Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Βάσεις 2013: τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις

Βάσεις 2013: τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις


Πώς διαμορφώνονται οι φετινές τάσεις στις Βάσεις 2013; Σε ποιες σχολές αναμένεται σημαντική άνοδος και σε ποιες θα υπάρξει πτώση;

Ολοκληρώθηκε για τους περισσότερους υποψηφίους ο Γολγοθάς των πανελλαδικών εξετάσεων, με μόνο τα ειδικά μαθήματα να απομένουν να εξεταστούν. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, ωστόσο οι τάσεις για τις βάσεις 2013 έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται.

Τα «βατά» θέματα που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης προμυνήουν μάλλον άνοδο των βάσεων 2013 με τις Νομικές Σχολές να ετοιμάζονται για σημαντική αύξηση των μορίων που απαιτούνται για την εισαγωγή.

Αντίθετο σκηνικό θα αντιμετωπίσουν πάντως, αυτοί της Τεχνολογικής κατεύθυνσης καθώς έπειτα από την αυξημένη δυσκολία των θεμάτων, αναμένεται σημαντική πτώση στις Οικονομικές και Τεχνολογικές Σχολές.
Οι ειδικοί πάντως μιλούν για αδικία εις βάρος αυτών των φοιτητών καθώς τα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα σε σχέση με τους υποψηφίους της Θεωρητικής και της Θετικής Κατεύθυνσης.

Κάνοντας μία ενδελεχή επισκόπηση λοιπόν, με βάση τη δυσκολία των θεμάτων, μπορεί να συμπεράνει κανείς πως Νομικές και Παιδαγωγικές Σχολές θα κυμανθούν ανοδικά, ενώ Τεχνολογικές, Φυσικομαθηματικές, Πολυτεχνικές και Πληροφοριακές θα πάρουν την κατιούσα.

Σε ίδια επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί το επίπεδο των Ιατρικών Σχολών, καθώς οι ιδιαίτερα διαβασμένοι μαθητές μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που έθεσαν οι αστοχίες της εξεταστικής επιτροπής επιτυγχάνοντας ιδιαίτερα μεγάλους βαθμούς.

Παρ” όλα αυτά, Ενώσεις Φυσικών και Μαθηματικών μιλούν για πλεονέκτημα των μαθητών της Θεωρητικής κατεύθυνσης έναντι εκείνων της Τεχνολογικής, μιας και το βατερλό της Φυσικής κατεύθυνσης αναμένεται να επηρεάσει τη διακύμανση των βάσεων 2013.

Θέματα Αρχές οικονομικής θεωρίας 2013

Θέματα Αρχές οικονομικής θεωρίας 2013


Ανακοινώθηκαν τα θέματα στο μάθημα Αρχές οικονομικής θεωρίας 2013 απο τον ΟΕΦΕ που έπεσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Για να δείτε τα  θέματα στο μάθημα Αρχές οικονομικής θεωρίας 2013 πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.


Θέματα Αρχές οικονομικής θεωρίας 2013





Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αυλαία με τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Τελείωνουν οι Πανελλήνιες 2013 με το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Με το μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, όλων των κατευθύνσεων πέφτει σήμερα η υλαία των πανελλαδικών εξετάσεων για τους περισσότερους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων.


Αυλαία με τα Θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας  





Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για Άνεργους Πτυχιούχους 2013

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για Άνεργους Πτυχιούχους 2013

Επιπλέον 2200 νέες θέσεις εργασίας παρέχονται για το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους για το 2013 όπου επιδοτείται η πρόσληψη πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών .



Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, οι 2.200 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους θα καλυφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του αρχικού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».


Διαβάστε περισσότερα Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για Άνεργους Πτυχιούχους 2013

Τόκοι καταθέσεων και φορολογική δήλωση 2013

Τόκοι καταθέσεων και φορολογική δήλωση 2013

Όλοι οι καταθέτες θα πρέπει να απευθυνθούν στις τράπεζες ώστε να πάρουν την βεβαίωση οπου αναγράφονται οι τόκοι καταθέσεων ωστε να δηλωθούν στην φορολογική δήλωση το 2013

Συγκεκριμένα στον νέο φορολογικό νόμο του 2013 συμπεριλαμβάνεται διάταξη όπου προβλέπει ότι στη φορολογική δήλωση πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα του υπόχρεου της υποβολής ανεξάρτητα το εάν έχουν φορολογηθεί ήδη αλλά και τα εισοδήματα που απαλλάσσονται από φόρο .


Τόκοι και φορολογική δήλωση 2013 απαντήσεις απο τον ΓΓΔΕ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA απαντά σε όλες τις ερωτήσεις για το πώς θα υποβληθούν οι τόκοι απο τους πολίτες στις φορολογικές δηλώσεις 2013.

Οσο αφορά το θέμα έχει ανακύψει με τους τόκους άνω 250 ευρώ , οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά για να παίρνουν βεβαίωση που αναγράφονται οι τόκοι .
Όμως, υπάρχει και μία συζήτηση που γίνεται για να στέλνονται απευθείας τα δικαιολογητικά, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης. «Είμαστε σε συνεννόηση με τις τράπεζες. Πιστεύω ότι από τις μεγαλύτερες τράπεζες και το πιο πιθανόν από όλες να έχουμε τα στοιχεία εκείνα για να τα συμπληρώσουμε και έτσι ο περισσότερος κόσμος να μην τρέξει στις τράπεζες.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Απαντήσεις Χημείας ΟΕΦΕ 2013

Ανακοινώθηκαν απο τον ΟΕΦΕ οι απαντήσεις στο μάθημα της Χημείας 2013 θετικής Κατεύθυνσης



Δύσκολα και απαιτητικά χαρακτηρίζονται από τους καθηγητές τα θέματα στη Χημεία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Για τη Χημεία, «τα θέματα» λένε οι καθηγητές «απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές». Στην Ηλεκτρολογία η επιλογή των θεμάτων ήταν μέσα στις δυνατότητες των μαθητών.

Κατανοητά και σαφή ήταν και τα θέματα των Λατινικών θεωρητικής κατεύθυνσης, εκτιμούν πολλοί φιλόλογοι.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται την Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνονται, για τη μεγάλη ομάδα των υποψηφίων, με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

Δείτε τις απαντήσεις στο μάθημα της χημείας στον παρακάτω σύνδεσμο

Απαντήσεις χημείας ΟΕΦΕ 2013













Απο τις τράπεζες τα ποσά των τόκων για το Ε1

Απο τις τράπεζες τα ποσά των τόκων για το Ε1

Τα ποσά των τόκων θα δοθούν από τις τράπεζες στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρ. Χ. Θεοχάρης.


Δείτε περισσότερα Απο τις τράπεζες τα ποσά των τόκων για το Ε1

Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Βγενόπουλου Παγκοσμίως

vgenopoulos

Δεσμεύεται όλη η περιουσία του Βγενόπουλου Παγκοσμίως

Σε Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας, με τα οποία μπλοκάρονται τα περιουσιακά στοιχεία των Βγενόπουλου και Μπουλούτα, για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον Κ. Μάγειρα, ύψους €1,5 δις, προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.
{loadposition user239}
Για αγωγή που κατατέθηκε στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η MIG, απαντώντας ουσιαστικά στην προσφυγή εναντίον της . Η αγωγή εναντίον MIG, σύμφωνα με την ίδια της εταιρεία, "είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών".
Απαντώντας στην προσφυγή εναντίον του και στο διάταγμα παγοποίησης της περιουσίας του ο Α. Βγενόπουλος αναφέρει ότι "η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς αστικές αγωγές στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια", προσθέτοντας ότι "επιτέλους η λασπολογία και οι συκοφαντίες θα αντιμετωπισθούν με δικαστικές αποφάσεις".
Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον Α. Βγενόπουλο αναφέρουν ότι το διάταγμα παγοποίησης περιουσίας δεν ισχύει πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Κύπρο και ότι "με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν το κοινό από τους πραγματικούς υπαίτιους". Διερωτώνται παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι, για πιο λόγο η Ερευνητική Επιτροπή και η Επιτροπή Θεσμών δεν καλεί τον Α. Βγενόπουλο να καταθέσει «από τη στιγμή που ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να παρουσιαστεί και να καταθέσει".
H αγωγή εναντίον Βγενόπουλου
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από την Ειδική Διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των  Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.
Τα εν λόγω Διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.
Αυτά αποτελούνται από προστακτικά Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και Διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.
Η Αρχή Εξυγίανσης έχει ζητήσει από την Ειδική Διαχειρίστρια όπως την τηρεί ενήμερη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.
Αγωγή MIG εναντίον Κυπριακής Δημοκρατίας
Άμεση η απάντηση της MIG, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά αντίθετα, το Διεθνές Δικαστήριο "θα αποδεχθεί την προσφυγή της MIG εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση , "η MIG, εν συνεχεία της προσφυγής της στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία διεκδικεί το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, η κρατική πλέον τράπεζα κατέθεσε αγωγή εις βάρος της στα Κυπριακά Δικαστήρια για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ "επιφυλασσόμενη να προσδιορίσει τους ισχυρισμούς και τη ζημία της σε μεταγενέστερο χρόνο".
Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια Κυπριακά δικαστήρια και όχι στα Ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι Ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο.
Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή".
Bγενόπουλος: Προσπάθεια συγκάλυψης-Θα δικαιωθώ
Οι τραπεζίτες εφόσον έχουν διαπράξει απάτη με δόλο και παράνομο προσωπικό όφελος, παραπέμπονται στα Ποινικά Δικαστήρια, διαφορετικά, οι οποιεσδήποτε πράξεις της συνήθους τραπεζικής δραστηριότητας (π.χ. αγορά ομολόγων, δάνεια κ.λ.π.) δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αστικές απαιτήσεις, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Αντρέας Βγενόπουλος.
Προσθέτει ότι "επί 18 μήνες μετά την αποχώρηση του από την Προεδρία  της Διοίκησης της ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κανένα σχετικό στοιχείο δόλου και παράνομου προσωπικού οφέλους έχει ανακαλυφθεί, διότι απλώς δεν υπάρχει ΚΑΙ ουδεμία καταγγελία έχει γίνει στην αρμόδια Ελληνική Ποινική Δικαιοσύνη".
Αντ΄ αυτού, συμπληρώνει ο κ. Βγενόπουλος, "η κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κατέθεσε καταχρηστικώς" , όπως ισχυρίζεται ο Α. Βγενόπουλος, "αστικές αγωγές στα αναρμόδια", όπως χαρακτήρισε τα Κυπριακά Δικαστήρια, εναντίον 12 μελών του αποχωρήσαντος Διοικητικού Συμβουλίου και στελεχών της Τράπεζας, διεκδικώντας ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Μεταξύ των εναγομένων στην Κύπρο φέρεται να είναι και η MIG η οποία εδρεύει στην Ελλάδα και η οποία έχει ήδη προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο κ. Βγενόπουλος σημειώνει ότι η κίνηση αυτή της κρατικής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ΛΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, "ενώ υποτίθεται ότι ακόμη διεξάγεται έρευνα από την Ερευνητική Επιτροπή αλλά και από την Επιτροπή Θεσμών της Κυπριακής Βουλής, στοχεύει αφ΄ενός μεν στην παρεμπόδιση των αποκαλύψεων για τους πραγματικούς υπαιτίους, αφ΄ετέρου στην άμυνα έναντι των νομίμων διεκδικήσεων της MIG".
"Οι καταχρηστικές αγωγές δεν έχουν καμία τύχη"
Ο κ. Βγενόπουλος επαναλαμβάνει ότι "οι καταχρηστικές αυτές αγωγές που έχουν κατατεθεί στα αναρμόδια Κυπριακά Δικαστήρια και βρίθουν ανακριβών ισχυρισμών, νομικών ακροβασιών και αυθαιρεσιών, δεν έχουν καμία τύχη.  Αντίθετα η MIG  θα δικαιωθεί στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και η αλήθεια θα λάμψει".
Επιπλέον, στην ανακοίνωση Βγενόπουλου, προστίθεται ότι "το θετικό αυτών των εξελίξεων είναι ότι όλες οι σχετικές αιτιάσεις παίρνουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης ώστε η λασπολογία και οι συκοφαντίες να αντιμετωπισθούν επιτέλους με δικαστικές αποφάσεις".
Από την άλλη, το αρνητικό είναι, σύμφωνα με τον Αντρέα Βγενοπουλο, ότι, "με το πρόσχημα ότι είμαι και εγώ ένας από τους  εναγομένους, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου θα προσπαθήσει να αποφύγει ή να υποβαθμίσει τα δικά μου επιχειρήματα και στοιχεία για τους πραγματικούς υπευθύνους των τραπεζικών εξελίξεων και όταν τελικώς θα δικαιωθώ η υπόθεση αυτή θα είναι παρελθόν".
Καταλήγοντας ο Α. Βγενόπουλος, στην επιστολή του αναφέρει ότι "αποδεικνύεται ότι ο λόγος που δεν επετράπη στην ALVAREZ & MARSAL από την κρατική ΛΑΪΚΗ να κάνει τις δέουσες έρευνες στην Τράπεζα, είναι για να μην καταδειχθούν από το πόρισμά της οι ανακρίβειες και τα ψεύδη των ισχυρισμών των Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και που είναι οι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Τράπεζας".
Βγενόπουλος: Συζήτηση για ανάκληση Διαταγμάτων στις 11 Ιουνίου 2013
Σε νεότερη του ανακοίνωση, ο Αντρέας Βγενόπουλος αναφέρει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε τα "Ενδιάμεσα Διατάγματα" για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου.
Ήδη, προστίθεται, η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.
"Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στερούνται σοβαρότητος", υποστηρίζει ο κ. Βγενόπουλος.
"Για τις ανταγωγές αποζημίωσης η ΛΑΪΚΗ κατέθεσε ως εγγύηση 200.000 ευρώ"
Σημειώνει δε ότι "για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 Ευρώ!".
πηγη:sigmalive.com

Θέματα Ανάπτυξης εφαρμογών 2013

Θέματα Ανάπτυξης εφαρμογών 2013


Ανακοινώθηκαν τα θέματα Ανάπτυξης εφαρμογών 2013 τεχνολογικής κατεύθυνσης απο τον ΟΕΦΕ που έπεσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Για να δείτε τα θέματα των Ανάπτυξης εφαρμογών 2013 τεχνολογικής κατεύθυνσης πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

θέματα Ανάπτυξης εφαρμογών 2013








Θέματα ηλεκτρολογίας τεχνολογικής κατεύθυνσης 2013

Θέματα ηλεκτρολογίας τεχνολογικής κατεύθυνσης 2013


Ανακοινώθηκαν τα θέματα ηλεκτρολογίας 2013 τεχνολογικής κατεύθυνσης απο τον ΟΕΦΕ που έπεσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Για να δείτε τα  θέματα ηλεκτρολογίας 2013 τεχνολογικής κατεύθυνσης  πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

θέματα ηλεκτρολογίας κατεύθυνσης 2013

Θέματα χημείας κατεύθυνσης 2013

Θέματα χημείας κατεύθυνσης 2013


Ανακοινώθηκαν τα θέματα χημείας 2013 θετικής κατεύθυνσης απο τον ΟΕΦΕ που έπεσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Για να δείτε τα θέματα των χημείας 2013 θετικής κατεύθυνσης  πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

θέματα χημείας κατεύθυνσης 2013


Θέματα Λατινικών 2013

Θέματα Λατινικών 2013



Ανακοινώθηκαν τα θέματα Λατινικών 2013 θεωρητικής κατεύθυνσης απο τον ΟΕΦΕ που έπεσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Για να δείτε τα θέματα των Λατινικών 2013 θεωρητικής κατεύθυνσης  πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.

θέματα Λατινικών 2013





Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Πανελλήνιες 2013: Θέματα λύσεις στη Χημεία

Πανελλήνιες 2013: Θέματα λύσεις στη Χημεία

Δείτε πρώτοι τα θέματα και πολύ γρήγορα τις απαντήσεις στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης.
Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η σταδιακή ανάρτηση των θεμάτων και μετά θα δοθούν οι λύσεις σε pdf



ΘΕΜΑΤΑ: Χημεία θετικής κατεύθυνσης 2013



Ολοκληρώνεται σήμερα για την πλειοψηφία των υποψήφιων των ημερήσιων λυκείων η αγωνία των πανελλήνιων εξετάσεων. Η θεωρητική κατεύθυνση διαγωνίζεται στα Λατινικά, η θετική στη Χημεία, ενώ οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής στην Ηλεκτρολογία και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Την Παρασκευή, στις εξεταστικές αίθουσες θα επιστρέψουν οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, κοινό μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, που έχει αυξημένο συντελεστή βαρύτητας για τις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου των οικονομικών επιστημών.
Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που είναι προγραμματισμένες στα μέσα Ιουνίου

Η εξέταση ξεκίνησε στις 8:30 το πρωί και διαρκεί τρεις ώρες.

Πανελλήνιες 2013 : Θέματα και απαντήσεις Λατινικά, Ανάπτυξη Εφαρμογών

Συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις 2013 σήμερα Τετάρτη 29 Μαϊου με τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης .
Οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ διαγωνίζονται στα Λατινικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), τη Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης), την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης-Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης-Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων πέφτει την Παρασκευή με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
Στη συνέχεια, θα αρχίσουν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα.

Τα θέματα για τα Λατινικά εδώ

Τα θέματα για την Ανάπτυξη Εφαρμογών εδώ 

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Βάσεις 2013: ποιες σχολές θα έχουν κατακόρυφη άνοδο

Βάσεις 2013: ποιες σχολές θα έχουν κατακόρυφη άνοδο

Ποιες σχολές αναμένεται να σημειωθεί πτώση σύμφωνα με τις βάσεις 2013 στις Πανελλήνιες 2013; Ποιες σχολές θα έχουν κατακόρυφη άνοδο;

Υπό τη σκιά των Μαθηματικών γενικής παιδειάς αλλά και του σάλου που δημιουργήθηκε γύρω από την Φυσική κατεύθυνσης, συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2013.

Τόσο τα ίδια τα θέματα, όσο και οι πρώτες διορθώσεις των γραπτών από τους καθηγητές, οδηγούν στα πρώτα συμπεράσματα για το που θα κυμανθούν οι βάσεις 2013.

Για τις θεωρητικές επιστήμες πάντως, τα παντα θα εξαρτηθούν από τις επιδόσεις των μαθητών στα Αρχαία Ελληνικά μιας και τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από τα δυσκολότερα που έδωσαν έως σήμερα οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Οι Οικονομικές σχολές ενδέχεται να σημειώσουν πτώση, βάσει των επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης όπου τα θέματα θεωρήθηκαν δύσκολα αλλά κατανοητά για έναν συνεπή μαθητή.

Για την Ιατρική, παρά τα προβλήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών, η Βιολογία αναμένεται να «σπρώξει προς τα πάνω» τις βάσεις 2013.
Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι βάσεις 2013 για τις σχολές Ψυχολογίας και Νομικής θα σημειώσουν κατακόρυφη άνοδο, ενώ μικρότερη άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών.

Οι παιδαγωγικές σχολές δεν αποτελούν πλέον πόλο έλξης για τους υποψηφίους όπως γίνονταν παλαιότερα λόγω του «παγώματος» προσλήψεων στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία και για το λόγο αυτό δεν αναμένεται άνοδος των βάσεων 2013.

Διαβάστε τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2013.

Πανελλήνιες Βάσεις 2013 : ποιες σχολές θα ανέβουν

Ποιες σχολές θα ανέβουν σύμφωνα με τις βάσεις 2013 στις Πανελλήνιες 2013; Ποιες σχολές θα απορροφήσουν;

Λόγω της μείωσης των εισακτέων οι σχολές στις οποίες θα ανέβουν οι βάσεις 2013 στις Πανελλήνιες 2013 είναι οι εξής: Νομικές Σχολές, αρκετές Ιατρικές, τμήματα Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Κοινωνιολογίας, Μαθηματικών, Φυσικής, Ιατρικής, Φαρμακευτικής κ.λπ.

Αντίθετα, περισσότερους φοιτητές θα απορροφήσουν τμήματα Ψυχολογίας, Χημείας, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής και αρκετά Πολυτεχνικά, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών. Σημειώνεται πως το πεδίο που θα επιλέξουν οι υποψήφιοι θα παίξει σημαντικό ρόλο για τις βάσεις 2013 και για μία θέση στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Οι πιο «τυχεροί» σύμφωνα με τις βάσεις 2013, θα είναι οι μαθητές που θα επιλέξουν τμήματα που ανήκουν στο 2ο, το 4ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς ο συνολικός αριθμός αυξάνεται θεαματικά. «Άτυχοι» θα είναι οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν το 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών) στο οποίο θα γίνει πραγματική «σφαγή».
Οι θέσεις που προβλέπονται είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και οι βάσεις 2013 ποιο υψηλές.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στις Πανελλήνιες 2013.

Έντυπο φορολογικού οδηγού 2013

Έντυπο φορολογικού οδηγού 2013

Αναρτήθηκε το βιβλίο με τον Φορολογικό οδηγό 2013 που παρέχει διαυεκρινίσεις για την σωστή συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2013.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μέσω απο το βιβλίο Φορολογικός οδηγός 2013 , παρέχονται οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβάλλετε κατά το οικονομικό έτος 2013 και θα περιλαμβάνει τα εισοδήματα που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια του 2012.
Το υπουργείο οικονομικών αναφέρει ότι καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους.

Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Εφιστούμε την προσοχή στα εξής:
Υποχρέωση για την υποβολή φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος.

Το Έντυπο φορολογικού οδηγού 2013 εδω

Απαντήσεις μαθηματικών κατεύθυνσης ΟΕΦΕ 2013

Απαντήσεις μαθηματικών κατεύθυνσης ΟΕΦΕ 2013

O ΟΕΦΕ Ανακοίνωσε τις απαντήσεις στα θέματα των μαθηματικών κατεύθυνσης 2013 . Σήμερα στις Πανελλήνιες 2013 το μάθημα των Μαθηματικών κατεύθυνσης σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ  ήταν απαιτητικό ως προς τις απαντήσεις τους .



Όπως εξηγούν οι φροντιστές  σε όλα τα προς εξέταση μαθήματα, τηρήθηκε εφέτος ο κλιμακούμενος βαθμός δυσκολίας, προκειμένου μέσα από τη διαβάθμιση να φανεί ποιος έχει μελετήσει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντως αν και δύσκολα, τα θέματα κρίθηκαν ως κατανοητά.

Για να δείτε τις απαντήσεις στα θέματα μαθηματικών κατευθυνσης 2013 πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο


Απαντήσεις μαθηματικών κατεύθυνσης ΟΕΦΕ 2013









Απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων απο τον ΟΕΦΕ 2013

Απαντήσεις Αρχαία ΟΕΦΕ 2013

Ο ΟΕΦΕ ανακοίνωσε τις απαντήσεις στο μάθημα των αρχαίων των πανελλαδικών 2013


Απαντήσεις Αρχαία ΟΕΦΕ 2013





TAXISNET , www.taxisnet.gr gsis.gr

taxisnet8

TAXISNET ΓΓΠΣ taxisnet.gr

Το Νέο site της Γ.Γ.Π.Σ TAXISNET .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓΠΣ taxisnet
ΕΧΑΣΑ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ TAXISNET ΤΙ ΚΑΝΩ 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ TAXISNET 
"Αγαπητοί χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στo πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειας να βελτιώνει τις υπηρεσίες της, προέβη στην αναμόρφωση του ιστοχώρου της ( www.gsis.gr taxisnet.gr ). Και σε εύλογο χρονικό διάστημα, το νέο site θα τεθεί παραγωγικά στη διάθεση του κοινού.
Δεδομένου ότι πάντοτε οι απόψεις σας έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, παρακαλούμε να επισκεφθείτε το νέο site (beta version) και να υποβάλετε τυχόν προτάσεις και σχόλια, που θα αποτελέσουν για μας το κίνητρο για περαιτέρω βελτιώσεις ώστε το νέο site να αποκτήσει εμφανισιακά, λειτουργικά και χρηστικά τη μεγαλύτερη δυνατή ευστοχία και αρτιότητα.
Το url για την προσπέλαση του νέου site του TAXISNET (σε beta version) είναι:
{loadposition user239}
https://beta.gsis.gr/gsis_site/
Τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας παρακαλούμε να αποστείλετε στο e-mail: siteadmin@gsis.gr
Εν αναμονή της πολύτιμης συνεργασίας σας, ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.
Παρατήρηση

Απαιτητικά τα θέματα Μαθηματικών και αρχαίων κατεύθυνσης 2013

Απαιτητικά τα θέματα Μαθηματικών και αρχαίων κατεύθυνσης 2013

Συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες 2013 με τα μαθήματα των Μαθηματικών κατεύθυνσης και των Αρχαίων Ελληνικών όπου σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ τα θέματα των μαθηματικών και των αρχαίων ήταν απαιτητικά .



Όπως εξηγούν οι φροντιστές στο Πρώτο Θέμα σε όλα τα προς εξέταση μαθήματα, τηρήθηκε εφέτος ο κλιμακούμενος βαθμός δυσκολίας, προκειμένου μέσα από τη διαβάθμιση να φανεί ποιος έχει μελετήσει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντως αν και δύσκολα, τα θέματα κρίθηκαν ως κατανοητά.


Διαβαστε περισσοτερα θέματα Μαθηματικών και αρχαίων κατεύθυνσης 2013





Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης ΟΕΦΕ 2013

Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης ΟΕΦΕ 2013

Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης 2013



Ανακοινώθηκαν τα θέματα μαθηματικών 2013 τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης απο τον ΟΕΦΕ που έπεσαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2013

Για να δείτε τα θέματα των μαθηματικών 2013 τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης  πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο.


Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης 2013





Θέματα Αρχαίων ΟΕΦΕ 2013

Θέματα Αρχαίων 2013

Ανακοινώθηκαν τα θέματα των αρχαίων 2013 απο τον ΟΕΦΕ .Τα θέματα των αρχαίων Ελληνικών θεωρητικής κατευθυνσης των Πανελληνίων 2013 αφορούσαν κείμενο του Αριστοτέλη πολιτικά .Ακόμη το άγνωστο κείμενο δεν έχει ανακοινωθεί .



Για να δείτε τα θέματα των αρχαίων 2013 θα ενεργοποιηθεί σε λίγη ώρα παρακάτω σύνδεσμος


Θέματα Αρχαίων 2013

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μαθηματικά κατεύθυνσης, Πανελλήνιες 2013: Θέματα, λύσεις

Στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αλλα και στα αρχαία ελληνικά θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι φοιτητές και σπουδαστές, σήμερα Δευτέρα 27 Μαίου, στο πλαίσιο των Πανελληνίων εξετάσεων 2013.
Οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσουν τρεις ώρες.


Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διορθώσεις των γραπτών και οι πρώτες εκτιμήσεις γα την πορεία των Βάσεων.
Πανελλαδικές 2013 - Βάσεις 2013

Οι μαθητές πρόκειται να εξεταστούν την Τετάρτη σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών, ενώ η διαδικασία των Πανελληνίων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Θέματα Αρχαίων 2013


Θέματα μαθηματικών κατεύθυνσης 2013 ΕΔΩ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013: Θέματα Αρχαίων Κατεύθυνσης

Δείτε στο www.dikaiologitika.gr  ΠΡΩΤΟΙ τα ΘΕΜΑΤΑ στα ΑΡΧΑΙΑ Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Θέματα Αρχαίων 2013

Πανελλήνιες 2013 αύριο οι εξετάσεις των Αρχαίων και των Μαθηματικών κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2013 αύριο οι εξετάσεις των Αρχαίων και των Μαθηματικών κατεύθυνσης

Συνεχίζονται αύριο Δευτέρα 27 Μαϊου 2013 οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2013 , με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στα μαθήματατα των Αρχαίων Ελληνικών, Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικών, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.Το dikaiologitika.gr θα αναρτήσει τα θέματα των  Αρχαίων Ελληνικών, και Μαθηματικών αμέσως όταν ανακοινωθούν .


Πανελλήνιες 2013

Μεγάλη αυξηση στις στρατιωτικές και νομικές σχολές Βάσεις 2013

Μεγάλη αυξηση στις στρατιωτικές και νομικές σχολές Βάσεις 2013

Μεγάλη αυξηση αναμένονται στις βάσεις 2013 των Νομικών και των Στρατιωτικών Σχολών, όπου φαίνεται στις σχολές αυτές οι βάσεις να κυμανθούν πάνω απο τα 19.000 μόρια στην Αθήνα. Στον αντίποδα, χαμηλότερες θα είναι οι βάσεις των Πολυτεχνείων, των Φυσικομαθηματικών Σχολών και των Οικονομικών Τμημάτων. Οι βάσεις των Ιατρικών δεν προβλέπεται ότι θα φύγουν πιο μακριά από τα περσινά επίπεδα .


διαβαστε περισσοτερα Βασεις 2013

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Αρχαία, Μαθηματικά κατεύθυνσης, θέματα, συμβουλές Πανελλήνιες 2013:

Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 συνέχεια αύριο Δευτέρα 27 Μαϊου, με τους μαθητές να διαγωνίζονται στα μαθήματατα Αρχαία Ελληνικά, Θεωρητικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Οι εξετάσεις ξεκίνησαουν στις 8:30 το πρωί και θα διαρκέσουν τρεις ώρες.


Μαθηματικα: Στους µαθητές δίνονται τέσσερα (4) θέµατα από την εξεταστέα ύλη, τα οποία µπορεί να αναλύονται σε υποερωτήµατα, µε τα οποία ελέγχονται η δυνατότητα αναπαραγωγής γνωστικών στοιχείων, η γνώση εννοιών και ορολογίας και η ικανότητα εκτέλεσης γνωστών αλγορίθµων, η ικανότητα του µαθητή να αναλύει, να συνθέτει και να επεξεργάζεται δηµιουργικά ένα δεδοµένο υλικό, καθώς και ηικανότητα επιλογής και εφαρµογής κατάλληλης µεθόδου. Τα τέσσερα θέµατα που δίνονται στους µαθητές διαρθρώνονται ως εξής:

(α) Το πρώτο θέµα αποτελείται από ερωτήµατα θεωρίας που αφορούν έννοιες, ορισµούς, λήµµατα, προτάσεις, θεωρήµατα και πορίσµατα. Με το θέµα αυτό ελέγχεται η κατανόηση των βασικών εννοιών, των σπουδαιότερων συµπερασµάτων, καθώς και η σηµασία τους στην οργάνωση µιας λογικής δοµής.

(β) Το δεύτερο και το τρίτο θέµα αποτελείται το καθένα από µια άσκηση που απαιτεί από τον µαθητή ικανότητα συνδυασµού και σύνθεσης εννοιών αποδεικτικών ή υπολογιστικών διαδικασιών. Η κάθε άσκηση µπορεί να αναλύεται σε επιµέρους ερωτήµατα.

(γ) Το τέταρτο θέµα αποτελείται από µία άσκηση ή ένα πρόβληµα η λύση του οποίου απαιτεί από τον µαθητή ικανότητες συνδυασµού και σύνθεσης προηγούµενων γνώσεων, αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών στη διαδικασία επίλυσής του. Τοθέµα αυτό µπορεί να αναλύεται σε επιµέρους ερωτήµατα, τα οποίαβοηθούν τον µαθητή στη λύση.

Η βαθµολογία κατανέµεται ανά είκοσι πέντε (25) µονάδες στο καθένα από τα τέσσερα θέµατα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
(1) ∆ιαβάζουµε προσεκτικά τις εκφωνήσεις για να κατανοήσουµε τα δεδοµένα και τα ζητούµενα. Αντίθετα αποφεύγουµε τη βιαστική ανάγνωση που είναι πιθανό να µας οδηγήσει να ταυτίσουµε το ή τα θέµατα µε ερωτήµατα που ήδη έχουµε µελετήσει. Ενα θέµα µπορεί να διατυπωθεί µε πολλούς τρόπους και να απαιτεί διαφορετικές απαντήσεις.

(2) Αρχίζουµε να απαντάµε από τα θέµατα που µας φαίνονται πιο προσιτά και εύκολα. Αν κάποιο θέµα µάς φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο, το αφήνουµε για αργότερα. Το ίδιο κάνουµε αν δεν είµαστε απόλυτα σίγουροι για τις απαντήσεις µας.

(3) Να µη χάνουµε πολύ χρόνο σε κάποια «δύσκολα» σηµεία, χωρίς να έχουµε υπολογίσει τον χρόνο για να απαντήσουµε στα υπόλοιπα θέµατα και στο τέλος να επανέλθουµε στα σηµεία στα οποία είχαµε «κολλήσει». Προσοχή, ώστε να µην αφήνουµε θέµα αναπάντητο. Ακόµα και σε ένα ερώτηµα µιας άσκησης να γράψουµε έστω ένα τµήµα της λύσης.

(4) Τα υποερωτήµατα της άσκησης (συνήθως 3ου και 4ου θέµατος) είναι συνήθως ισοδύναµα, συνεπώς το καθένα µπορεί να απαντηθεί χωρίς να απαιτείται η απάντηση του προηγούµενου ή του επόµενου. Τις περισσότερες φορές τα συµπεράσµατα των πρώτων ερωτηµάτων πρέπει να χρησιµοποιηθούν στα επόµενα.

(5) Να µη βιαζόµαστε και εξαντλώντας τον χρόνο εξέτασης να αφιερώνουµε 15-20 λεπτά για να ελέγξουµε προσεκτικά το γραπτό µας και να διορθώσουµε τυχόν λάθη. Οφείλουµε να χρησιµοποιούµε τους µηχανισµούς επαλήθευσης σε κάθε άσκηση, περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα λάθους.

Αρχαια Ελληνικα (1) ∆ίνεται απόσπασµα διδαγµένου κειµένου 12-20 στίχων µε νοηµατική συνοχή και τους ζητείται:

(α) να µεταφράσουν ένα τµήµα του, 8-10 στίχων, στη νέα ελληνική και (β) να απαντήσουν σε: ∆ύο (2) ερωτήσεις ερµηνευτικές, που µπορεί να αναφέρονται στις ιδέες, τις αξίες και τα προβλήµατα, στη στάση, το ήθος καιτον χαρακτήρα των προσώπων, στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής του έργου, στη δοµή και τη σύνθεσητου κειµένου, στα υφολογικά και αισθητικά θέµατα, µεβάση ολόκληρο το ανωτέρω απόσπασµα.

Μία (1) ερώτηση ερµηνευτική που αναφέρεται σε τµήµατα του από µετάφραση διδασκόµενου κειµένου, σε συσχετισµό µε το παραπάνω εξεταζόµενο πρωτότυπο απόσπασµα. Σ’ αυτή την περίπτωση δίνεται στους µαθητές σε φωτοτυπία το συγκεκριµένο µεταφρασµένο τµήµα.

Μία (1) ερώτηση που αναφέρεται στο γραµµατειακό είδος, στο οποίο ανήκει το κείµενο, στον συγγραφέα ή το έργο του.

Μία (1) ερώτηση λεξιλογική - σηµασιολογική (σύνδεση λέξεων αρχαίας και νέας, διατήρηση ή αλλαγή της σηµασίας τους, οικογένειες οµόρριζων λέξεων, απλών ή σύνθετων, συνώνυµα, αντώνυµα).

(2) ∆ίνεταιεπίσης αδίδακτο πεζό κείµενο αττικής διαλέκτου 10-12 στίχων καιπρέπει οι µαθητές: (α) να το µεταφράσουν στη νέα ελληνική και (β) να απαντήσουν σε: Μία (1) ερώτηση γραµµατικής και Μία (1) ερώτηση συντακτικού.

Κάθε ερώτηση του αδίδακτου κειµένου µπορεί να αναλύεται σε δύο υποερωτήµατα, ανάλογα µε το είδος των ερωτήσεων που χρησιµοποιούνται. (3) Η βαθµολογία κατανέµεται: (α) Η µετάφραση του διδαγµένου κειµένου βαθµολογείται µε10 µονάδες και του αδίδακτου µε 20 µονάδες της εκατοντάβαθµης κλίµακας (β) Κάθε ερώτησηβαθµολογείται µε 10 µονάδες της εκατοντάβαθµης κλίµακας (γ) Στις περιπτώσεις των διδαγµένων κειµένων για τα οποία δεν προβλέπεται από το Πρόγραµµα Σπουδών διδασκαλία από µετάφραση, δεν δίνεται στους µαθητές η υπό στοιχείο 1.β.ii ερµηνευτική ερώτηση και τότε οι δύο πρώτες υπό στοιχείο 1.β.i ερµηνευτικές ερωτήσεις βαθµολογούνται η καθεµία µε δεκαπέντε (15) µονάδες της εκατοντάβαθµης κλίµακας. Για την εξέταση των παραπάνω θεµάτων τόσο στο διδαγµένο όσο και στο αδίδακτο κείµενο µπορεί, ανάλογα µε την περίπτωση και το είδος να χρησιµοποιούνται διάφορα είδη ερωτήσεων.
Σωστό και λάθος

Σωστά
(1) Ψύχραιµη και προσεκτική µελέτη των κειµένων και των ερωτήσεων που δίνονται. Aπαραίτητη είναι η ανάγνωση του πρωτότυπου κειµένου δύο και τρεις φορές, προκειµένου να κατανοηθεί το κεντρικό θέµα του και ενδεχοµένως οι πρωταγωνιστές του.

(2) Προσεκτική, χωρίς βιασύνη, διατύπωση των απαντήσεων. ο υποψήφιος να ολοκληρώνει τη µετάφραση του διδαγµένου κειµένου και τις παρατηρήσεις, ώστε να αφιερώνει τον υπολειπόµενο χρόνο στη µετάφραση του αδίδακτου, που απαιτεί περισσότερο χρόνο και άνεση. (3) ολοκληρωµένες απαντήσεις, χωρίς παραλείψεις, σωστά διατυπωµένες και ορθογραφηµένες. Mετάφραση και συντακτικός προσδιορισµός των λέξεων πρέπει να ακολουθούν παράλληλη πορεία. Nα µη γίνεται αυτοσκοπός η συντακτική ανάλυση, αλλά ένα µέσο που θα υποβοηθήσει τη νοηµατική αναπαράσταση.

(4) οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν διαθέσιµο χρόνο για µια προσεκτική ανάγνωση όλου του γραπτού τους, πριν το παραδώσουν.

(5) ο τελικός έλεγχος είναι πολύ σηµαντικός, αφού βοηθά στην αποφυγή παραλείψεων και άστοχων διατυπώσεων.

Λάθη
(1) ∆ιαφορετικοί τύποι από αυτούς που ζητούνται στη γραµµατική παρατήρηση (από απρόσεκτη ανάγνωση της παρατήρησης).

(2) Ελλιπής εφαρµογή του πολυτονικού συστήµατος που ισχύει στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

(3) αποστήθιση της µετάφρασης του διδαγµένου κειµένου έτσι που ο υποψήφιος να µην ξέρει πού πρέπει να σταµατήσει ή να αποδώσει το συγκεκριµένο απόσπασµα.

(4) Επέκταση στην παρατήρηση της εισαγωγής ακόµα και σε στοιχεία που δεν ζητούνται.

(5) μεγάλη έκταση και εκτός θέµατος απαντήσεις στις ερµηνευτικές ερωτήσεις. ο προσδιορισµός δεδοµένων - ζητουµένων και ένα στοιχειώδες σχεδιάγραµµα ανάλυσης θα βοηθήσει και στο ευσύνοπτο µέγεθος και στην πληρότητα των απαντήσεων.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πανελλήνιες 2013: Θέματα sos Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Απαντήσεις

Πανελλήνιες 2013: Θέματα sos Μαθηματικά Κατεύθυνσης, Απαντήσεις 


Οι Πανελλήνιες 2013 συνεχίζονται με τα μαθήματα Κατεύθυνσης.
Έντονη είναι η προετοιμασία για τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, καθώς αποτελούν βασικό μάθημα για πολλούς μαθητές. Παρακάτω παραθέτουμε το υλικό που αφορά τις... Πανελλήνιες εξετάσεις 2013 για το μάθημα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης Γ Λυκείου για μία τελική επανάληψη των μαθητών.
Διαβάστε τα προτεινόμενα θέματα-απαντήσεις για τα Μαθηματικά κατεύθυνσης στις Πανελλαδικές 2013:

1) Πανελλήνιες 2013 Μαθηματικά Κατεύθυνσης – Θέματα SOS, Απαντήσεις Υποψήφια θέματα Α

2) Πανελλήνιες 2013 Μαθηματικά Κατεύθυνσης – Θέματα SOS, Απαντήσεις Επειδή ισχύει ο γενικός κανόνας:
Οποιαδήποτε μαθηματική γνώση χρησιμοποιείται και δεν περιλαμβάνεται στα ισχύοντα τώρα επίσημα διδακτικά βιβλία πρέπει προηγουμένως να αποδεικνύεται. Αν χρησιμοποιηθεί χωρίς απόδειξη τότε αυτό επιφέρει μείωση της βαθμολογίας διότι η απάντηση θεωρείται ελλιπής.

Παρουσιάζουμε δύο φυλλάδια με τις βασικές προτάσεις που πρέπει να έχει κατα νου ο μαθητής, από τους καταρτισμένους καθηγητές,

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
Άλγεβρα :
§2.1 , 2.2 σελ. 96 ασκήσεις : Α13, Α14, Β2, Β3, Β4, Β6, Β7
§2.3 σελ. 101 ασκήσεις : Α8, Α9
σελ. 102 ασκήσεις : Β5, Β6, Β8, Β9
σελ. 123 ασκήσεις Γ2, Γ3, Γ6
Ανάλυση :
Κεφ. 1ο
§1.1 , 1.2 σελ. 146 ασκήσεις Α11, Α12
σελ. 148 ασκήσεις Β7, Β8
§1.3 σελ. 156 ασκήσεις Α2, Α4
§1.4 σελ. 164 άσκηση Α2
§1.5 σελ. 175 ασκήσεις Α6, Α9
σελ. 176 ασκήσεις Β1, Β4
§1.6 σελ. 182 ασκήσεις Β1, Β2, Β3, Β4
§1.7 σελ. 187 ασκήσεις Β1, Β3, Β4
§1.8 σελ. 199 ασκήσεις Α9, Α10, Β2, Β3
σελ. 200 ασκήσεις Β7, Β9
Κεφ. 2ο
§ 2.1 σελ. 220 ασκήσεις Β2, Β3
σελ. 221 ασκήσεις Β6, Β8
§2.2 σελ. 228 ασκήσεις Β1, Β2, Β3, Β4
§2.3 σελ. 238 άσκηση Α4
σελ. 239 ασκήσεις Α10, Α11, Α14
σελ. 240 ασκήσεις Β3, Β5, Β7, Β8, Β9
§2.4 σελ.244 ασκήσεις Α5, Β2
§2.5 σελ. 249 ασκήσεις Α3, Β1
σελ. 250 ασκήσεις Β4, Β5, Β7
§2.6 σελ. 257 ασκήσεις Β2, Β4, Β6
§2.7 σελ. 268 ασκήσεις Α8, Α10
σελ. 269 ασκήσεις Β2, Β3
σελ. 270 ασκήσεις Β6, Β7, Β8
§2.8 σελ. 277 άσκηση Α2
σελ. 278 ασκήσεις Β1, Β4
§2.9 σελ. 285 άσκηση Β1
σελ. 286 ασκήσεις Β5, Β6
§2.10 σελ. 290 άσκηση Α2
σελ. 292-293 ασκήσεις Γ6, Γ7, Γ8, Γ9, Γ10, Γ11
Κεφ. 3ο
§3.1 σελ. 308 ασκήσεις Α4, Α5, Α6
σελ. 309 ασκήσεις Β2, Β3, Β4
§3.2 σελ. 316 άσκηση Β1
σελ. 317 ασκήσεις Β4, Β5, Β7
§3.4 σελ. 333 ασκήσεις Α3, Α4
§3.5 σελ.339 ασκήσεις Α6, Β5, Β7, Β8
§3.7 σελ. 350 άσκηση Β5
σελ. 351 ασκήσεις Β9, Β11, Β12
σελ. 352-353 ασκήσεις Γ1, Γ2, Γ4, Γ8, Γ9, Γ10
Τέλος εφιστούμε ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ σε θεωρητικά θέματα.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κριτήρια και οι δικαιούχοι : Του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος


 Κριτήρια και οι δικαιούχοι : Επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος το 2013

Εντός του 2013 θα εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με την οποία θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για το επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου προανήγγειλε σήμερα από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Ζάππειο, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Διαβαστε περισσοτερα για το  Επίδομα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ


Περισσότεροι από 500 χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν να επωφεληθούν από τα κοινωνικά προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» για το 2013.

Συγκεκριμένα, 530.000 ασφαλισμένοι, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καθώς και να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία και εισιτήρια θεάτρου.

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τα προγράμματα της «Αγροτικής Εστίας» ξεκινά Τρίτη 14-05-2013 και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14-06-2013. Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.

Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού είναι μέχρι 31-03-2014, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31-12-2013.

Τα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας παρουσίασαν, σήμερα στα γραφεία της διοίκησης του ΟΓΑ, ο διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός, παρουσία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

Για «πολυδιάστατη κοινωνική παρέμβαση» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού για 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, τονίζοντας ότι «δίνει ανάσες και μια μικρή στήριξη σε χιλιάδες αγρότες, ενισχύει τον εγχώριο τουρισμό και τονώνει την τοπική ανάπτυξη μικρών τουριστικών περιοχών».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε, επίσης, στον σχεδιασμό παρόμοιου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού -αλλά μικρότερης κλίμακας- για τους μισθωτούς εργαζόμενους από τον ΟΑΕΔ, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτόν μια δραστηριότητα της Εργατικής Εστίας, η οποία έχει καταργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2012.

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε νέα νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα χορήγησης σύνταξης σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ ακόμη και αν οφείλουν εισφορές μέχρι το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ θα εξομοιώνει το ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΓΑ με αυτό του ΙΚΑ, παρέχοντας τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 62 έτη, εάν υπάρχουν 40 χρόνια πλήρους ασφαλιστικού βίου.

«Κοινωνική ανάσα για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αγρότες», χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο διοικητής του ΟΓΑ Δημήτρης Κοντός.

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, διασφαλίζουμε σε χιλιάδες δικαιούχους την πρόσβαση στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό, κάτι που αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς τους πολίτες. Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας ενισχύουν και τονώνουν την τοπική τουριστική ανάπτυξη, τη θεατρική κίνηση και την αγορά του βιβλίου», τόνισε ο διοικητής του ΟΓΑ.

Τέλος, ο κ. Κοντός παρουσίασε στατιστικά στοιχεία της απορροφητικότητας των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας για τα έτη 2011 και 2012.

Στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού από 180.000 δικαιούχους συμμετείχαν 58.200 (ποσοστό συμμετοχής 32,33%). Στο εκδρομικό πρόγραμμα από 29.200 δικαιούχους συμμετείχαν 9.838 (ποσοστό συμμετοχής 33,68%). Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα από 800 δικαιούχους συμμετείχαν 95 (ποσοστό συμμετοχής 11,87%). Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής βιβλίων (76,89%), όπου από 300.000 δικαιούχους συμμετείχαν 265.977, και στο πρόγραμμα παροχής εισιτηρίων θεάτρων, στο οποίο συμμετείχαν 52.682 σε σύνολο 100.000 δικαιούχων (52,68%).
Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

- Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

- Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων.

- Οι ασφαλισμένοι του κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης).

- Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά).

- Χήρες και ορφανά που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου ΟΓΑ.
  
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

- Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

- Βιβλιάρια υγείας ΟΓΑ, θεωρημένα -σε ισχύ για το έτος 2013, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.

- Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου.

- Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ, θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσουν την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2013. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.

Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει), ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους μπορεί να τα πληροφορηθεί από το ίδιο ΚΕΠ που υπέβαλε την αίτηση, ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr). Τα δελτία κοινωνικού τουρισμού και τριήμερων εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.

Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία-εκδοτικούς οίκους από όπου θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.

Οι δικαιούχοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω προγράμματα της Αγροτικής Εστίας:

1. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαήμερες διακοπές σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 120.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη (χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου ή με μικρή συμμετοχή ανάλογα της κατηγορίας του καταλύματος που θα επιλέξει ο δικαιούχος). (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-03-2014).

2. Εκδρομικό πρόγραμμα

Περιλαμβάνει τριήμερες εκδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας και απευθύνεται σε 10.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Το εκδρομικό πρόγραμμα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου που είναι 130 ευρώ ανά άτομο. (Διάρκεια ισχύος από 24-6-2013 έως 31-12-2013).

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 300.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. (Διάρκεια ισχύος από 20-7-2013 έως 31-12-2013).

4. Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ μέχρις εξαντλήσεώς τους και ισχύουν για τη θερινή θεατρική περίοδο 2013 και για τη χειμερινή 2013-2014.

Κοινωνικός τουρισμός 2013 , Πότε και ποιο θα πάρουν εισιτήρια !


Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ

Από 1 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ για το έτος 2013 2014 που υλοποιεί για πρώτη φορά φέτος ο οργανισμός (το πρόγραμμα υλοποιούσε η Εργατική Εστία) .Συγκεκριμένα τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού θα ξεκινήσουν να διατίθενται από 1 Σεπτεμβρίου 2013 και θα αφορούν 100 χιλιάδες δικαιούχους.Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 2014 δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί .

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα παρέχει 5 διανυκτερεύσεις και θα τελειώνει την 1 Ιουλίου 2014 .Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου που έχει αναλάβει το πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να υλοποιήσει γρηγορότερα το πρόγραμμα ωστε να δοθούν εισιτήρια μέσα στο καλοκαίρι . Επίσης ο διοικητής του ΟΑΕΔ συμπλήρωσε ότι ο κοινωνικός τουρισμός θα αποκατασταθεί πλήρως τον επόμενο χρόνο (2014-2015)

πεισσοτερα για τον κοινωνικο τουρισμο 2013 εδω

Θέματα μαθηματικών Ι ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΛ 2013


Θέματα μαθηματικών ΕΠΑΛ 2013

Ανακοινώθηκαν τα θέματα μαθηματικών  που έπεσαν στις Πανελλήνιες 2013 και παρουσιαζει ο ΟΕΦΕ .


Θέματα μαθηματικών Ι ΕΠΑΛ 2013 ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

www.oga.gr Βεβαίωση Αποδοχών 2013


Βεβαίωση Αποδοχών ΟΓΑ 2013 στο oga.gr

Μέσω διαδικτύου θα μπορούν να λάβουν, για πρώτη φορά από φέτος, βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Από τις 18 Απριλίου 2013, ο ΟΓΑ χορηγεί από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, (www.oga.gr), βεβαιώσεις συντάξεων για το τρέχον έτος 2013, που αφορούν σε ποσά που καταβλήθηκαν το έτος 2012.


Διαβαστε περισσοτερα www.oga.gr  Βεβαίωση Αποδοχών 2013

Ευρωεκλογές 2014

Ευρωεκλογές 2014 αλλάζει η ημερομηνία


Ευρωεκλογές 2014 αλλάζει η ημερομηνία διεξαγωγή

Οι ευρωεκλογές του 2014 θα πρέπει να διεξαχθούν από τις 22 ως τις 25 Μαΐου και όχι κατά το διάστημα 5-8 Ιουνίου, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης που ενέκρινε η ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου την Τρίτη 21/05/2013. Η μεταφορά των ευρωεκλογών 2014 νωρίτερα θα προσφέρει στη νέα Βουλή που θα προκύψει, περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2014.

Το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου για τις Ευρωεκλογές 2014 που μεταφέρει τις ημερομηνίες διεξαγωγής  από την περίοδο 5-8 Ιουνίου στο διάστημα 22-25 Μαΐου 2014 αντικατοπτρίζει το αίτημα του Κοινοβουλίου, το οποίο εγκρίθηκε σε ψήφισμα στις 22 Νοεμβρίου του περασμένου έτους.


Ευρωεκλογές 2014 δειτε εδω 

18 χρονών και Φορολογική δήλωση 2013


18 χρονών και Φορολογική δήλωση 2013 τι πρέπει να κάνουν

Στις εφορίες απευθύνονται νέοι 18 χρονών και άνω, προκειμένου να εκδώσουν ΑΦΜ ανεξάρτητα από το αν θα υποβάλουν ή όχι φορολογική δήλωση το 2013 καθώς και συνταξιούχοι και άλλοι φορολογούμενοι οι οποίοι θα πρέπει να βγάλουν κλειδάριθμο για το taxisnet ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση το 2013.



Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών υποχρεούνται να εκδώσουν ΑΦΜ ακόμα και αν δεν υποβάλουν φορολογική δήλωση 2013 και δηλωθούν σαν προστατευόμενα μέλη . Το ΑΦΜ πρέπει να αναγραφεί υποχρεωτικά στη φορολογική δήλωση 2013 του γονέα που εμφανίζει παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους ως προστατευόμενα μέλη. Εάν ο νέος έχει κάποιο εισόδημα ή περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να υποβάλει φορολογική δήλωση.


Διαβαστε περισσοτερα για 18 χρονών φορολογικές δηλώσεις 2013

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας αποτελέσματα


Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας αποτελέσματα

Βγήκαν τα αποτελεσματα για το πρόγραμμα επιταγή εισόδου 2013 στην αγορά εργασίας για ανέργους εως 29 ετών .Τα αποτελεσματα επιταγή εισόδου αφορούν τους Απόφοιτους Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ ηλικίας μέχρι 29 ετών και Απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών

ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Θέματα Λογοτεχνίας και Φυσικής κατεύθυνσης 2013


Θέματα Λογοτεχνίας και Φυσικής κατεύθυνσης 2013

Ανακοινώθηκαν απο τον ΟΕΦΕ τα θέματα της Φυσικής κατευθυνσης που έπεσαν στις Πανελλήνιες 2013.

Για να δείτε τα θέματα της Φυσικής κατευθυνσης για τις Πανελλήνιες 2013 πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο .

Θέματα Φυσικής κατευθυνσης  2013

Οι απαντήσεις στα θέματα της Φυσικής κατεύθυνσης 2013 σε λίγη ώρα εδώ



Θέματα λογοτεχνίας θεωρητικής 2013


Ανακοινώθηκαν απο τον ΟΕΦΕ τα θέματα της λογοτεχνίας θεωρητικής κατευθυνσης που έπεσαν στις Πανελλήνιες 2013.


Για να δείτε τα θέματα της λογοτεχνίας θεωρητικής κατευθυνσης για τις Πανελλήνιες 2013 πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο


Θέματα λογοτεχνίας 2013


Οι απαντήσεις στα θέματα λογοτεχνίας 2013 θα αναρτηθούν εδώ σε λίγη ώρα












Θέματα Φυσικής κατεύθυνσης 2013


Θέματα Φυσικής κατεύθυνσης 2013

Ανακοινώθηκαν απο τον ΟΕΦΕ τα θέματα της Φυσικής κατευθυνσης που έπεσαν στις Πανελλήνιες 2013.

Για να δείτε τα θέματα της Φυσικής κατευθυνσης για τις Πανελλήνιες 2013 πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο .

Θέματα Φυσικής κατευθυνσης  2013 εδω













Θέματα Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης 2013


Θέματα Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης 2013

Ανακοινώθηκαν τα θέματα Λογοτεχνίας των Πανελλαδικών απο τον ΟΕΦΕ για το 2013

Συγκεκριμένα ο ΟΕΦΕ ανακοίνωσε τα θέματα που δόθηκαν στους υποψηφίους που διαγωνίζονται στο μάθημα της Λογοτεχνίας

Δείτε τα θέματα της Λογοτεχνίας  εδώ


Θέματα Φυσικής κατεύθυνσης 2013 δύσκολα και απαιτητικά


Θέματα Φυσικής κατεύθυνσης 2013 δύσκολα και απαιτητικά

Tαλαιπωρία περίμενε σήμερα υποψήφιους της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης στις πανελλαδικές εξετάσεις που διαγωνίζονταν στη Φυσική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπου 15 εξεταστικά κέντρα του Βορείου Αγαίου, σε μία άσκηση στη Φυσική υπήρχε ένα σχήμα (όχημα) το οποίο κατά την εκτύπωση δεν φαινόταν καλά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν ορισμένοι υποψήφιοι. Η Εξεταστική Επιτροπή έκρινε ότι έπρεπε να ξανασταλούν τα θέματα και γι αυτό υπήρξε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας.


Διαβαστε περισσοτερα  Θέματα Φυσικής κατεύθυνσης 2013





Θεμα λογοτεχνίας 2013


Θεμα λογοτεχνίας 2013

ο "Κρητικός" του Δ. Σολωμού το κειμενο της Λογοτεχνίας

Με δύο μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται οι εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Οι μαθητές διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κείμενο της Λογοτεχνίας είναι ο "Κρητικός" του Δ. Σολωμού.
Στη φυσική υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση αλλά όλα λειτουργούν κανονικά.

Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τα θέματα των Μαθηματικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας ασύμβατης υπόθεσης στο θέμα Δ3, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η Επιτροπή διαβεβαίωσε πως με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων.

Λάθος στα θέματα της φυσικής κατεύθυνσης 2013


Λάθος στα θέματα της φυσικής κατεύθυνσης 2013

Πήραν πίσω τα θέματα της φυσικής κατεύθυνσης Πανελληνίων 2013 λόγω λάθους που προέκυψε.


διαβαστε περισσοτερα για τα θέματα της φυσικής κατεύθυνσης 2013





ο "Κρητικός" του Δ. Σολωμού το κειμενο της Λογοτεχνίας


Με δύο μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίζονται οι εξετάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Οι μαθητές διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το κείμενο της Λογοτεχνίας είναι ο "Κρητικός" του Δ. Σολωμού.
Στη φυσική υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση αλλά όλα λειτουργούν κανονικά.

Την Παρασκευή οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης: Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, Χημεία – Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τα θέματα των Μαθηματικών των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 20 Μαΐου, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας ασύμβατης υπόθεσης στο θέμα Δ3, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η Επιτροπή διαβεβαίωσε πως με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Με Νεοελληνική Λογοτεχνία και Φυσική συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Θεωρητικής Κατεύθυνσης και της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Χθες, εξάλλου, ξεκίνησαν και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, ενώ θα διαρκέσουν ως την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Παράλληλα, οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου θα ολοκληρωθούν ως τις 20 Ιουνίου.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, άρχισαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, άρχισαν σήμερα  και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων  Γενικών Λυκείων  και Δ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο,  που άρχισαν  την Παρασκευή 17 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.    
                 
- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων  και εσπερινών Γενικών Λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων. και της Δ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων  θα αρχίσουν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Πανελλαδικές 2013: Νεοελληνική Λογοτεχνία, Φυσική Κατεύθυνσης, θέματα


Πανελλαδικές 2013: Νεοελληνική Λογοτεχνία, Φυσική Κατεύθυνσης, θέματα


Μέσα στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το θέμα των Μαθηματικών γενικής παιδείας, συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη 22 Μαϊου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 με δύο μαθήματα κατεύθυνσης: με τους υποψήφιους της θεωρητικής κατεύθυνσης να διαγωνίζονται στη Νεοελληνική Λογοτεχνία και τους υποψήφιους της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) στη Φυσική.
Τρίτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων λοιπόν και για άλλη μία φορά το madata.gr ιστό στο ραντεβού του με τους μαθητές, θα δόσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης τόσο τα θέματα, όσο τις λύσεις - απαντήσεις αλλά και οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει τον υποψήφιο φοιτητή - σπουδαστή.
Την δεύτερη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας αντιμετωπίζοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα θέματα με πιο "περίεργο" θέμα μάλιστα το Δ3.

Η Μαθηματική εταιρία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι ήταν λάθος το Θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄), που διεξήχθησαν τη Δευτέρα.

Οδηγίες προς τα βαθμολογικά κέντρα για δίκαιη αντιμετώπιση των υποψηφίων, στέλνει η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) για το λάθος θέμα των Μαθηματικών στις πανελλήνιες.

Συγκεκριμένα ύστερα από σύσκεψη των μελών της Επιτροπής εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι:

«Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.

Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων».


Θέμα εκθεσης 2013 Εσπερινά ΕΠΑΛ


Θέμα εκθεσης 2013 Εσπερινά ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκε το θέμα της έκθεσης 2013 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ στο μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας .

Το θέμα της έκθεσης που έπεσε στις πανελλήνιες εξετάσεις 2013 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ είναι  οι Νέες Τεχνολογίες στη ζωή μας.

Ακολουθεί όλο το θέμα της έκθεσης 2013 για τα εσπερινά ΕΠΑΛ όπως το δημοσίευσε ο ΟΕΦΕ


διαβαστε περισσοτερα Θέμα εκθεσης 2013 Εσπερινά ΕΠΑΛ