οργάνωσης της έκθεσης…»
Ακόμα ένα χιλιοειπωμένο λάθος, τόσο συνηθισμένο που κινδυνεύει να μετατραπεί σε… σωστό. Ο αριθμός είναι ενικός, «το πλαίσιο» κι όχι «τα πλαίσια». Υποτίθεται ότι περιορίζουμε μια πράξη, μια σκέψη, μια απόφαση εντός ενός ορισμένου πλαισίου. Αν αναφερθούμε σε πολλά πλαίσια, η χρησιμοποίηση της φράσης χάνει τη σημασία της.

«Στο μέλλον θα γίνω πιο καλύτερος…».
Πλεονασμός. Είτε λέμε «καλύτερος», είτε «πιο καλός», και τα δύο αποτελούν τον συγκριτικό βαθμό του «καλός». Αν θέλουμε να… ανέβουμε ψηλότερα από το «καλύτερος», υπάρχει ο υπερθετικός βαθμός «άριστος».

«Ξαναεπαναλαμβάνω για να το καταλάβετε…».
Ακόμα ένας πλεονασμός. Το επίρρημα ξανά είναι από μόνο του επαναληπτικό, όπως και το ρήμα επαναλαμβάνω. Αν δεν θέλουμε απλώς να κάνουμε λογοπαίγνια με χιουμοριστικές εκφράσεις όπως «ξανα-ματα-επαναλαμβάνω», το αποφεύγουμε. Είτε λέμε απλώς «επαναλαμβάνω», είτε «ξαναλέω».

«Ραντεβού στις στήλες του Ολυμπίου Διός…»
Δεν πρόκειται για στήλες, αλλά για στύλους. Κι αν η ηχητική διαφορά σας φαίνεται μικρή και ασήμαντη, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ουσία. Η στήλη είναι μια συνήθως μαρμάρινη ορθογώνια πλάκα (π.χ. επιτύμβια στήλη),ο στύλος είναι η γνωστή μας κολόνα.

«Δεν γνωρίζεται να διαβάζεται καθόλου…»
Δυστυχώς ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη, το μπέρδεμα της κατάληξης –τε με την –ται. Το βλέπουμε παντού, ακόμα και σε διαφημιστικά! Κι είναι… τόσο απλό να χρησιμοποιούμε πάντα το σωστό: Η κατάληξη –τε αναφέρεται σε δεύτερο πληθυντικό, ενώ η κατάληξη –ται σε τρίτο ενικό. Αρα, λοιπόν, αν έχουμε αμφιβολία για το ποια κατάληξη ταιριάζει στο ρήμα μας, ρωτάμε πάντα «ποιος;». Αν η απάντηση είναι «αυτός/αυτή/αυτό» η σωστή κατάληξη είναι η –ται, αν είναι «εσείς» η σωστή κατάληξη είναι η «-τε».

flowmagazine

Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα το 2013

Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα το 2013

Η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα στο ζήτημα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, ανοίγει το δρόμο για άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος κινητικότητας.
Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν, άμεσα, περίπου 2.500 σχολικοί φύλακες σε όλη την Ελλάδα, που σήμερα εργάζονται ως προσωπικό των ΟΤΑ. Οι εν λόγω αναμένεται εντός του μηνός να τεθούν σε πρόγραμμα κινητικότητας, δηλαδή θα μείνουν σε διαθεσιμότητα για διάστημα 8 μηνών (ο χρόνος μειώθηκε από τους 12 μήνες) λαμβάνοντας το 75% του βασικού τους μισθού.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2013

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2013

Τη Δευτέρα 15/7/2013 ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2013 στα εμπορικά καταστήματα. Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως το τέλος Αυγούστου.
Μέχρι να ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις 2013 οι επιχειρήσεις μπορούν να διενεργούν 10ήμερα προσφορών.
Οδηγίες προς τους εμπόρους απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ . Ειδικότερα:
- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.


Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Βάσεις 2013: Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές


Βάσεις 2013: Πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές


«Ασανσέρ» οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλα τα
 επιστημονικά πεδία φέτος.

Αναμένεται να καταγραφεί πτώση των βάσεων σε γενικά επίπεδα καθώς σε αρκετά μαθήματα, η δυσκολία των θεμάτων οδήγησε σε χαμηλές επιδόσεις τους υποψηφίους.

Σχολές όπως οι Νομικές, Ιατρικές Πολυτεχνικές, Οικονομικές, Φυσικομαθηματικές κ.α. αναμένεται να "πρωταγωνιστήσουν" στη βουτιά καθώς καταγράφηκαν γενικευμένα άσχημες επιδόσεις σε 15 από τα 22 μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η δυσκολία στα ζητήματα των εξετάσεων, επιβεβαιώνεται και από το μικρό ποσοστό αριστούχων, μόλις 4.651 έναντι των 6.810 που καταγράφηκαν την περσινή χρονιά, με τη μείωση να φτάνει ποσοστιαία το 31.7%.

Αναλύοντας κάποιος τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορεί να συμπεράνει τα εξής:

1ο Επιστημονικό Πεδίο: Αναμένεται πτώση των βάσεων σε Νομικές,
Φιλολογικές και Ψυχολογίας (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), με δεδομένο πως στα Αρχαία Ελληνικά, σημειώθηκε μεγάλο ποσοστό αποτυχίας.

2ο Επιστημονικό Πεδίο: Η εισαγωγή στις Φυσικομαθηματικές σχολές θα είναι ευκολότερη, μιας και τα μαθηματικά θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην πτώση των βάσεων

3ο Επιστημονικό Πεδίο: Σε μία από τις λίγες χρονιές που θα συμβεί αυτό, τα μόρια εισαγωγής στις Ιατρικές Σχολές είναι κάτω από 19.000. Πτώση θα υπάρξει και στα τμήματα Φαρμακευτικής - Οδοντιατρικής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: Οι Πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται να καταγράψουν σημαντική μείωση στα μόρια που απαιτούνται για εισαγωγή.

5ο Επιστημονικό Πεδίο: Τα Οικονομικά τμήματα των Πανεπιστημίων θα καταγράψουν σημαντικές πτώσεις στον πήχη εισαγωγής, γεγονός που αντανακλάται και από το μόλις 18.69% που αρίστευσε στο μάθημα βαρύτητας του πεδίου (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας).

Όπως είναι φυσικό πάντως, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα το τμήμα, μιας και η οικονομική κρίση και η εντοπιότητα αποτελούν πλέον σημαντικά στοιχεία στη συμπλήρωση μηχανογραφικών των υποψηφίων.

βασεις 2013

Αποτελέσματα μετεγγραφών 2013

Αποτελέσματα μετεγγραφών 2013

Εκδόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα μετεγγραφών φοιτητών 2013 επιτυχόντων στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2011-12 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του και στη διεύθυνση

Αποτελέσματα Μετεγγραφές Φοιτητών 2013


Αποτελέσματα Μετεγγραφές Φοιτητών 2013


Εκδόθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα για μετεγγραφές φοιτητών 2013 επιτυχόντων στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2011-12 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο αριθμός των τελικών δικαιούχων υποψηφίων ανέρχεται σε 3.864, εκ των οποίων εγκρίνεται η μεταφορά θέσης εισαγωγής σε 2.654.


Διαβάστε περισσότερα Μετεγγραφές Φοιτητών 2013 αποτελέσματα

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τι γίνεται μέσα μας, όταν πίνουμε cola


Τι γίνεται μέσα μας, όταν πίνουμε cola

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό. Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

Πηγή: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ COCA COLA - RAMNOUSIA

Βάσεις 2013 : Εκτιμήσεις πίνακες

Βάσεις 2013 : Εκτιμήσεις πίνακες 


ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 2013 ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ 2012 ΒΑΣΕΙΣ 2012 ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΒΑΣΕΩΝ 2013
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 80
ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 40 15952
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 225 19709
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 105 72 16014
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 125 100 20740
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 110 95 17653
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 105 80 11143
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 105 120 15927
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ 110 90 13530
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 230 220 14318
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & Μ.Μ.Ε. 115 60 18102
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ) 140 220 14548
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΕΡΡΕΣ) 115 100 13116
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 130 110 16647
ΗΛΕΚΤΡ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΥ 200 180 18314
ΘΕΑΤΡΟΥ 65 50 14735
ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 215 230 11527
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 190 180 19003
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 160 200 16524
ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 75 80 6580
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 75 60 14686
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 80 70 18091
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 160 150 16157
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 100 70 13279
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 100 80 18161
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 55 50 11932
ΝΟΜΙΚΗΣ 365 350 18715
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 80 75 18450
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 310 320 15568
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 210 200 17415
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 90 65 16322
ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 175 210 10424
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 130 130 16354
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 160 130 17529
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ 90 80 18324
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 220 230 17745
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ 160 170 16432
ΦΥΣΙΚΗΣ 180 170 15626
ΧΗΜΕΙΑΣ 150 130 15806
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 105 75 17184
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 150 150 18184
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 105 60 14416
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ 110 90 13363
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΪΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 80 50 13321
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 80 40 16225
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 140 130 14037
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 80 50 15573
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 150 150 10.724
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 105 80 18615
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧ. ΠΕΡΙΒΑΛ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 120 90 9263
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 170 200 14600
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 160 290 12514
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 140 155 13163
ΗΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛ. ΥΠ. 185 265 16520
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 120 115 18504
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ 170 190 12723
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 125 100 14127
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 85 60 14621
ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ 100 90 17023
ΝΟΜΙΚΗΣ 400 480 18276
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 230
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 160 260 14506
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 160 150 16191
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 160
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 160
ΓΛΩΣΣΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ 115 135 11359
ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 205 250 19709
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 120 100 17908
ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 125 200 11928
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 105 120 13397
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 110 90 13687
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 125 120 16816
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 125 110 18414
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 130 170 15615
ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 75 60 14387
ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 215 310 11535
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 170 160 19170
ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 75 90 10991
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 180 200 17074
ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 75 80 9507
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 175 150 10924
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 260 250 15945
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 125 110 13645
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 65 90 6465
ΝΟΜΙΚΗΣ 415 400 18879
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 120 115 16592
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 90 85 18553
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 320 310 15298
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 190 200 17731
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 170 160 16829
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 230 260 16395
ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 65 50 13510
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ 110 100 18299
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 290 320 17781
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 230 300 16661
ΦΥΣΙΚΗΣ 190 185 16399
ΧΗΜΕΙΑΣ 100 85 16852
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 125 110 18115
ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 95 80 13229
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 115 90 16442
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 125 100 21669
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 160 140 15861
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΥ 235 230 18914
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΩΝ 95 70 15524
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 120 110 18759
ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 85 60 18461
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 140 130 18184
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 145 120 17716
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΙΣΤΟΡΙΑΣ 140 130 12306
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 75 80 7352
ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡ. & ΔΙΕΡ/ΝΕΙΑΣ 115 75 19543
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 130 80 12738
ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ 75 70 12387
ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ 115 110 10619
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 130 120 15717
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 145 120 17824
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 230 200 17914
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 140 110 16517
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 210 190 16970
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 250 240 17178
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 190 175 15537
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ 110 70 14638
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ 170 160 8078
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 230 220 12387
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 110 100 12107
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 80 70 9311
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 210 200 12385
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ 140 170 10764
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ 95 100 11273
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 130 130 10570
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 115 90 10514
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 190 175 11328
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 105 80 11783
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 130 115 12973
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 160 210 13847
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 80 70 10297
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 115 135 10514
ΜΑΘΗMΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 160
ΜΑΘΗMΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ - ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 160
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 85
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 110 70 13644
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 120 100 15838
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 140 140 14743
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 130 140 13276
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 105 80 19613
ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 90 80 16559
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 130 100 11805
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 110 70 13444
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 130 120 13586
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 145
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 80 65 18656
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ 95 110 14551
ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ 70 50 17768
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 100 70
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 115 85 17081
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 180 150 14951
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 130 135 16410
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 105 100 16674
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 115 120 14838
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 160
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ 110
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 100 75 16756
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 110 100 16343
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 130 125 18656
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 210 290 14234
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 260 190 13853
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ 130 120 11422
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 160
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 210 180 14757
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 190 230 15916
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 210 200 14325
ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 100
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 210 280 15861
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 250 250 14821
ΦΥΣΙΚΗΣ 180 145 13930
ΧΗΜΕΙΑΣ 170 150 14777
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 120 105 16852
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ 130 100 11003
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 140 130 13308
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 110 105 18578
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 150 170 13402
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ 130 165 12006
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 230 200 14030
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 170 170 15319
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 145 150 13604
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 160 190 11571
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 150 180 15114
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 170 190 12553
ΦΥΣΙΚΗΣ 155 145 13721
ΧΗΜΕΙΑΣ 110 95 14806
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 140 145 17626
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 160 190 13486
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 160 100 12833
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 155 70 15796
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 150 120 14974
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 120 90 17284
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 170 100 15378
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 140 110 17858
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ 55 40 17908
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 230 200 16752
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 340 200 16012
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 115 90 20020
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 120 105 17197
ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ 150 140 12203
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 120
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 90
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 220 190 14100
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 140
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ 110 100 11370
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 140 180 14609
ΗΛΕΚΤΡ. ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΥ 245 225 17600
ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 85 80 11783
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 150 145 18824
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 270 270 14203
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 185 170 15719
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ & ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 140 155 17344
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 240 230 14623
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 160 190 16376
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 180 160 17003
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ 130 125 18128
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 160 230 15845
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 150 185 13387
ΦΥΣΙΚΗΣ 185 175 14433
ΧΗΜΕΙΑΣ 150 125 15250
ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 135 105 16603
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 125 100 15136
ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 140 150 16904
ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 180 150 16475
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 250 240 15881
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 270 260 16001
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 140 130 15025
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 210 180 14619
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ 150 120 17018
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 165 155 14156
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 95 90 11344
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 125 120 13036
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 125 120 12745
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 130 120 14644
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 160 130 13811
ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 120 100 9939
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 140
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 105 90 13337
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 115 100 14509
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤIΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 230 280 14677
ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 150 140 17074
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 130 120 17182
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ 125 130 14110
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 130 110 14245
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ 140 160 15419
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 190 180 14429
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ 160 160 15197
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 130 120 18204
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 100 85 18921
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧ. & ΜΗΧ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 160 130 15475
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ 105 80 12428
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 155 130 14280
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 115 90 14352
ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ 80 85 12520
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 70 40 18041
ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 70 40 13985
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ 80 40 14989
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 50 60 9432
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΨΑΛΤΙΚΗΣ 50 30 9873
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 50 30 8592
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΨΑΛΤΙΚΗΣ 80 30 9527
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 60 30 8452
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ 50
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 70 30 9003
ΤΕΙ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ 120 120 12719
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 100 100 12105
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 100 80 15223
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 150 160 10696
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 100 100 14001
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150 200 13131
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 80 80 13945
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ 100 95 12132
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 135 120 13082
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕ 120 135 10109
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 100 150 13113
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 110 100 11253
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 80
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 100 140 8143
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 200
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100 90 15935
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 100
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 100 120 8450
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ 80 80 11725
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 80
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ 80 80 11110
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ 80 80 10806
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ 100 85 13526
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 100 85 12815
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100 85 15518
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ 85 85 17045
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 85 85 11135
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 100
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 100 85 14654
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕ 100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕ 85 85 12020
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 100
ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 85 85 11221
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 180
ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 100 85 13784
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ 100 85 11310
ΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ 100 85 13439
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 100 85 14949
ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ 100
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ 60 50 14461
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 100 95 12163
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ 85 85 12081
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ 85 85 16215
ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 85 10640
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 85 85 13828
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 85 85 12845
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 85 90 12597
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 100
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 100
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 85
ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 130
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 130
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 150
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 140
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 150
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ 100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ 100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 150
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 150 9236
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100 80 14790
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 150
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 130 10017
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 150 180 12050
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100 140 9839
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ - ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 120
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 150
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100 130 14579
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΠΑΤΡΑ) 150 240 10950
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) 180
ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 130 175 7181
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150 100 9870
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 100 70 12479
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 150
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 150
ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕ 150
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕ 120 140 6578
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΕ 110
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ 110 130 6685
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) 150 100 8145
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 100
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 100
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 75 150 9984
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150 300 7740
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 100 220 7203
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 100 220 11556
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 100
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 130
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 100 100
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 100
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 100 90 12934
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 160 8201
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 100 180 12480
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150 280 10956
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 150 200 10039
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 180 8965
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 135
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΛΑΡΙΣΑ) 100
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ (ΤΡΙΚΑΛΑ) 100
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΕ 100 80 7274
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 130 140 9377
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 100 160 9815
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 100
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΧΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 100 90 6659
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 125 50 6684
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕ 80
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ 80 90 6924
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 130 40 7309
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 130
ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ 130
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 120
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 110
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΔΥΣΗΣ 100
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 80
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 80
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 100 120 11830
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 140 7455
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 100
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΤΕ 100 100 7441
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 120
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕ 120 110 7769
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 120 180 11118
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ) 150 150 9442
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 85
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 85
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100 90 11256
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100 100 10867
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 80 125 8714
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150 140 13971
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ 100 100 11770
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡ. ΥΠ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕ 120 150 11977
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100 100 12364
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 100 100 11879
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 100 120 13432
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙXΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 100 50 10055
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150 100 8261
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 135 200 7634
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 100 140 8841
ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ 135
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 130
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ - ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 100
ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 120 100 7002
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ 150
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 130
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 200 7834
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120 160 8069
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 150
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕ 120
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ 150 200 9050
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΕ 120
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ 120
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 150
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 100
ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΣΤΕ)
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ) 60 60 5191
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΣΤΕΑΝ) 50 50 4304

πηγη :ethnos