Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

18 Θέσεις εργασίας Δήμος Χορτιάτης


18 Θέσεις εργασίας Δήμος Χορτιάτης

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, συνολικά δεκαοχτώ (18) ατόμων για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας - Περιβάλλοντος του Δήμου μας, κατά ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα :


διαβαστε περισσοτερα

Το ωράριο των καταστημάτων για την Μεγάλη εβδομάδα


Το ωράριο των καταστημάτων για την Μεγάλη εβδομάδα

Σε ισχύ βρίσκεται το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, το οποίο ισχύει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου. Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα.

Ειδικότερα, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ανακοινώθηκε το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων για την Μεγάλη εβδομάδα έχει ως εξής:


διαβαστε περισσοτερα

Παράταση για τα Μέτρα 311 312 313


Παράταση για τα Μέτρα 311 312 313

Το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας για ένταξη επενδυτικών σχεδίων στα Μέτρα:
311 «ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ»
312 «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ»,
313 «ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»


διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα 1 δισ ευρω που θα αφορά 500000 ανέργους


Πρόγραμμα 1 δισ ευρω που θα αφορά 500000 ανέργους

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας ο υπουργός Εργασίας στην συζήτηση στη βουλή για το Πολυνομοσχέδιο , μίλησε για το πιο επώδυνο σύμπτωμα της κρίσης και επισήμανε ότι αμβλύνεται με την υγιή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Ανέφερε ωστόσο ότι αξιοποιούνται όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι εξασφαλισμένα 2,4 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και σήμερα σε εξέλιξη μέσα από πολλές επιχειρηματικές δράσεις πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ που αφορά 500000 ανέργους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

15000 απολύσεις στο δημόσιο . Απο που θα προέλθουν

15000 απολύσεις στο δημόσιο . Απο που θα προέλθουν


Τις ομάδες εργαζομένων από τις οποίες θα αναζητηθούν οι 15000 υπάλληλοι που θα πρέπει να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του 2014, περιέγραψε με σαφήνεια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μιλώντας απόψε στη Βουλή.

 «Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και οι τρεις αρχηγοί με τις δηλώσεις τους το επιβεβαίωσαν, να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε νομίμως και τηρώντας όλες τις συνταγματικές εγγυήσεις του κοινωνικού κράτους δικαίου να αποχωρήσουν από το δημόσιο 15000 υπάλληλοι που υπηρετούν στο σύνολο του δημόσιου τομέα», είπε ο κ. Μανιτάκης και διευκρίνισε ότι «ο αριθμός αυτός δεν προέρχεται αποκλειστικά από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να μετακινηθούν, όπως λάθος διαδίδεται. Η κινητικότητα των 25.000 υπαλλήλων είναι αποσυνδεδεμένη αριθμητικά από τις 15000 απολύσεις ».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόγραμμα για εργασία σε ανέργους με μισθό 490 ευρώ


Πρόγραμμα για εργασία σε ανέργους με μισθό 490 ευρώ

Σε μερική αποδοχή και του δεύτερου άρθρου της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ, για την δυνατότητα μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καρέ καρέ πως εξαπλώθηκε το ραδιενεργό νέφος του Τσέρνομπιλ -Πότε έφτασε στην Ελλάδα [βίντεο]


Στο διαδραστικό χάρτη που εξέδωσε το Ινστιτούτο Προστασίας Ραδιενέργειας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας, (IRSN) απεικονίζεται λεπτό προς λεπτό  η εξάπλωση της ραδιενέργειας πάνω από την Ευρώπη. Ο χάρτης, τον οποίο αναδημοσιεύει το onalert καταγράφει την εξάπλωση της ραδιενέργειας από την 26η Απριλίου 1986 – ημέρα της έκρηξης - μέχρι και την 9η Μαΐου του ιδίου έτους, δηλαδή για δύο εβδομάδες.
Με κίτρινο χρώμα απεικονίζεται το σύννεφο που έχει μικρή ποσότητα ραδιενέργειας. Oσο το χρώμα αλλάζει και γίνεται σκούρο κίτρινο, πορτοκαλί, σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο, τόσο τα επίπεδα ραδιενέργειας αυξάνονται.
Οπως θα δείτε από τη στιγμή της έκρηξης, σε ελάχιστες ώρες το ραδιενεργό νέφος έχει φτάσει ήδη από το Τσερνομπίλ της Ουκρανίας στην Πολωνία. Στις 27 Απριλίου οι χώρες της Βαλτικής βρίσκονται καλύφθηκαν από τη ραδιενέργεια η οποία είχε κατεύθυνση Βορειοδυτικά. Την επόμενη μέρα Αγία Πετρούπολη, Φινλανδία, Σουηδία και Νορβηγία έχουν καλυφθεί από το ραδιενεργό νέφος που συνεχώς εξαπλώνεται στη Βόρεια Ευρώπη.
Στις 29 Απριλίου Πολωνία και Γερμανία δέιχνουν να έχουν δεχτεί την περισσότερη ραδιενέργεια.
Στις 30 Απριλίου, ολόκληρη η ΕΣΣΔ, έχει καλυφθεί με ραδιενέργεια που φτάνει μέχρι και τις Ασιατικές και Καυκάσιες Δημοκρατίες της, ενώ για πρώτη φορά το σύννεφο αφού όπως είπαμε απλώθηκε στη Βόρεια Ευρώπη, τώρα αγγίζει Ελβετία και Βόρεια Ιταλία
Την 1η Μαΐου,στις 8.30 το βράδυ η Ευρώπη είναι στο έλεος της ραδιενέργειας: Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχοσλοβακία, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Γιουγκοσλαβία, και σχεδόν ολόκληρη η Ιταλία πλην της Σικελίας.
Στις 2 Μαΐου η ραδιενέργεια χτύπησε Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, και Βουλγαρία καλύπτονται από ραδιενέργεια. Στις 07.30 το πρωί το νέφος καλύπτει και την χώρα μας. Η Βόρεια Ελλάδα «χτυπιέται» πρώτη, αλλά το νέφος συνεχίζει να κατευθύνεται νότια. Μέχρι το ξημέρωμα της επόμενης μέρα η Ελλάδα έχει καλυφθεί ολόκληρη από το ραδιενεργό σύννεφο. Στο Τσερνομπίλ ο αντιδραστήρας συνεχίζει να στέλνει ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα.
Την 3η Μαρτίου η Ελλάδα από το ανοιχτό κίτρινο χρώμα που ήταν καλυμμένη, αλλάζει και το χρώμα γίνεται πορτοκαλί. Δυο μέρες μετά ο εφιάλτης χτυπά την πόρτα μας.
Την 7η Μαΐου, το κόκκινο εγκαταλείπει την Ελλάδα που ξαναγίνεται πορτοκαλί. Οπως θα δείτε ο αντιδραστήρας από την Ουκρανική πόλη έχει σταματήσει να στέλνει ραδιενέργεια γιατί έχει σφραγιστεί.
Στις 8 Μαΐου το νέφος καθαρίζει σιγά σιγά από την κεντρική Ευρώπη και την επόμενη μέρα φεύγει και από τα Βαλκάνια με κατεύθυνση νότια και Ανατολικά.

Οι φορείς που καταργούνται

Οι φορείς  που καταργούνται


Οι φορείς του δημοσίου που καταργούνται

Ποιοι φορείς του δημοσίου καταργούνται παρουσιάζει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής σήμερα .Συγκεκριμένα . Στα χέρια του κυβερνητικού επιτελείου έχει περιέλθει η λίστα που περιέχει 20 φορείς του Δημοσίου που σύμφωνα με της εφημερίδα καταργούνται .Η λίστα με τους φορείς που καταργούνται στηρίζεται σε μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας των οργανισμών, που έχουν πραγματοποιήσει ιδιωτικές εταιρείες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν τίθεται θέμα άρσης αναστολής των πλειστηριασμών


Δεν τίθεται θέμα άρσης αναστολής των πλειστηριασμών

Με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ποια στρατόπεδα καταργούνται


Μεγάλες είναι οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σύμφωνα με την νέα δομή που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου προβλέπονται κλείσιμο στρατοπέδων, συγχωνεύσεις και μεταφορές  δομών και άλλα και μειώσεις των ανώτατων στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίδομα τέκνων για 800.000 οικογένειες τον Ιουνιο


Επίδομα τέκνων για 800.000 οικογένειες τον Ιουνιο

Ξεκινά η χορήγηση για το επίδομα τέκνων στο τέλος Ιουνίου σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος .Το επίδομα τέκνων που θα χορηγείται από το 2013 στους γονείς από ένα παιδί εως και 18 ετών αλλα και εως 24 ετών εφόσον αυτά σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω .Για το επίδομα τέκνων θα υπάρχουν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια .

Το επίδομα τέκνων θα δοθεί σε δύο δόσεις .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

17 Προσλήψεις στον Δήμο Σκυδρας


17 Προσλήψεις στον Δήμο Σκυδρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ΙΔΟΧ δίμηνης διάρκειας
Ο Δήμος Σκύδρας ύστερα από την υπ' αριθ. 78/2013 απόφαση του Δ.Σ, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργάτες καθαριότητας,εργάτες κήπων,οδηγό απορριματοφόρου,χειριστή μηχανημάτων έργου,εργατοτεχνίτες συνολικού
αριθμού δέκα επτά (17) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα :


διαβαστε περισσοτερα

Δήμος Πειραιά : Έγκριση 64 θέσεων εργασίας


Έγκριση 64 θέσεων εργασίας Δήμος Πειραιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εγκρίνει την πρόσληψη

 ενός (1) ΠΕ Παιδοψυχολόγου,

δύο (2) ΠΕ Παιδιάτρων,

δέκα εννέα (19) ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, ......


διαβαστε περισσοτερα

16 θέσεις εργασίας από την ΕΚΚΑ (Αττική και Θεσσαλονίκη)


16 θέσεις εργασίας από την ΕΚΚΑ (Αττική και Θεσσαλονίκη)

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα έξι (16) ατόμων για την υλοποίηση των υποέργων

1) « Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών -θυμάτων βίας και παιδιών τους στο Ν. Αττικής» και

2) « Λειτουργία Ξενώνων φιλοξενίας γυναικών - θυμάτων βίας και παιδιών τους στο Ν. Θεσσαλονίκης »

 που εντάσσονται στην πράξη « ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΞΕΝΩΝΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ » με κωδικό ένταξης MIS 379486 του Ε.Π. « Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε.Κ.Κ.Α., και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):


διαβαστε περισσοτερα εδω 

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εκπαίδευση και το ωράριο εκπαιδευτικών .Τι λέει το πολυνομοσχέδιο


Εκπαίδευση και το ωράριο εκπαιδευτικών .Τι λέει το πολυνομοσχέδιο 
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Θ

Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, 
Πολιτισμού και Αθλητισμού
 
Υποπαράγραφος Θ.1. 
Ρυθμίσεις για τους ιδιωτικούς φορείς παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης
 
1.Η περίπτωση 17 της υποπαραγράφου Θ.3 της παραγράφου Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/12 (Α’ 222) αντικαθίσταται ως εξής: 
 
«Αναπόσπαστο στοιχείο των αδειών των περιπτώσεων 1 και 2 της παρούσας υποπαραγράφου αποτελεί ο διακριτικός τίτλος («διακριτικός τίτλος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας»).
 
Ο διακριτικός τίτλος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αποτελείται υποχρεωτικά από : α) την επωνυμία (εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο) ή τον διακριτικό τίτλο (εάν πρόκειται για νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων) και β) τον τίτλο του τύπου της παρεχόμενης εκπαίδευσης (τυπικής ή άτυπης) ή το αρκτικόλεξο αυτού ως Ιδιωτικού σχολείου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλεγίου, Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα (Κε.Δι.Βι.Μ.1) και Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο (Κε.Δι.Βι.Μ.2), Φροντιστηρίου ή Κέντρου Ξένων Γλωσσών.»
 
 
2. Η υποπαράγραφος Θ.6 της παραγράφου Θ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 αντικαθίσταται, από την έναρξη ισχύος του ν. 4093/2012, ως εξής: 
 
«Θ.6. Η συστέγαση διαφορετικών μονάδων παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης (τυπικής ή άτυπης), οι οποίες ανήκουν στο αυτό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων, επιτρέπεται. Η ταυτόχρονη συλλειτουργία στην ίδια διδακτική ή εργαστηριακή αίθουσα διαφορετικών μονάδων παροχής εκπαίδευσης (τυπικής ή άτυπης) απαγορεύεται επί ποινή ανακλήσεως της άδειας. 2. Η συστέγαση νηπιαγωγείων με παιδικούς σταθμούς του ιδίου ιδιοκτήτη επιτρέπεται υπό τις κάτωθι σωρευτικές προϋποθέσεις: α) χρήση διαφορετικών αιθουσών διδασκαλίας για τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο και β) μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού νηπίων που έχει εγκριθεί με τις άδειες των εκπαιδευτικών μονάδων για έκαστο αυτοτελές 90κτήριο ή όροφο σε πολυώροφο κτήριο. 3. Η από κοινού προβολή, αναγγελία, γνωστοποίηση, διαφήμιση ή επιγραφή των μονάδων εκπαίδευσης και κατάρτισης που αδειοδοτούνται σύμφωνα με τα ανωτέρω πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση του εκάστοτε διακριτικού τίτλου άδειας ίδρυσης και λειτουργίας προκειμένου να μην προκαλείται σύγχυση ή κίνδυνος σύγχυσης ή παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τον πάροχο των επί μέρους εκπαιδευτικών υπηρεσιών και το είδος, το επίπεδο και τον απονεμόμενο τίτλο των παρεχόμενων σπουδών.» 
 
Υποπαράγραφος Θ.2. 
Ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 
1. Η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του ν. 1566/1985 (Α’ 167) αντικαθίσταται ως εξής: 
 
«5. Κατεξαίρεση, είναι δυνατή η λειτουργία επταθέσιων έως και ενδεκαθέσιων δημοτικών σχολείων καθώς και δημοτικών σχολείων άνω των δωδεκαθέσιων, όταν το επιβάλλουν λειτουργικοί και παιδαγωγικοί λόγοι όπως είναι ο αριθμός των μαθητών, οι διατιθέμενοι χώροι διδασκαλίας και οι αποστάσεις μεταξύ των σχολείων.».
 
2. Η παράγραφος 13 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 αντικαθίσταται ως εξής: 
 
«13. Οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων από το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζονται από 1/9/2013 ως εξής: 
 
α) διευθυντές γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών σχολών ώρες 10 όταν λειτουργούν με τρία έως πέντε τμήματα τάξεων, ώρες 9 όταν λειτουργούν με έξι έως εννέα τμήματα τάξεων, ώρες 7 όταν λειτουργούν με δέκα έως δώδεκα τμήματα τάξεων και ώρες 5 όταν λειτουργούν με περισσότερα από δώδεκα τμήματα τάξεων. Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής δεν υπολογίζεται ως τμήμα εκείνο που έχει αριθμό μαθητών μικρότερο από το μισό του προβλεπόμενου ανώτατου αριθμού. 
 
β) Διευθυντές ΣΕΚ ώρες 10. 
 
γ) Υποδιευθυντές γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών σχολών και υπεύθυνων τομέων ΣΕΚ ώρες 16. 
 
δ) Υπεύθυνοι εργαστηρίων ώρες 20. 
 
ε) Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23 αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.
 
στ) Εκπαιδευτικοί εργαστηρίων του κλάδου ΤΕ01 ώρες 24 εάν έχουν έως επτά έτη υπηρεσίας, ώρες 21 εάν έχουν επτά μέχρι δεκατρία έτη υπηρεσίας και ώρες 20 εάν έχουν πάνω από δεκατρία έτη υπηρεσίας. 
 
ζ) Αρχιτεχνίτες του κλάδου ΔΕ01 ώρες 28. 
 
η) Τεχνίτες του κλάδου ΔΕ01 ώρες 30.». 
 
3. Οι διατάξεις των περιπτώσεων 1 και 2 εφαρμόζονται για τον προσδιορισμό των κενών θέσεων, των λειτουργικών αναγκών και των τυχόν υπεραριθμιών, με σκοπό το διορισμό μόνιμων ή την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τις μεταθέσεις, τις μετατάξεις και τις αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, και για το σχολικό έτος 2013 – 2014.
 
4. Οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους διδακτικό ωράριο, με βάση το προβλεπόμενο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας, μπορούν είτε α) να απασχολούνται λιγότερες ώρες από αυτές του υποχρεωτικού τους ωραρίου, με ανάλογη μείωση των αποδοχών τους οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες από τις αποδοχές εκπαιδευτικού με διδακτικό ωράριο δώδεκα (12) ωρών είτε 
 
β) να απασχολούνται μέχρι και της συμπληρώσεως του υποχρεωτικού τους ωραρίου σε σχολικές δράσεις όπως είναι η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, η ενίσχυση της γλωσσομάθειας, οι αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο σχολείο που υπηρετούν ή σε άλλο σχολείο που ίδιου ιδιοκτήτη που λειτουργεί στην ίδια πόλη. 
 
5. Η ρύθμιση της περίπτωσης 4 ισχύει αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που η ανάγκη συμπλήρωσης του διδακτικού ωραρίου προκύπτει μετά από την πλήρη κατανομή των διδακτικών ωρών ανά μάθημα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο. 
 
6. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής των διατάξεων των περιπτώσεων 4 
και 5

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2013



Μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών 2013

Οι προϋποθέσεις για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όσων εκπαιδευτικών δεν έχουν οργανική θέση, καθορίζονται με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το επίμαχο διάταγμα εφαρμόζεται στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) που πλεονάζουν ή είναι περισσότεροι από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις (υπεράριθμοι).


διαβαστε περισσοτερα εδω 






Το χαράτσι του 2013 η αλλιώς ΕΕΤΑ

Το χαράτσι του 2013 η αλλιώς ΕΕΤΑ


ΕΕΤΑ ονομάζεται το χαράτσι το 2013

Έκτακτο και Ειδικό Τέλος Ακινήτων ΕΕΤΑ βαφτίζεται το χαράτσι για το 2013 .Συγκεκριμένα η μετονομασία γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι είχαν ανακοινώσει ότι το χαράτσι καταργείται και αντικαθίσταται από φόρο ακινήτων. Το ΕΕΤΑ  όμως είναι το γνωστό σε όλους ΕΕΤΗΔΕ το χαράτσι δηλαδή αλλά με έκπτωση 15%.

Το ΕΕΤΑ 2013 θα ξεκινήσει απο τον Ιούνιο  2013 .Αυτο σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν ντην πρώτη δόση τον Ιούλιο. Το ΕΕΤΑ θα πληρωθέι σε πέντε διμηνιαίες δόσεις με την τελευταία δόση να έρχεται στους ιδιοκτήτες ακινήτων τον Μάρτιο 2014.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΤΑ










Μείωση συντάξεων ΟΑΕΕ


Μείωση των νέων συντάξεων ΟΑΕΕ 35 %

Μείωση συντάξεων στον ΟΑΕΕ εως και 35% για τους ασφαλισμένους που θα βγούν σε σύνταξη μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου προβλέπει διάταξη του .Συγκεκριμένα οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που θεμελιώνουν σύνταξη απο την ημέρα της ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου και μετά θα χάνουν το 35 % της σύνταξης που θα κατοχύρωναν .

Την ύπαρξη της διάταξης παραδέχτηκε ο κ. Βρούτσης εξερχόμενος από την σύσκεψη που συνεχίζεται ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών.
 Υποστηρίζοντας ότι το μέτρο θα αναπληρώσει μέρος από τα έσοδα που χάνει ο ΟΑΕΕ μην εφαρμόζοντας τη διάταξη που προβλέπει την φορολόγηση κατά 2 τις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
 Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, σήμερα το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων στο πρώην ΤΕΒΕ αγγίζει το 130% και η μείωση είναι κάτι που έπρεπε να γίνει.


διαβαστε περισσοτερα 

Πως φορολογούνται μισθωτοί για μισθούς που δεν έχουν πάρει


Πως φορολογούνται μισθωτοί για μισθούς που δεν έχουν πάρει

Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα φορολογούνται μισθωτοί για μισθούς που δεν έχουν πάρει η που έχουν λάβει έναντι μισθού και όχι το σύνολο των αποδοχών .

«Ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να αναγράφει διακεκριμένα στην ετήσια βεβαίωση αποδοχών ,που λαμβάνουν οι μισθωτοί , τις ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές της διαχειριστικής χρήσης του 2012, τούτο ώστε οι εν λόγω αποδοχές να φορολογηθούν στο έτος που θα εισπραχθούν». Τα παραπάνω επισημαίνει ο αρμόδιος για τα φορολογικά έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών σχετικής με τις περιπτώσεις χιλιάδων εργαζόμενων που υποχρεώνονται να ζήσουν με «έναντι» μισθών ή έμειναν απλήρωτοι τον χρόνο που πέρασε.


διαβάστε περισσότερα 

Ένοπλες δυνάμεις . Νεες αλλαγές κλείσιμο στρατοπέδων

Ένοπλες δυνάμεις  . Νεες αλλαγές  κλείσιμο στρατοπέδων


Αλλαγές στις Ένοπλες δυνάμεις κλείνουν 45 με 50 στρατόπεδα

Ριζικές αλλαγές στις Ενοπλες Δυνάμεις επιφέρει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ για άμεση εφαρμογή. Με τις αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις προβλέπεται το κλείσιμο πολλών σχηματισμών με σημαντικότερους το Α’ και Β΄Σώμα Στρατού αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται η οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%, ενώ εξοικονομείται ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
     
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου η δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνεται κατά 40%-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20%-25%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά. Να σημειωθεί πως η ποσοτική μείωση της δομής διοίκησης και της δομής δυνάμεων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση μείωση προσωπικού. Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α’ Σώμα Στρατού και το Β’ Σώμα Στρατού. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν βέβαια ως σχηματισμοί μικρότερου όμως επιπέδου. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β’ Σώμα Στρατού περνά στην 1η Στρατιά, όπως και η σημαντική 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία.


διαβάστε περισσότερα εδώ 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εγγραφή στο νηπιαγωγείο ποια τα Δικαιολογητικά


Εγγραφή στο νηπιαγωγείο ποια τα Δικαιολογητικά


Δικαιολογητικά για εγγραφή στο νηπιαγωγείο

Ποια είναι τα δικαιολογητικά για εγγραφή στο νηπιαγωγείο και πότε ξεκινούν οι εγγραφές για τα νήπια .
Τα δικαιολογητικά για εγγραφή στο νηπιαγωγείο κατατίθενται κάθε χρόνο από 1 μέχρι 15 Ιουνίου .
Τα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομιστούν και μετά  την ημερομηνία αυτή, αν δεν έχει συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός νηπίων κατά τμήμα.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο :


Εγγραφή στο νηπιαγωγείο ποια τα Δικαιολογητικά  δείτε εδώ 

50000 θέσεις εργασίας με πεντάμηνα στους δήμους


50000 θέσεις εργασίας με πεντάμηνα στους δήμους

50000 προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους 2013

Να ξεκινήσει το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνα σε δήμους οπου θα αφορά 50000 προσλήψεις ανέργων , με το σύστημα των αυστηρών ελέγχων και κριτηρίων που πρότεινε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλ. Κικίλιας, ζητά η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Με email που έφτασε στο υπουργείο στις 16 Απριλίου και το οποίο δημοσιεύει η Ημερησία , η τρόικα:

Θεωρεί ότι «τα προγράμματα για τα πεντάμηνα σε δήμους ,μπορούν να εφαρμοστούν σε τομείς όπως η κοινωνική εργασία, η παιδοκομία και οι περιβαλλοντικές βελτιώσεις σε τουριστικές περιοχές και αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».


διαβαστε περισσοτερα

Δώρο Πάσχα 2013: πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται φέτος!!!


Δώρο Πάσχα 2013: πότε πληρώνεται και πώς υπολογίζεται φέτος!!! 



Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα 2013 .

Για τον υπολογισμό του ποσού του...

Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου 2013. Συνεπώς αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα που αναφέραμε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.
Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του, δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησε οικιοθελώς από την εργασία του, είτε γιατί απολύθηκε, δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο ανάλογα με το συμφωνημένο τρόπο αμοιβής, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες. Σε περίπτωση που κάποιος εργαστεί λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για Δώρο Πάσχα.

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα
Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται το αργότερο την Μεγάλη Τετάρτη, αλλά φέτος λόγω του γεγονότος ότι η Μ.Τετάρτη είναι στις 1-5-2013, δηλαδή συμπίπτει την αργία της Πρωτομαγιάς, το Δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου.
Εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο Πάσχα και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για Το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Χρόνοι που δεν συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα 2013
Σχετικά με την απεργία η δικαστηριακή νομολογία δέχεται ότι οι ημέρες της απεργίας δεν υπολογίζονται στο χρόνο διάρκειας της εργασιακής σχέσης ,γιατί η αποχή του μισθωτού οφείλεται σε δική του θέληση και δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί σαν δικαιολογημένη απουσία, κατ αναλογία το ίδιο ισχύει και με τις στάσεις εργασίας αφού και αυτές αποτελούν στην πραγματικότητα απεργία.

Χρόνοι που συνυπολογίζονται στο Δώρο Πάσχα 2013
Να επισημάνουμε ωστόσο ότι δεν αφαιρείται αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.
Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.
Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.
Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον Ασφαλιστικό Φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το Ασφαλιστικό του Ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Δωρο Πάσχα 2013 υπολογισμός
Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ’ όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Όπως προαναφέραμε στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το Δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,041666 π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.

ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΣ
1 0,0042 του μισθού  0,13 ημερομίσθια
2 0,0083 0,25
3 0,0125 0,38
4 0,0167 0,50
5 0,0208 0,63
6 0,0250 0,75
7 0,0292 0,88
8 0,0333 1,00
9 0,0375 1,13
10 0,0417 1,25
11 0,0458 1,38
12 0,0500 1,50
13 0,0542 1,63
14 0,0583 1,75
15 0,0625 1,88
16 0,0667 2,00
17 0,0708 2,13
18 0,0750 2,25
19 0,0792 2,38
20 0,0833 2,50
21 0,0875 2,63
22 0,0917 2,75
23 0,0958 2,88
24 0,1000 3,00
25 0,1042 3,13
26 0,1083 3,25
27 0,1125 3,38
28 0,1167 3,50
29 0,1208 3,63
30 0,1250 3,75
31 0,1292 3,88
32 0,1333 4,00
33 0,1375 4,13
34 0,1417 4,25
35 0,1458 4,38
36 0,1500 4,50
37 0,1542 4,63
38 0,1583 4,75
39 0,1625 4,88
40 0,1667 5,00
41 0,1708 5,13
42 0,1750 5,25
43 0,1792 5,38
44 0,1833 5,50
45 0,1875 5,63
46 0,1917 5,75
47 0,1958 5,88
48 0,2000 6,00
49 0,2042 6,13
50 0,2083 6,25
51 0,2125 6,38
52 0,2167 6,50
53 0,2208 6,63
54 0,2250 6,75
55 0,2292 6,88
56 0,2333 7,00
57 0,2375 7,13
58 0,2417 7,25
59 0,2458 7,38
60 0,2500 7,50
61 0,2542 7,63
62 0,2583 7,75
63 0,2625 7,88
64 0,2667 8,00
65 0,2708 8,13
66 0,2750 8,25
67 0,2792 8,38
68 0,2833 8,50
69 0,2875 8,63
70 0,2917 8,75
71 0,2958 8,88
72 0,3000 9,00
73 0,3042 9,13
74 0,3083 9,25
75 0,3125 9,38
76 0,3167 9,50
77 0,3208 9,63
78 0,3250 9,75
79 0,3292 9,88
80 0,3333 10,00
81 0,3375 10,13
82 0,3417 10,25
83 0,3458 10,38
84 0,3500 10,50
85 0,3542 10,63
86 0,3583 10,75
87 0,3625 10,88
88 0,3667 11,00
89 0,3708 11,13
90 0,3750 11,25
91 0,3792 11,38
92 0,3833 11,50
93 0,3875 11,63
94 0,3917 11,75
95 0,3958 11,88
96 0,4000 12,00
97 0,4042 12,13
98 0,4083 12,25
99 0,4125 12,38
100 0,4167 12,50
101 0,4208 12,63
102 0,4250 12,75
103 0,4292 12,88
104 0,4333 13,00
105 0,4375 13,13
106 0,4417 13,25
107 0,4458 13,38
108 0,4500 13,50
109 0,4542 13,63
110 0,4583 13,75
111 0,4625 13,88
112 0,4667 14,00
113 0,4708 14,13
114 0,4750 14,25
115 0,4792 14,38
116 0,4833 14,50
117 0,4875 14,63
118 0,4917 14,75
119 0,4958 14,88
120 0,5000 15,00



ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Μισθωτός του οποίου η σχέση εργασίας είχε διάρκεια 65 μόνο μέρες μέσα στο διάστημα από 01-01 έως 15-04 του τρέχοντος έτους, πρέπει να λάβει για ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ.

Εάν ο μισθωτός είχε μισθό 1000 €, μηνιαίως το δώρο του θα είναι ίσο με 1000 € χ 0,27082 (συντελεστής μισθού) = 271 € χ 0.041666 (συντελ.αδείας ) = 11.28 €, 271+11.28= 282.2 €, ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ.

Εάν ο μισθωτός είχε ημερομίσθιο 30 €, το δώρο του θα είναι ίσο με 30 € χ 8,125 συντελεστής ημερομισθίου = 243.75 € χ 0.041666 (συντλ.αδείας) =10.15 €, 243.75 € +10.55 = 253.9 €. ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ.

Κερδίστε αεροπορικά εισιτήρια για 2 άτομα στον προορισμό της επιλογής σας !




Η αεροπορική εταιρία Lufthansa προσφέρει στους επιβάτες ένα παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων που περιλαμβάνει σήμερα 250 προορισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες.
Πάρε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό της Lufthansa, κάνε εγγραφή στο newsletter και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις αεροπορικά εισιτήρια για 2 άτομα στον προορισμό της επιλογής σου!



Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργούνται η συγχωνευονται


Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργούνται η συγχωνευονται


Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργούνται η συγχωνευονται

Το σχέδιο Αθηνά για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ υλοποιείται από το υπουργείο Παιδείας με 36 Προεδρικά Διατάγματα οπου καθορίζονται ποιά καταργούνται ή συγχωνευονται . Από αυτά, 23 αφορούν ΑΕΙ και 13 ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη, καταργούνται τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδας και Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας (Ν. 3794/2009) καταργείται και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο (παραμένει η ίδια).

Επίσης, καταργείται το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας (Π.Δ. 92/2003) και τα περιουσιακά του στοιχεία περιέρχονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ οι καθηγητές του μεταφέρονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του καταργούμενου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας συγχωνεύεται με το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με έδρα την Αθήνα.


διαβαστε περισσοτερα

Φόρος για περισσότερους με τον Ενιαίος φόρο ακινητης περιουσίας 2014


Φόρος για περισσότερους με τον Ενιαίος φόρο ακινητης περιουσίας 2014

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης για τον νέο ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας το 2014 θα επιβαρύνει περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε εφαρμοστεί χωρίς αφορολόγητο όριο είτε με πάρα πολύ χαμηλό αφορολόγητο όριο. Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας το 2014 θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που τελικά θα εφαρμοστούν και φέτος .

Ο ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας θα επιβληθεί όπως όλα δείχνουν απο το 2014 σε όλα τα ακίνητα που κατέχει κάθε φορολογούμενος, δηλαδή ακόμη και στα εκτός σχεδίου πόλεως αγροτεμάχια, βοσκότοπους κτλ και θα έχει ως συνέπεια οι φορολογικές επιβαρύνσεις στην περιουσία των Ελλήνων πολιτών να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο έτος.


διαβαστε περισσοτερα

Σε ισχύ απο σήμερα το Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2013


Σε ισχύ απο σήμερα το Εορταστικό ωράριο Πάσχα 2013

Από Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο Πάσχα 2013 το οποίο θα ισχύσει μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 .

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών έχει ανακοινωθεί οτι το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο Πάσχα 2013 λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για τη περίοδο των εορτών Πάσχα 2013, ως εξής:


διαβαστε περισσοτερα