Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Ημερομηνια για τις Πανελλήνιες 2013 πρόγραμμα εξετάσεων



Ημερομηνια για τις Πανελλήνιες 2013 πρόγραμμα εξετάσεων

Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

 Α. Πανελλήνιες 2013 πρόγραμμα

α) Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.

β) Οι πανελλήνιες εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Παρασκευή 17-5-2013, ενώ οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21-05-2013. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15-6-2013  και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17-6-2013 ως και 28-6-2013. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8-6-2013.

διαβαστε περισσοτερα πανελληνιες 2013

Πρόγραμμα εξετάσεων Πανελλήνιες 2013


Πανελλήνιες 2013 Πρόγραμμα εξετάσεων Πανελλήνιες 2013


Πανελλήνιες 2013 πρόγραμμα εξετάσεων

Πρόγραμμα εξετάσεων Πανελλήνιες 2013

Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

 Α. Πανελλήνιες 2013 πρόγραμμα

α) Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.

β) Οι πανελλήνιες εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Παρασκευή 17-5-2013, ενώ οι πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 21-05-2013. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15-6-2013  και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 17-6-2013 ως και 28-6-2013. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8-6-2013


διαβαστε περισσοτερα

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους


Εισιτήριο υγείας για 200000 ανασφάλιστους

Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη και πάσχουν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, επέμεινε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε περίπτωση που έχει να κάνει με την υγεία των συμπολιτών μας και ειδικά αυτών των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το ζήτημα του εισιτηρίου υγείας για τους ανασφάλιστους, πρόγραμμα που απευθύνεται σε 200.000 συμπολίτες μας τα επόμενα δύο χρόνια, και με το οποίο θα έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους  εδω


Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Πότε θα δοθεί το Φοιτητικο επιδομα 2013 ?


Φοιτητικο επιδομα 2013 πότε θα δοθεί

Αλλαγή ανακοινώθηκε στις αιτήσεις για το φοιτητικό επίδομα του 2013 .Το Φοιτητικό επίδομα θα δοθεί το 2013 αλλα οι αιτήσεις θα γίνονται στις γραμματείς των σχολών.Τα κριτήρια δεν αναμένεται να αλλάξουν αλλά και τα δικαιολογητικά θα είναι τα ιδια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνικος Τουρισμος 2013-14


Επανέρχεται το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε σταματήσει όταν καταργήθηκαν οι οργανισμοι Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μειώμενο φορο και κάρτα για Αγροτικό πετρέλαιο



Αγροτικό πετρέλαιο με μειώμενο φορο και κάρτα

Στην άμεση σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξεταστεί η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένο φορο και παράλληλη ταυτοποίηση των δεδομένων κάθε αγρότη.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποιηση θα γινεται με μια μορφή κάρτας αγροτικού πετρελαίου .


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον 800 αιτήσεις την εβδομαδα




Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον 800 αιτήσεις την εβδομαδα

Στις 800 ανέρχονται οι αιτήσεις ανά εβδομάδα που υποβάλλονται στην Εθνική Τράπεζα για συμμετοχή στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον , δύο χρόνια από την καθιέρωσή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κίνητρα που παρέχονται είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, με το ποσοστό επιχορήγησης να φτάνει στο 70% των επιλέξιμων δαπανών.


Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον 800 αιτήσεις την εβδομαδα  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Δήμο Αμαρουσίου


Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Δήμο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου, ανταποκρινόμενος στη μεγάλη ζήτηση από μέρους του κόσμου, αλλά και έπειτα από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες δράσεις για προιόντα χωρίς μεσάζοντες απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή που ξεκίνησαν το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 προχωρά στην 1η δράση για το 2013 με τη διάθεση προϊόντων εγχώριας παραγωγής, αρίστης ποιότητας και σε τιμή κόστους, απευθείας από τους παραγωγούς στον καταναλωτή.

Η διαδικασία της πώλησης των προϊόντων θα γίνει με τηλεφωνικές παραγγελίες που θα υποβάλλονται από Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013, εκτός Σαββατοκύριακου, από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. στα τηλέφωνα: 2132038253, 265, 396 & 336 και από 5 μ.μ. έως 8 μ.μ. στο τηλ. 2132038080.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ Προϊόντα χωρίς μεσάζοντες στον Δήμο Αμαρουσίου

Κουρεμα δανείων προτείνει το ΔΝΤ



Κουρεμα δανείων προτείνει το ΔΝΤ

Υπέρ να υπάρξει κουρεμα των δανείων του ιδιωτικού τομέα στις χώρες της ευρωζώνης που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση τάσσεται έκθεση εργασίας που έγινε από το νομικό και ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ .

Αν και η έκθεση αναγράφει ότι «δεν πρέπει να παρουσιαστεί ως θέση του ΔΝΤ» είναι σαφές ότι οι απόψεις που εκφράζει απηχούν πολλούς στο Ταμείο και ίσως ενισχύσει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διαπραγματεύεται με την Τρόικα την αναδιάρθρωση χρεών προς τράπεζες. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα αφορά περιορισμένη ομάδα πληθυσμού και άτομα με μέγιστο εισόδημα 25.000 ευρώ και αποδεδειγμένη μείωση εισοδήματος πάνω από 30% ή ειδικές κατηγορίες πληθυσμού όπως οι άνεργοι και οι ανάπηροι.


Κουρεμα δανείων προτείνει το ΔΝΤ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιδότηση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια




Δάνεια με επιδότηση θα δοθούν σε ξενοδοχεία, δωμάτια ,εστιατόρια και γενικά καταστήματα εστιάσης στα νησία της χωρας.Την νέα δράση για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και των επιχειρήσεων από τον κλάδο της εστίασης που δραστηριοποιούνται στα νησιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

Τα δάνεια με επιδότηση πρόγραμμα προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε κάθε είδους μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τουρισμό, σε όλα τα νησιά (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια,εστιατόρια, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, γραφεία ενοικίασης γραφείων, κ.α.). Η δράση θα παρέχει δάνεια ύψους από 10.000-30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, -ειδικά για τα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων άτοκα , για την υλοποίηση ενεργειών εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης, αισθητικής βελτίωσης και κάλυψης λειτουργικών αναγκών επιχειρηματικής ανάπτυξης των νησιωτικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που συμβάλουν στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος. Για παράδειγμα, ανανέωση εξοπλισμού, προώθηση τοπικών προϊόντων (π.χ. Ελληνικό πρωινό), δημιουργία πρατηρίου πώλησης τοπικών προϊόντων, κ.α.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Έσπα ελεύθεροι επαγγελματίες . Ερωτήσεις-Απαντήσεις


Έσπα ελεύθεροι επαγγελματίες . Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Nέο αρχείο με Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις για το Πρόγραμμα: Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών εξέδωσε η ειδική υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», και ανακοίνωσε σχετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Το νέο Αρχείο με Συχνές Ερωτήσεις και το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχουν αναρτηθεί στα Σχετικά Αρχεία, καθώς και στην ενότητα Προσκλήσεις - Προκηρύξεις στις παρουσιάσεις του Προγράμματος ανά Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και συγκεκριμένα στους συνδέσμους:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

174 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


174 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια Αττικής. 20/2/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ υπ' αριθμ:
ΚΟΧ.Π. 6.902/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.903/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.905/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.906/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.907/1/2013


Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν εβδομήντα τεσσάρων (174) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στις περιφερειακές ενότητες: Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής.


Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθούν για επτά μήνες (7) ο εξής αριθμός ατόμων:
Στην περιφερειακή ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών 127 άτομα
Στην περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής: 6 άτομα
Στην περιφερειακή ενότητα Νήσων: 24 άτομα
Στην περιφερειακή ενότητα Πειραώς: 15 άτομα
Στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής: 2 άτομα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

226 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Κεντρική Μακεδονία


226 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Κεντρική Μακεδονία ΕΠΕΚΑ

Ανακοίνωση σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 20/2/2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ υπ' αριθμ:
ΚΟΧ.Π. 6.201/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.202/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.203/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.204/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.205/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.206/1/2013
ΚΟΧ.Π. 6.207/1/2013


Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά διακοσίων είκοσι έξι (226) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Εφεδρεία στο Δημόσιο Παράνομη απο το Συμβουλίου της Επικρατείας,



Παράνομη η εφεδρεία στο Δημόσιο

Παράνομη κριθηκε η εφεδρεία στο Δημόσιο που έγινε το 2011.Συγκεκριμένα αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, η πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο τομέα που προβλέφθηκε το 2011 με το Μνημόνιο Ι (Ν. 4024/2011), την υπουργική απόφαση ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/56/ ΟΙΚ.1872/8.11.2011 και τη σχετική εγκύκλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν αντίθετο στο άρθρο 103 του Συντάγματος το μέτρο της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ,δηλαδή την εφεδρεία για τους υπαλλήλους του αμιγούς δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που απασχολούνται αποκλειστικά με σχέση Δημοσίου δικαίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

200000 ανεργοι ανασφάλιστοι με Εισιτήριο υγείας


Εισιτήριο υγείας για 200000 ανασφάλιστους

Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη και πάσχουν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός, επέμεινε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάθε περίπτωση που έχει να κάνει με την υγεία των συμπολιτών μας και ειδικά αυτών των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το ζήτημα του εισιτηρίου υγείας για τους ανασφάλιστους, πρόγραμμα που απευθύνεται σε 200.000 συμπολίτες μας τα επόμενα δύο χρόνια, και με το οποίο θα έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



Νεος αναπτυξιακος νομος 2013


Νεος Επενδυτικος νομος 2013 τι προβλεπει ποιοι επιδοτουνται

Τι προβλέπει ο νέος αναπτυξιακος  νόμος που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα.

Από την παρουσίαση της πρότασης νόμου στα μέσα Δεκεμβρίου του 2012 την Παρασκευή έγινε άλλη μια σύσκεψη τεχνικών κλιμακίων με τον αρμόδιο υφυπουργό, Νότη Μηταράκη) οι εμπειρογνώμονες από την Ε.Ε. του ΔΝΤ και την ΕΚΤ επέμεναν ότι τα φορολογικά κίνητρα που δίνονται για τις λεγόμενες στρατηγικές επενδύσεις είναι υπερβολικά. Στην κατεύθυνση αυτή επέμειναν στον επενδυτικο νόμο που θα πάει για ψήφιση στη Βουλή να υπάρχει στο κομμάτι των φορολογικών κινήτρων η επισήμανση ότι τα κίνητρα θα αναπροσαρμόζονται με βάση τις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες.
Το νομοσχεδιο για τον επενδυτικο νόμο στην τελική μορφή του ειδικά για τις στρατηγικές επενδύσεις προβλέπει ότι με το νόμο που κυρώνει τη σύμβαση ανάθεσης του έργου ή την ένταξη της επενδυτικής πρότασης στις διατάξεις του παρόντος νόμου, μπορεί να προβλέπονται ως κίνητρα ειδικές φορολογικές ρυθμίσεις, όπως η παγιοποίηση του φορολογικού καθεστώτος για συγκεκριμένο διάστημα από την έναρξη λειτουργίας της στρατηγικής επένδυσης, ο προορισμός του φορολογητέου εισοδήματος με ειδικό τρόπο, η διενέργεια αφορολόγητων αποθεματικών, η διαδικασία και ο χρόνος επιστροφής πιστωτικού υπολοίπου φόρου προστιθέμενης αξίας, καθώς και η μείωση ή η απαλλαγή από τέλη, ειδικούς φόρους και δικαιώματα ή αμοιβές τρίτων


Νεος αναπτυξιακος νομος 2013 περισσοτερα εδω

Νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ για το "Δεν πληρώνω διόδια"


Δεν πληρώνω διόδια νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ

Νόμιμο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβάλλεται σε όσους δεν πληρώνουν τα διόδια ή ανεβάζουν τις μπάρες για να περάσουν «δωρεάν» τα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο αυτό οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια «πιλοτική» δίκη (Ν. 3900/2010) απέρριψαν την προσφυγή του δημάρχου Ωρωπού Ι. Οικονομάκου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο των 200 ευρώ που του επιβλήθηκε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νόμιμο το πρόστιμο των 200 ευρώ για το "Δεν πληρώνω διόδια"

Έρχονται έλεγχοι για κάπνισμα σε καταστήματα και εργασιακούς χώρους


Έρχονται έλεγχοι για κάπνισμα σε καταστήματα και εργασιακούς χώρους




Έρχονται έλεγχοι για κάπνισμα σε καταστήματα και εργασιακούς χώρους

Η Γενικη Διευθυνση Δημοσιας Υγείας ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς οτι κατόπιν πολλών καταγγελιών που δέχεται το Υπουργείο Υγείας από πολίτες καθώς και σε εφαρμογή της νομοθεσίας κατά του καπνίσματος κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο η εντατικοποίηση των ελέγχων για το κάπνισμα στα υγειονομικά καταστήματα καθώς και σε όλους τους εργασιακούς χώρους


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δάνεια για αγρότες με χαμηλό τόκο




Χαμηλότοκα δάνεια για τους αγρότες με την εγγύηση του δημοσίου Χαμηλότοκα δάνεια για τους αγρότες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, θα είναι σε θέση να προσφέρει σε λίγο καιρό το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ανώνυμη Εταιρίας με την επωνυμία ΕΤΕΑΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΑ



ΟΠΕΚΕΠΕ Βεβαίωση Επαγγελματία Αγρότη


Βεβαίωση Επαγγελματία Αγρότη ΟΠΕΚΕΠΕ εκτύπωση απο τον υπολογιστή

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει την επικαιροποίηση της εφαρμογής Διαδικτυακή Εκτύπωση Βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη μέσα από την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν τη βεβαίωση του επαγγελματία αγρότη για το έτος 2013 (χρονικό διάστημα ισχύος από 1/1/2013 έως 31/1/2014) και η οποία δεν απαιτεί επικύρωση καθώς παράγεται αποκλειστικά από ήδη επικυρωμένα στοιχεία του ΥπΑΑΤ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Δίχτυ προστασίας" για τους ανασφάλιστους ανέργους

Μέτρα προστασίας υπέρ των ανασφάλιστων ανέργων, ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εξέτασης των αναπηρικών συντάξεων, την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, την ισχυροποίηση της Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας αλλά και βαριές κυρώσεις για υπαλλήλους των ασφαλιστικών φορέων που εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές, προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο "σκούπα" 76 άρθρων του υπουργείου Εργασίας, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών στη Βουλή. Με το σχέδιο νόμου παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014 η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012. Ακόμη, προβλέπεται ότι η συμμετοχή των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής τους από τα μητρώα του Οργανισμού. Συνιστάται επίσης στον ΟΑΕΔ, ειδικός λογαριασμός ανεργίας υπέρ των αυτοτελώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 20/2/2013




Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 20/2/2013

Απεργούν σήμερα Τετάρτη 20/2/2013 τα συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Στην απεργία συμμετέχουν, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, και πωλητές λαϊκών αγορών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ποιοι απεργούν σήμερα Τετάρτη 20/2/2013  

Περιστασιακά απασχολούμενοι , αμοιβή



Αμοιβή και παρακράτηση εισφορών των περιστασιακά απασχολουμένων

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση , προβλέπονται ρυθμίσεις σε σχέση με την αμοιβή και την παρακράτηση εισφορών των περιστασιακά απασχολούμενων

Στην διάταξη του νομοσχεδίου καθορίζονται οι τρόποι αμοιβής και παρακράτησης των εισφορών των περιστασιακά απασχολούμενων

Η διάταξη αναφέρει τα κάτωθι:
 1. Στις ρυθμίσεις του κεφαλαίου αυτού υπάγονται υποχρεωτικά:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξάνονται τα ωράρια Μειώνονται οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών



Μειώνονται οι προσλήψεις εκπαιδευτικών αυξάνονται τα ωράρια

Μειώνονται δραστικά οι προσλήψεις αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων αλλά και αυξάνονται τα ωράρια διδασκαλίας με την ψηφιση του νεου Μεσοπροθέσμου .Παράλληλα έρχεται δεύτερο και τρίτο κύμα συγχωνεύσεων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ πριν ακόμη ξεσπάσει το πρώτο με τον κωδικό «Αθηνά», προϋπολογίστηκε από το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο. Διαδοχικά κύματα μείωσης των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές σχεδόν μηδενίζουν τις θέσεις μέχρι το 2016.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περιστασιακά απασχολουμένοι. Αμοιβή



Αμοιβή και παρακράτηση εισφορών των περιστασιακά απασχολουμένων

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση , προβλέπονται ρυθμίσεις σε σχέση με την αμοιβή και την παρακράτηση εισφορών των περιστασιακά απασχολούμενων

Στην διάταξη του νομοσχεδίου καθορίζονται οι τρόποι αμοιβής και παρακράτησης των εισφορών των περιστασιακά απασχολούμενων

Η διάταξη αναφέρει τα κάτωθι:
 1. Στις ρυθμίσεις του κεφαλαίου αυτού υπάγονται υποχρεωτικά:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

20/2 Ποιοι απεργουν


Ποιοι απεργούν αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.

Αυριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, θα απεργήσουν σήμερα Τρίτη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά η αξιολόγηση δήμων και περιφερειών



Ξεκινά η αξιολόγηση δήμων και περιφερειών

Μετά τα υπουργεία, ξεκινά η αξιολόγηση των δήμων και των περιφερειών, ενώ ήδη έχει συσταθεί γι' αυτό το λόγο 11μελής Ομάδα Εργασίας από το υπουργείο Εσωτερικών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κιντή, προϊστάμενο στη γενική διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών «έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επίβλεψη και ο συντονισμός της αξιολόγησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, η υποβολή σχετικών προτάσεων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της διαδικασίας και των θεμάτων της εν λόγω αξιολόγησης, καθώς και η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ επί των ανωτέρω θεμάτων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών νέος οδηγός 18.02.2013



Σίτιση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών νέος οδηγός 18.02.2013

Κυκλοφόρησαν οι νέοι Οδηγοί 1.4. για την σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Η Λέσχη Αξιωματικών Πάτρας αποσύρρεται από το Πρόγραμμα, λόγω μεταφοράς της εντός στρατοπέδου.
Η Λέσχη Αξιωματικών Σάμου εντάσσεται στο Πρόγραμμα

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το έργο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου κατοικίας τους, αποφάσισαν να τους παραχωρηθεί η δυνατότητα σίτισης στις κατά τόπους Λέσχες Αξιωματικών ΥΠΕΘΑ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πανελλήνιες 2013 και Στρατιωτικές σχολές



Πανελλήνιες 2013 κανονικά η εισαγωγή στις Στρατιωτικές σχολές

Ουδέποτε τέθηκε θέμα διετούς αναβολής εισαγωγής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές Σχολές με τις Πανελληνιες Εξετάσεις έτους 2013, διευκρινίζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σε ανακοίνωσή του με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Διευκρινίσεις για τα περί διετούς αναβολής στην εισαγωγή των επιτυχόντων στις στρατιωτικές Σχολές με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2013 δίνει το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας



Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας χρηματοδότηση αγροτών

Υπογράφηκε μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΤΕΑΝ η απόφαση με την οποία ενεργοποιείται το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας . Σκοπός του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας , η χρηματοδότηση επενδύσεων στο γεωργικό τομέα.

Σκοπός του ΕΤΕΑΝ δεδομένης της οικονομικής κρίσης, που οι επενδύσεις στον γεωργικό τομέα έχουν σημειώσει κατακόρυφη πτώση, είναι η στήριξη όλων αυτών που εμπλέκονται σε γεωργικές δραστηριότητες και επιθυμούν να ανακάμψουν επενδύοντας σε αυτές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

514 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ


8 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΕΠΕΚΑ ΣΑΜΟΣ 5 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΧΠ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΙΕΡΙΑ 39 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


ΚΟΧΠ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ 39 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

15 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

24 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΑ - ΝΗΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


10 Προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ.Π απο το Culturepolis


26 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΗΜΝΟΣ


59 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΕΣΒΟΣ


6 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΕΚΑ ΑΤΤΙΚΗ


15 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

6 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΤΑΜΗΝΑ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ


58 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΗΜΑΘΙΑ

ΕΠΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 50 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΧ Π


127 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΑ

6 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΧ Π ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΑ  ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ


11 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑ


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
Παρασκευή 22-02-2013 έως και Δευτέρα 04-03-2013, ώρες: 10:00π.μ.-14:00μ.μ.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΔΩ


































Προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ.Π απο το Culturepolis


Προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ.Π απο το Culturepolis

Το Φόρουμ της Ευρώπης των Πολιτισμών: Παράρτημα Αδριατικής- Ιονίου Culturepolis ανακοινώνει προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ.Π, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα (10) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος  ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Η διαδικασία της πρόσληψης των ανέργων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.


Προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας ΚΟΧ.Π απο το Culturepolis  

127 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


127 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΑ ΚΟΧ Π

Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Ότι προκηρύσσει προσλήψεις προσωπικού, νέων ανέργων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και σε λοιπούς χώρους συναφούς ενδιαφέροντος στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια συμμετοχής του, ως Δικαιούχος Φορέας, στην υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΥΠΟΤ/Α1/ΕΠΑΝΑΔΙ/1507/23-4-2012 (ΑΔΑ: Β49ΨΓ-ΓΨΧ) (ΕΥΤΟΠ 10) Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, που αφορά την υλοποίηση Έργων/ Υποέργων με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού».
 Τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : 50 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΧ Π


ΕΠΕΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 50 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΧ Π

Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
Ότι προκηρύσσει προσλήψεις προσωπικού, νέων ανέργων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και σε λοιπούς χώρους συναφούς ενδιαφέροντος στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια συμμετοχής του, ως Δικαιούχος Φορέας, στην υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΥΠΟΤ/Α1/ΕΠΑΝΑΔΙ/1507/23-4-2012 (ΑΔΑ: Β49ΨΓ-ΓΨΧ) (ΕΥΤΟΠ 10) Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, που αφορά την υλοποίηση Έργων/ Υποέργων με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού».
 Τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

50 ευρώ το χρόνο Ελάχιστος φόρος ακινήτων


Ελάχιστος φόρος ακινήτων 50 ευρώ το χρόνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι χωρίς τη φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας των Ελλήνων, έστω και με μικρούς συντελεστές, δεν θα μπορούν να εισπραχθούν τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό έσοδα τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ και όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο φόρος ακινήτων πρέπει να αποδώσει έστω 50 ευρώ τον χρόνο από την μικρή ακίνητη περιουσία

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστεύει ότι χωρίς τη φορολόγηση του συνόλου της περιουσίας των Ελλήνων, έστω και με μικρούς συμβολικούς συντελεστές, δεν μπορούν να εισπραχθούν τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό έσοδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ





ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


15 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ :
Ότι προκηρύσσει προσλήψεις προσωπικού, νέων ανέργων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και σε λοιπούς χώρους συναφούς ενδιαφέροντος στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια συμμετοχής του, ως Δικαιούχος Φορέας, στην υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΥΠΟΤ/Α1/ΕΠΑΝΑΔΙ/1507/23-4-2012 (ΑΔΑ: Β49ΨΓ-ΓΨΧ) (ΕΥΤΟΠ 10) Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, που αφορά την υλοποίηση Έργων/ Υποέργων με τίτλο «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού».
 Τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ










ΚΟΧ Π ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΕΚΑ ΑΤΤΙΚΗ


ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΕΠΕΚΑ ΑΤΤΙΚΗ



Ο Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η Τρόικα ζητά Ανοιγμα Κλειστών Επαγγελμάτων


Ανοιγμα Κλειστών Επαγγελμάτων έκθεση ζητά η Τρόικα

Ειδική έκθεση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και των παρεμβάσεων που δρομολογήθηκαν με το 3ο μνημόνιο στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών καλείται να συντάξει η κυβέρνηση και να την υποβάλει στην τρόικα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η Τρόικα ζητά καταγραφή των στοιχείων απόδοσης των ρυθμίσεων για το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που αφορούν τον αριθμό των νέων επαγγελματιών που εντάχθηκαν στα επαγγέλματα αυτά αλλα και τη μείωση των τιμών ανα τομέα που επέφερε το άνοιγμα των επαγγελμάτων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πως θα Απαλλαγουν απο το τεκμήριο διαβίωσης οι 18αρηδες και ανέργους


Απαλλαγή απο το τεκμήριο διαβίωσης για 18αρηδες και ανέργους

Με νέα ρύθμιση το υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει απαλλαγή απο το τεκμήριο διαβίωσης για τους 18αρηδες και τους ανέργους που δεν έχουν  εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία.

Με το νέο φορολογικό νόμο,η υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι υποχρεωτική απο όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και χωρις να είναι προϋπόθεση να έχουν εισοδήματα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Φόρος γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων 2013



Αλλαγές στο φόρο γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων το 2013

Oι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων έχουν ανασταλεί αλλά συμφωνα με την εφημερίδα πρωτο Θεμα  έρχονται αλλαγές στο φόρο μεταβιβάσης και τον φόρο στις γονικεέ παροχές το 2013 . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει στη μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων είναι ειλημμένη . Στο πλαίσιο αυτό αναζητούνται και άλλοι τρόποι προκειμένου να μειωθεί  το κόστος μεταβίβασης και γονικής παροχής στα ακίνητα. Οι μειώσεις αυτές στους φόρους θα συνδυαστούν με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών από τον Μάρτιο. Με την μείωση στους φόρους ευελπιστούν και σε μια ανάκαμψη των εσόδων που κατέρρευσαν μετά τις τελευταίες αυξήσεις στον φόρο γονικής παροχής και μεταβίβασης ακινήτων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Επιδόματα για τους τραπεζικούς υπαλλήλους ποια κοβονται



Ποια επιδόματα κόβονται για τους τραπεζικούς υπαλλήλους

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ΕΘΝΟΣ το κοψιμο στα επιδόματα, όπως είναι το επίδομα γάμου, ισολογισμού και ξένης γλώσσας, θα ζητήσουν οι τράπεζες από την ΟΤΟΕ, με στόχο να μειωθούν οι αποδοχές στους τραπεζικούς υπαλλήλους κατά 18% με 20%.

Με το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΟΤΟΕ  και των τραπεζών για την υπογραφή νεας κλαδικής σύμβασης πρόταση των τραπεζών στους τραπεζοϋπαλλήλους σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι μείωση των μισθών κατα 18 με 20 % ωστε να προχωρήσουν σε υπογραφή της κλαδικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Μείωση επιτοκίου και μηνιαίας δόσης στα Δάνεια των στρατιωτικών



Δάνεια στρατιωτικών μείωση επιτοκίου και μηνιαίας δόσης

Με αντικείμενο τη διατύπωση των τελικών προτάσεων για ρύθμιση στα δάνεια των στρατιωτικών και την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεδριάζει αύριο το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η κοινή επιτροπή εργασίας του υπουργείου και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Πάγωμα των δανείων για 2 χρόνια



Πάγωμα των δανείων για 2 χρόνια

Πάγωμα των δανείων για 2 χρόνια ,προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ανακούφιση των δανειοληπτών, που έχουν οφειλές σε τράπεζες από δάνεια για την αγορά της κατοικίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".

Το πάγωμα των δανείων αφορά την αναστολή της μηνιάιας δόσης του στεγαστικού δανείου για δύο χρόνια και πληρωμή μόνο τόκων, με χαμηλό επιτόκιο 1,5%

διαβαστε περισσοτερα εδω

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Θα ανέβουν οι βάσεις το 2013


Οι βάσεις εισαγωγής θα ανέβουν το 2013

Ο υπουργός Παιδείας κ Κ Αρβανιτόπουλος εκτιμά πως οι βάσεις θα ανέβουν το 2013 λόγω του σχεδίου και πως η μείωση που θα προκύψει στον αριθμό των εισακτέων δεν θα ξεπερνά το 4%.Το σχέδιο "Αθηνά" προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες και στρεβλώσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δηλώνει ο υπουργός Παιδείας κ Κ Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα»


Θα ανέβουν οι βάσεις το 2013 περισσοτερα εδω 

Σχεδιο Αθηνα ,Πανελλήνιες και Βάσεις 2013


Πως το νέο σχέδιο «Αθηγά» επηρρεάζει τους εισακτέους για τις Πανελλήνιες 2013; Τι αναμένεται να επηρεάσει τα δεδομένα μέχρι τώρα;

Oι βάσεις με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, και με το πώς καθορίστηκαν για τις πανελλήνιες 2012, καθορίζονται από τρεις παράγοντες:
1) Θέσεις εισακτέων
2) Επιδόσεις υποψηφίων
3) Ζήτηση των θέσεων
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η συγχώνευση τμημάτων θα μειώσει τις θέσεις των εισακτέων στις ερχόμενες Πανελλήνιες 2013. Αυτό θα επέφερε άνοδο των βάσεων, ωστόσο τα τμήματα που συγχωνεύονται, επί τω πλείστον είχαν κενές θέσεις. Οπότε στα χαμηλόβαθμα τμήματα δεν αναμένονται σοβαρές μεταβολές, από τη σκοπιά του αριθμού των εισακτέων.

περισσοτερα εδω



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

  Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την έκδοση και αντικατάσταση δελτίου ταυτότητας:

   Αν είναι η πρώτη φορά που ζητώ έκδοση δελτίου ταυτότητας ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσω;



 Για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, στην αρμόδια αστυνομική αρχή, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:


περισσοτερα εδω ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
Νέου Τύπου Διαβατήρια ΚΕΠ


1. Δικαιολογητικά που χρειάζονται οι ενήλικες για την έκδοση διαβατηρίου
 Αίτηση έκδοσης διαβατηρίου που εκτυπώνεται στα Γραφεία Υποδοχής Αιτημάτων και στην οποία είναι ενσωματωμένη υπεύθυνη δήλωση όπου ο ενδιαφερόμενος αναφέρει
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
http://www.dikaiologitika.gr/καθημερινα-δικαιολογητικα-για-τον-πολιτη/δικαιολογητικά-για-διαβατηριο.html

Μετεγγραφές Φοιτητών 2013



Μετεγγραφές Φοιτητών 2013  κριτηρια δικαιούχοι προυποθέσεις

Διάταξη για τις μετεγγραφες φοιτητων το 2013 που πέτυχαν φέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια,

θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού».


 Μετεγγραφές Φοιτητών 2013  κριτηρια δικαιούχοι προυποθέσεις ολα εδω


Βιβλιάριο υγείας για άνεργους με 100 μέρες επίδομα ανεργίας


Στις 15/2/2013 θα γίνει η αποστολή 240.000 αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας για την ανανεωση του βιβλίαριου υγείας σε ανέργους που λαμβάνουν  , με βάση τα στοιχεία που διετέθησαν από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (1/1/2012-31/12/2012) είχαν επιδοτηθεί με τακτική επιδότηση για τουλάχιστον 100 ημέρες. Η αποστολή γίνεται στις διευθύνσεις που έχουν καταχωρισθεί στα μητρώα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


περισσοτερα εδω

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 2013


Το φοιτητικο επιδομα 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ οπως καθε χρόνο και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια.

Οι αιτήσεις για το φοιτητικο στεγαστικο επιδομα 2013 αναμένεται να ξεκινήσουν εντος των επόμενων ημερών.

Η προθεσμία για τις αιτησεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικα για το φοιτικό επίδομα και την κατάθεση οχι στις αρμόδιες ΔΟΥ αλλα στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (Υ.Δ.Ε) θα λήγει στο τέλος Μαρτίου με μια περιπτωση να εχουμε παραταση φετος και εντός των ημερών αναμένεται να φθάσει στις Υ.Δ.Ε η σχετική εγκύκλιος για το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013.Με την εγκύκλιο θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης για το επίδομα του 2013

Επί της ουσίας, όσο αφορά στους δικαιούχους δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, οπότε μπορούμε να δώσουμε μια γενική εικόνα για το φοιτητικό επίδομα 2013, για να αρχίσουν οι γονείς και οι φοιτητές να προετοιμάζονται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

Καταρχήν για να πάρει ο φοιτητής το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013, πέραν των βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιες Εφορίες την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας (για την οικονομική χρήση του 2007) και το αντίγραφο του Ε9.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΔΩ 

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με το νεο φορολογικό


Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με το νεο φορολογικό

Με το επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, επιδιώκεται να διαμορφωθεί ένα ενιαίο, απλό, σταθερό και αποτελεσματικό σύστημα, καταργώντας τις πολυάριθμες και αποσπασματικές νομοθετικές ρυθμίσεις. Ακρογωνιαίος λίθος του νέου φορολογικού συστήματος είναι η θέσπιση και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, το οποίο θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων και μέσω του οποίου θα εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα όλες οι πιθανές εστίες φοροδιαφυγής. Επίσης, εξετάζεται η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για μια σειρά συναλλαγών, ενώ θα τροποποιηθεί το πλαίσιο για τις φορολογικές ποινές, με έμφαση στην κατάργηση προστίμων και τον περιορισμό των προσαυξήσεων. Βασικός στόχος είναι να καταστούν μεσομακροπρόθεσμα οι Δ.Ο.Υ. κυρίως ελεγκτικά κέντρα, ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνει ο πολίτης, ο φοροτεχνικός ή ο λογιστής στη Δ.Ο.Υ., παρά μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις


Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο με το νεο φορολογικό 

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Βιβλιάριο ΙΚΑ θεώρηση 2013

Βιβλιάριο ΙΚΑ θεώρηση με αυτοκόλλητο 2013

Δεν είναι απαραίτητη η προσέλευση των δικαιούχων στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Μητρώου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ για τη θεώρηση του ατομικού βιβλιαρίου υγείας ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό έτος 2013 (από 1/3/2013 έως 28/2/2014), το ΙΚΑ ενημερώνει ότι έχουν ήδη αποσταλεί προς επιχειρήσεις, προκειμένου να επιδοθούν στους απασχολούμενούς τους, 1.207.701 αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες πιστοποιείται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από 1/3/2013 έως 28/2/2014


ΠΗΓΗ: Βιβλιάριο ΙΚΑ θεώρηση 2013 περισσοτερα εδω

Μετεγγραφες Φοιτητων 2013 ποτε?


Μετεγγραφές Φοιτητών 2013  κριτηρια δικαιούχοι προυποθέσεις

Διάταξη για τις μετεγγραφες φοιτητων το 2013 που πέτυχαν φέτος σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας και πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια,

θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού».


ΠΗΓΗ: Μετεγγραφές Φοιτητών 2013  κριτηρια δικαιούχοι προυποθέσεις ολα εδω



Πανελληνιες 2013 αριθμος Εισακτεων εκτιμηση


Πανελληνιες 2013 αριθμος Εισακτεων ανα επιστημονικο πεδίο με το σχεδιο Αθηνα

Η εκτίμησή του υπουργειου Παιδείας είναι ότι, θα υπάρχει αύξηση εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ελαφρά μείωση στα ΤΕΙ με τις Πανελληνιες Εξετασεις 2013. Η συνολική εκτίμηση για τον αριθμο των εισακτεων ειναι 49.600 συμφωνα με πινακα που περιλαμβάνεται στο σχεδιο Αθηνα που βγηκε σημερα στην δημοσιοτητα.


ΠΗΓΗ: Πανελληνιες 2013 αριθμος Εισακτεων εκτιμηση   περισσοτερα εδω

Πανελληνιες 2013


Πανελληνιες 2013 αριθμος Εισακτεων ανα επιστημονικο πεδίο με το σχεδιο Αθηνα

Η εκτίμησή του υπουργειου Παιδείας είναι ότι, θα υπάρχει αύξηση εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ελαφρά μείωση στα ΤΕΙ με τις Πανελληνιες Εξετασεις 2013. Η συνολική εκτίμηση για τον αριθμο των εισακτεων ειναι 49.600 συμφωνα με πινακα που περιλαμβάνεται στο σχεδιο Αθηνα που βγηκε σημερα στην δημοσιοτητα.


ΠΗΓΗ: Πανελληνιες 2013 περισσοτερα εδω

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τροπολογία για τις αποδείξεις των 18 χρονων


Τροπολογία για τις αποδείξεις των 18 χρονων μαθητών και φοιτητων

Νομοθετική Ρύθμιση θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις φορολογικές δηλώσεις των 18 χρονων μαθητών και των φοιτητών που υποχρεώνονται απο φέτος να υποβάλουν αποδείξεις ώστε να μην πληρώσουν φόρο ενω δεν έχουν εισοδήματα .

Συγκεκριμένα το πρόβλημα που έχει προκύψει είναι οτι νεοι 18 ετών και πάνω που παλαιότερα δηλώνονταν από τους γονείς στις φορολογικές δηλώσεις σαν προστατευόμενα μέλη απο φέτος θα κάνουν φορολογική δήλωση. Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα, κατά την εκκαθάρισή τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Ειδικότερα, με βάση τα όσα ισχύουν τώρα, οι νέοι αυτοί φορολογούμενοι θα εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ως έχοντες ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, προσδιοριζόμενο βάση της ελάχιστης ισόποσης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προβλέπει του άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος


ΠΗΓΗ: Τροπολογία για τις αποδείξεις των 18 χρονων   περισσοτερα  





Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτητικό Επίδομα 1000 ευρώ 2013


Φοιτητικό Επίδομα 1000 ευρώ 2013

Ξεκινησαν οι αιτησεις για το φοιτητικο επιδομα του 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ οπως καθε χρόνο και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα παρακάτω κριτήρια.

Η προθεσμία των αιτήσεων για το φοιτητικο επιδομα 2013 είναι εως 31 Μαρτίου και γινονται στις κατα τόπους Εφορίες .
Προυποθέσεις για το φοιτητικό επίδομα των 1000 ευρω

Για να πάρει ο φοιτητής το φοιτητικό επίδομα του 2013 πρεπει να καλύπτει τις παρακάτω προυποθέσεις

Απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους


Φοιτητικό Επίδομα 1000 ευρώ 2013 περισσοτερα εδω

Κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο


Κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο ειδοποιητήρια σε 2,5 εκ πολίτες

Ειδοποιητήρια σε 2,5 εκ. φορολογούμενους που έχουν χρέη στο δημόσιο στέλνει το υπουργείο Οικονομικών.

Έως τις 10 Μαρτίου  σύμφωνα με δημοσίευμα  της εφημερίδας το Θέμα το υπουργείο Οικονομικών θα εχει στείλει ειδοποιητήρια σε 2,5 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενους, που έχουν χρέη στο δημόσιο για διευθέτηση των χρεών τους ωστε να μην αντιμετωπίσουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Σε πρώτη φάση θα αποστείλει ενα ειδοποιητήριο το οποίο θα καλεί τον φορολογούμενο ειτε να εξοφλήσει το ποσο που χρωστά είτε να ρύθμιση την οφειλή του .Στην πρώτη επιστολή θα αναγράφεται το οφειλόμενο ποσό, καθώς και ένας 30ψήφιος, μοναδικός για κάθε φορολογούμενο, ειδικός κωδικός, με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να κάνει τις συναλλαγές του, μέσω τράπεζας, με την εφορία του
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK

ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/φορολογικα/κατασχέσεις-για-χρέη-προς-το-δημόσιο-ειδοποιητήρια-σε-25-εκ-πολίτες.html

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

777 προσλήψεις νοσηλευτων


777 προσλήψεις νοσηλευτων και επικουρικου προσωπικου εκτός ΑΣΕΠ    

Εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ θα διενεργηθούν τελικά οι 777 προσλήψεις νοσηλευτων και επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, παρότι ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο πως οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσω της Ανεξάρτητης Aρχής.
 Η αιφνίδια αλλαγή στις προσλήψεις  έγινε στο "παρά πέντε" της έναρξης υποβολής των αιτήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων από τις αρμόδιες υγειονομικές περιφέρειες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την εξαίρεση του ΑΣΕΠ από όλα τα στάδια της επιλογή των υποψηφίων, γεννά ερωτηματικά ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας των προσλήψεων.
 Η κατανομή του νέου επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία με συμβάσεις δωδεκαμηνης διάρκειας 12μηνα (ιδιωτικού δικαίου) αφορά 220 θέσεις νοσηλευτων προσωπικού, 110 θέσεις προσωπικού της ΜΕΘ, 220 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 227 θέσεις βοηθητικού προσωπικού.
 Από το σύνολο των θέσεων, τη μερίδα του λέοντος θα λάβει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), στην Αττική, με 200 θέσεις, ενώ από 150 θέσεις θα μοιραστούν η 6η ΥΠΕ και η 2η ΥΠΕ (βλ. πίνακα).
 Οι υποψήφιοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες επικουρικού προσωπικού θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους άμεσα, καθώς η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει από χθες. Οι ειδικότητες που απαρτίζουν τους σχετικούς πίνακες είναι οι εξής:


ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/προκηρυξεισ-προσληψεισ/777-προσλήψεις-νοσηλευτων-και-επικουρικου-προσωπικου.html

Ποιες συμβάσεις ληγουν 2013


Ποιες κλαδικες συμβάσεις ληγουν και ποιες ισχυουν

Μείωση μισθών θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα  , καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 42 κλαδικές συμβάσεις ληγουν και μπαίνουν σε καθεστώς μετενέργειας .

Ποιες ειναι μερικες απο τις συμβάσεις που λήγουν

Μερικες απο τις συμβάσεις που ληγουν ειναι των τραπεζών, των ασφαλιστικών πρακτορείων, των τυποποιημένων τροφίμων, της ποτοποιίας - οινοποιίας - αναψυκτικών, καθώς και ορισμένες κατηγορίες κοινωνικών λειτουργών, ηλεκτροτεχνιτών και γεωπόνων

Το καθεστώς της μετενέργειας για τις κλαδικές συμβάσεις σημαίνει ότι εργαζόμενοι και εργοδότες έχουν προθεσμία 3 μήνες να συμφωνήσουν νέα κλαδική σύμβαση εργασίας . Εφόσον δεν συμφωνηθεί νέα σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν από τις επιχειρήσεις σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μείωση μισθών σε χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα .


Ποιες συμβάσεις ληγουν 2013 περισσοτερα εδω

Μειωση μισθων ιδιωτικων υπαλληλων 2013


Μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα με την λήξη των συμβάσεων το 2013



Μείωση μισθών θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα  , καθώς την ερχόμενη Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 παύουν να ισχύουν 42 κλαδικές συμβάσεις και μπαίνουν σε καθεστώς μετενέργειας .

μειωση μισθων ιδιωτικων υπαλληλων 2013

Το καθεστώς της μετενέργειας για τις κλαδικές συμβάσεις σημαίνει ότι εργαζόμενοι και εργοδότες έχουν προθεσμία 3 μήνες να συμφωνήσουν νέα κλαδική σύμβαση εργασίας . Εφόσον δεν συμφωνηθεί νέα σύμβαση εργασίας οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν από τις επιχειρήσεις σε υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μείωση μισθών σε χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα .


ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/εργασιακα/μείωση-μισθών-στον-ιδιωτικό-τομέα-με-την-λήξη-των-συμβάσεων.html

Διακανονισμός δανειων


Διακανονισμός δανειων στις τράπεζες τι ισχύει

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διακανονισμοί δανείων από τις τράπεζες, καθώς η ένταση της ύφεσης οδηγεί ολοένα και περισσότερους οφειλέτες σε αδυναμία αποπληρωμής των δόσεών τους. Η αναχρηματοδότηση οφειλών έχει εξελιχθεί βέβαια σε «εσωτερική υπόθεση», καθώς κανένα πιστωτικό ίδρυμα δεν είναι διατεθειμένο να «φορτωθεί» ένα δάνειο από τον ανταγωνισμό, αναλαμβάνοντας τον αυξημένο κίνδυνο να καταστεί προβληματικό στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετές τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάργηση των προγραμμάτων μεταφοράς υπολοίπου στην καταναλωτική πίστη, ενώ ακόμη και αυτές που τα διατηρούν ενεργά τα χρησιμοποιούν μόνο υπό συγκεκριμένες και πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Με τους διακανονισμούς δανείων που προωθούν, οι διοικήσεις των τραπεζών έχουν καταφέρει να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το ύψος των επισφαλών δανείων, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι «κόκκινες» χορηγήσεις έφτασαν στο τέλος του γ' τριμήνου του 2012 λίγο πάνω από το 20% έναντι 15% στο τέλος του 2011 και 10% στο τέλος του 2010. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πλέον το ποσοστό των στεγαστικών δανείων για τα οποία καταβάλλονται μόνον οι τόκοι προσεγγίζει το 50%.


ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/δανεια/διακανονισμός-δανείων-στις-τράπεζες-τι-ισχύει.html