Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Φορος στα ακινητα


Φορος στα ακινητα θα ειναι προοδευτικος και αναλογικος

Το υπουργειο Οικονομικων δινει διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που κάνουν λόγο για «φοροκαταιγίδα» στην ακίνητη περιουσία και για δρομολόγηση νεων φορων στα ακινητα, από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι:

• Ουδείς νέος φόρος στα ακινητα σχεδιάζεται να επιβληθεί . Ο ένας και μοναδικός φόρος στ ακινητα που θα νομοθετηθεί, θα αντικαταστήσει και θα ενσωματώσει όλους τους υπάρχοντες. Δηλαδή θα είναι ένας ενιαίος φόρος στα ακινητα, ο οποίος θα εξορθολογίσει το σύστημα φορολόγησης των ακινήτων.


Φορος στα ακινητα περισσοτερα εδω

Σε ποιες πολεις κλείνουν ΑΕΙ και ΤΕΙ


Σε ποιες πολεις κλείνουν ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με την εφαρμογη του σχεδιου Αθηνα που ανακοινωσε ο υπουργος Παιδείας συνολικά 97 σχολες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κλεινουν η συγχωνευονται (δηλαδή δεν θα δέχονται στο μέλλον εισακτέους), καθώς είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό. Από 63 οι πόλεις που φιλοξενούν ΑΕΙ και ΤΕΙ μειώνονται στις 51.


ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σε ποιες πολεις κλείνουν ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ποια τμηματα ΑΕΙ και ΤΕΙ καταργουνται η συγχωνευονται


Ποια τμηματα ΑΕΙ και ΤΕΙ καταργουνται η συγχωνευονται

Ανακοινωθηκαν στο πλαισιο της παρουσιασης του σχεδιου Αθηνα τα τμηματα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργουνται

Συγκεκριμένα ο υπουργος Παιδείας αναφερε στο πλαισιο της παρουσίασης του σχεδιου Αθηνα οτι τα πανεπιστήμια της Περιφέρειας με διοικούσες επιτροπές ή λιγότερα από τέσσερα τμήματα, απορροφώνται από αλλά πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, το πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος κόβεται «στα δύο»: τα μισά τμήματά του (της Λαμίας) εντάσσονται στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ ένα τμήμα απορροφάται από το Πάντειο. Το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συγχωνεύεται με το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ δύο τμήματά του μεταφέρονται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας απορροφάται από το πανεπιστήμιο Πατρών.


Ποια τμηματα ΑΕΙ και ΤΕΙ καταργουνται η συγχωνευονται  

Ο υπουργός Παιδείας το παρουσίασε πριν λιγη ωρα το Σχεδιο Αθηνα


Σχεδιο Αθηνα 150 τμηματα σε Πανεπιστημια και ΤΕΙ καταργουνται


Ο υπουργός Παιδείας το παρουσίασε πριν λιγη ωρα το Σχεδιο Αθηνα .Τι προβλέπει το Σχεδιο Αθηνα για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χωρας:

Ένα ομοσπονδιακό πανεπιστήμιο με ονομα Αδαμάντιος Κοραής θα λειτουργεί στην Αθήνα στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με σχέδιο Αθηνά που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.


Ο υπουργός Παιδείας το παρουσίασε πριν λιγη ωρα το Σχεδιο Αθηνα

73 Σεμιναρια E-learning απο το Πανεπιστημιο Πειραιως


73 Σεμιναρια E-learning απο το Πανεπιστημιο Πειραιως

Το Πρόγραμμα E-learning Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς ανακοίνωσε τη νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για 73 σεμινάρια σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που καλύπτουν τις θεματικές ενότητες Επενδυτικές Αποφάσεις, Χρηματοοικονομικό Σύστημα: Οικονομική Ανάλυση και Θεσμικό Πλαίσιο, Χρηματοδότηση ΜΜΕ, Συστήματα Διαχείρισης, Λογιστική και Ελεγκτική, Διοίκηση Έργων, Αγγλικά και Πληροφορική.


73 Σεμιναρια E-learning απο το Πανεπιστημιο Πειραιως  

Προσληψεις Επικουρικου Προσωπικου στα Νοσοκομεια ενημερωση


Προσληψεις Επικουρικου Προσωπικου στα Νοσοκομεια ενημερωση

Ενημέρωση αναφορικά με τις προσληψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία
Οι ΔΥΠΕ ενημερωνουν σχετικά με τη δημοσίευση άρθρων στον τύπο που αφορούν τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, σας ενημερώνουμε τα εξής:Προσληψεις Επικουρικου Προσωπικου στα Νοσοκομεια ενημερωσηΒασεις 2013 αυξηση φερνει το σχεδιο Αθηνα


Βασεις 2013 αυξηση φερνει το σχεδιο Αθηνα αλλαγες στο μηχανογραφικο

Στις 12:30 το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα δώσει στη δημοσιότητα το σχεδιο Αθηνα, το οποίο στη συνέχεια θα αποσταλεί στην Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας προκειμένου να τεθεί σε διαβούλευση, για 45 ημέρες.


Βασεις 2013 αυξηση φερνει το σχεδιο Αθηνα  

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Σχεδιο Αθηνα 2013 ποιες ειναι οι αλλαγες ?


Συγχωνευσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σχεδιο Αθηνα ποια ΑΕΙ κλεινουν

Συγχωνευσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ φερνει το Σχεδιο Αθηνα που θα ανακοινωθει σημερα απο τον υπουργο Παιδείας.

Οι συγχωνευσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ φερνουν και μείωση του αριθμού των εισακτέων αλλα και το κλείσιμο τριών περιφερειακών πανεπιστημίων , Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας ,συμφωνα με την εφημεριδα Ελευθεροτυπια .

Το μαχαίρι στις θέσεις των εισακτέων πέφτει στο θεωρητικό τμήματα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του 1ου επιστημονικού πεδίου Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο Αθηνά μπορεί να μην προβλέπει την επαναφορά της βάσης του 10, αλλά μειώνει συντριπτικά τους εισακτέους, αφού κόβει σε ποσοστό περίπου 35°/ο τις θέσεις στις Θεωρητικές σχολές του πρώτου πεδίου. Από τις 17.000 θέσεις εισακτέων που δίνονται στα Τμήματα του πρώτου πεδίου αφαιρούνται περίπου 6.000 θέσεις. Ένα μέρος των Θέσεων που χάνουν οι θεωρητικές σχολές θα δοθεί στις Σχολές Θετικών και Οικονομικών Επιστημών, στα 2ο, 4ο και 5ο πεδία Ο αριθμός των Θέσεων στις ιατρικές σχολές διατηρείται στο ίδια επίπεδα Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές σε ΤΕΙ και ΑΕΙ


Σχεδιο Αθηνα    2013 ποιες ειναι οι αλλαγες ?

Αντικειμενικες αλλαγες το 2013


Αντικειμενικες αξιες ακινητων αλλαγες το 2013 με μειωσεις

Σε αλλαγες στις αντικειμενικες αξίες των ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να υπάρξει σύγκλιση με τις αγοραίες τιμές τους, οι οποίες, σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα, βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω της κρίσης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, συγκροτείται επιτροπή που θα υποβάλει τις προτάσεις της έως τις 28 Φεβρουαρίου καθως θα πρέπει να σημειωθεί οτι η σύγκλιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών αποτελεί δέσμευση που έχει αναληφθεί με το μνημόνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αναπροσαρμογή θα οδηγήσει τις αντικειμενικες σε μείωση των σημερινών αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στα χαμηλότερα επίπεδα που βρίσκονται οι εμπορικές τιμές τους, με αποτέλεσμα στις περιοχές αυτές να προσαρμοστούν ανάλογα και οι φόροι που καταβάλλονται σήμερα στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Σημειώνεται ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα αποτελέσουν τη βάση επι της οποίας θα υπολογισθεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εφαρμοσθεί απο το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μέτρο το οποίο προβλέπεται επίσης στο μνημόνιο. Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα επεκταθουν σε όλη τη χώρα αφού με το νέο φόρο θα επιβαρύνονται πλέον και τα αγροτεμάχια.


Αντικειμενικες αλλαγες το 2013

Ποια Πανεπιστημια και ΤΕΙ συγχωνευονται με το Σχεδιο Αθηνα


Ποια Πανεπιστημια και ΤΕΙ συγχωνευονται με το Σχεδιο Αθηνα

Αλλαγές και συγχωνευσεις σε Πανεπιστημια και ΤΕΙ φέρνει το σχέδιο Αθηνά του υπουργείου Παιδείας.

Συμφωνα με δημοσιευμα της Εφημεριδας Εθνος προωθείται ομοσπονδιοποίηση Πανεπιστημιων με στόχο την μεγιστη δυνατη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των υποδομών των ιδρυματων.


Ποια Πανεπιστημια και ΤΕΙ συγχωνευονται με το Σχεδιο Αθηνα 

Αποδειξεις για την Φορολογικη Δηλωση


Αποδείξεις για την Φορολογικη Δηλωση

Οι αποδείξεις για δαπάνες αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2012 θα πρέπει και στην φετινη φορολογικη δηλωση να αντιστοιχούν στο 25% του δηλούμενου ή τεκμαρτού ατομικού ετήσιου εισοδήματος, εφόσον το εισόδημα αυτό δεν υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ.


Αποδειξεις για την Φορολογικη Δηλωση

Υποτροφίες 2013 2014


Υποτροφίες ακαδ. έτους 2013-2014 απο το Ιδρυμα Μποδοσακη

Γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ περιέλαβε στο πρόγραμμα του έτους 2013 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά ή αλλοδαπά Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν Πτυχιούχοι ή Τελειόφοιτοι φοιτητές του Πανεπιστημιακού Τομέα των Α.Ε.Ι. των εξής επιστημονικών κλάδων και για τα αντίστοιχα πεδία μεταπτυχιακών σπουδών.


Υποτροφίες 2013 2014

TAXISNET Φορολογικη Δηλωση 2013


Η Φορολογική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά μεσω TAXISNET από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και την 30ή Ιουνίου κάθε έτους. Ως χρόνος βεβαίωσης του φόρου για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν εμπρόθεσμα θεωρείται ο μήνας Ιούλιος.

Αυτο που αλλάζει στην φορολογικη δηλωση είναι οτι ενω περσι υπηρχε το οριο των 3000 € για την υποβολή της απο φέτος κάνουν φορολογική δήλωση ολοι οι πολιτες πανω απο 18 ετων.
Συγκεκριμένα συμφωνα με τον νεο φορολογικο νόμο ορίζεται ότι:
Κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξάρτητα από το αν υπόκειται ή όχι σε φόρο, έχει υποχρέωση να υποβάλλει δήλωση εφόσον έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Εξαιρετικά, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει οποιοσδήποτε, εφόσον προσκληθεί γι' αυτό εγγράφως από τον αρµόδιο προϊστάµενο της Δηµόσιας Οικονοµικής Υπηρεσίας.


TAXISNET Φορολογικη Δηλωση 2013

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Οδηγος για το Κοινωνικο Τιμολογιο της ΔΕΗ


Πως θα κανω αιτηση για το Κοινωνικο Τιμολογιο της ΔΕΗ

Μετά την υπογραφή και δημοσίευση στο ΦΕΚ της Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το νέο διευρυμένο Κοινωνικό Τιμολόγιο η ΔΕΗ παρέχει έως 42% μειωμένο τιμολόγιο σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με διευρυμένα κοινωνικά κριτήρια σε:

 - Άτομα με χαμηλό εισόδημα


Οδηγος  για το Κοινωνικο Τιμολογιο της ΔΕΗ 

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ


Ήδη, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, έχει ενημερωθεί για το σχέδιο Αθηνα και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί ο γύρος των παρουσιάσεων από πλευράς υπουργού Παιδείας και να δοθεί το σχέδιο Αθηνα για διαβούλευση.

Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι η επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης για ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι το κλίμα στις συναντήσεις του κ. Αρβανιτόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε θετικό, ενώ οι περισσότεροι, είτε στο χώρο της πολιτικής, είτε στο χώρο των Ιδρυμάτων συμφωνούν ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει χωροταξική ανακατανομή των σχολών και τμημάτων, πολλά από τα οποία ιδρύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια άναρχα και χωρίς ουσιαστική μελέτη των αναπτυξιακών αναγκών της χώρας.


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Νεανικη Επιχειρηματικοτητα


Νεανική Καινοτομικη Επιχειρηματικότητα σε Ανέργους

Προώθηση καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών

Στόχος του προγράμματος για την επιδότηση 10.000 ευρω σε 7000 ανέργους που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ είναι η οικονομική ενίσχυση καινοτομικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων νέων, καθώς επίσης και η συμβουλευτική υποστήριξή τους μέσω mentoring, αφενός στο στάδιο σύστασης της νέας επιχείρησης και αφετέρου κατά τη λειτουργία της.

Περιλαμβάνει τις κάτωθι ενέργειες:


Νεανικη Επιχειρηματικοτητα

Προσλήψεις για τα ΚΕΠΑ απο τι ΙΚΑ


Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένοναι να γίνουν οι 400 προσλήψεις γιατρών στο ΙΚΑ για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ

Συμφωνα με δημοσιευμα του ΕΘΝΟΥΣ οι θέσεις που θα καλυφθούν κατανέμονται σε τρεις ειδικότητες και, συγκεκριμένα, τις εξής:


Προσλήψεις  για τα ΚΕΠΑ απο τι ΙΚΑ

Απογραφή Συντάξεων Χηρείας


Απογραφή συντάξεων χηρείας και Αγαμων θυγατέρων δικαιολογητικα

Aπογραφή όλων των συνταξιούχων λόγω θανάτου των λεγόμενων συντάξεων χηρείας  καθώς και των προσώπων που συνταξιοδοτούνται με τις διατάξεις των άγαμων θυγατέρων θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Αυτό προκύπτει σε εγκύκλιο που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προς όλα τα σφαλιστικά Ταμεία και αλλά και ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου.

Η απογραφή των συντάξεων χηρείας και αγαμων θηγατέρων γινεται στο πλαίσιο του εντοπισμού παράνομων συντάξεων και την περιστολή των δαπανών αλλά και την διασταύρωση στοιχείων των δικαιούχων


Απογραφή Συντάξεων Χηρείας

Εκπτωση φόρου το 2013

Εκπτωση Φόρου Με Αποδείξεις θα δινεται το 2013 Με τις αποδείξεις που πρέπει να συλλέγει ο φορολογούμενος από το 2013 θα συνδέεται η έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που προβλέπεται στο νεο φορολογικό νομοσχέδιο.

 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ 2013

Βιβλιαρία υγείας ΕΟΠΥΥ 2013 Θεώρηση


Θεώρηση και ισχύς βιβλιαρίων υγείας ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ 2013

Σχετικά με την θεώρηση και ισχύ βιβλιαρίων υγείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ο οργανισμος γνωρίζει με εγκυκλιο του τα ακόλουθα :
- Η θεώρηση του έτους 2012 βιβλιαρίων υγείας των ασφαλισμένων του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Αθηνών (Ε.Τ.Α.Α.), όπως μας ενημέρωσε ο ανωτέρω Τομέας με σχετικό έγγραφό του, ισχύει έως και 28 Φεβρουαρίου 2013. Εφόσον δοθεί παράταση πέραν της ως άνω ημερομηνίας, απο τον ως άνω Τομέα και ενημερωθεί


Βιβλιαρία υγείας ΕΟΠΥΥ 2013 Θεώρηση

ΜΕΣΩ ΤΟΥ PORTAL ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Αναλυτικά:
•    Βεβαίωση Ανεργίας η οποία χορηγείται σε εγγεγραμμένους μη επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
•    Βεβαίωση Επιδότησης, η οποία χορηγείται σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ’ αυτήν εμφανίζεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.


ΜΕΣΩ ΤΟΥ PORTAL ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΟΑΕΔ


ΕΙΔΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


 EΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:


ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ/ΝΕΕΣ 20-29 ετών

ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ


ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ Η΄ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Η αιτηση για το επιδομα θερμανσης. Διαδικασια οδηγιες


ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2012 2013 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Δείτε εαν ειστε δικαιούχος για το επίδομα θερμανσης καντε αίτηση δείτε οδηγίες.


Το 80% των Ελληνων δικαιουνται το επιδομα και παρ΄ολα αυτα μονο ενα μικρο ποσοστο εχει κανει αιτηση . Καντε και εσεις σημερα αιτηση απλα και γρηγορα μεσω της εφαρμογης για το επιδομα θερμανσης στον παρακατω συνδεσμο

Η αιτηση για το επιδομα θερμανσης. Διαδικασια οδηγιες

Τι ειναι οι αδρανεις καταθεσεις


Ποιες ειναι οι αδρανεις καταθεσεις τι πρεπει να κανουν οι καταθετες για να μην κατασχεθουν

Στο νομοσχέδιο Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών που θα τεθει σε δημοσία διαβουλευση την Δευτερα περιλαμβάνει διατάξη οπου αναθεωρείται το απαρχαιωμένο (ισχύει από το 1948) νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει για τις αδρανείς καταθέσεις και εναρμονίζεται με το τι ισχύει σήμερα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Τι ειναι οι αδρανεις καταθεσεις 

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Επικουρικες συνταξεις και Εφαπαξ αλλαγες τι θα γινει?


Αλλαγες σε επικουρικες συνταξεις και Εφαπαξ

Αλλαγες ερχονται σε επικουρικες συνταξεις και τα εφαπαξ για οποιους συνταξιοδοτηθουν μετα το 2015 με την έναρξη εφαρμογής ρυθμίσεων που είχαν συμπεριληφθεί στον νόμο  επικύρωσης του δεύτερου Μνημονίου.Οσοι συνταξιοδοτηθουν απο το 2015 και μετα θα εχουν δραστικες μειωσεις σε επικουρικες συνταξεις και στα εφαπαξ αφου με διαταξη προβλέπεται ότι οι επικουρικές συντάξεις που θα δίνει το νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης ΕΤΕΑ θα προσαρμόζονται αναλογα με την ρευστότητα του ταμειου και τις δυνατοτητες του ώστε να δημιουργηθει ελλειμα.


Επικουρικες συνταξεις και Εφαπαξ  αλλαγες τι θα γινει?

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2013


ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟ 2013

Ο  Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει το 2013 τους δύο βασικούς φόρους της ακίνητης περιουσίας το ειδικό τέλος ακινήτων ΕΕΤΗΔΕ και τον ΦΑΠ φόρος ακίνητης περιουσίας.

Ο Ενιαιος φόρος Ακινήτων θα επιβαρύνει όλα τα φυσικά πρόσωπα ξεχωριστά και θα υπολογίζεται επί του συνόλου της οικογενειακής περιουσίας.

Το αφορολόγητο όριο μόνο για τη πρώτη κατοικία θα είναι 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το συνολικό ύψος της περιουσίας.

Βάση των δύο παραπάνω ρυθμίσεων του Ενιαίου φόρου ακινήτων για παράδειγμα έγγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας 200000 ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% δεν θα πληρώσουν φόρο Ακινήτων.


ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2013

Ποτε θα δοθουν οι συντάξεις ημερομηνιες 2013


Ποτε θα δοθουν οι συντάξεις ημερομηνιες για το 2013

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα δοθουν οι συνταξεις απο τον Ιανουαριο 2013 προκειμένου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, να μην δημιουργείται πρόβλημα στις τράπεζες εξαιτίας της προσέλευσης μεγάλου αριθμού συνταξιούχων την ίδια μέρα.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΙΚΑ, θα καταβαλει τις συνταξεις την προτελευταία εργάσιμη μέρα κάθε μήνα, την τελευταία εργάσιμη τα υπόλοιπα ταμεία, ενώ ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ΟΑΕΕ θα καταβαλει τις συνταξεις μια ημέρα μετά.


Ποτε θα δοθουν οι συντάξεις ημερομηνιες 2013   

Προγραμμα Εξωστρεφεια Ανταγωνιστικοτητα παραταση


Προγραμμα Εξωστρεφεια Ανταγωνιστικοτητα παραταση

   Κατόπιν έκδοσης σχετικού ΦΕΚ (3571/31.12.2012), εισάγονται σημαντικές διευκολύνσεις στο πρόγραμμα Εξωστρέφεια Ανταγωνιστικότητα ενώ τίθεται σε ισχύ και παράταση στη διάρκεια υλοποίησης των έργων, κατόπιν αιτημάτων αρκετών εξαγωγικών επιχειρήσεων, που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα


Προγραμμα Εξωστρεφεια Ανταγωνιστικοτητα παραταση  

Παραταση ΑΠΔ Δ τριμήνου 2012


Παραταση ΑΠΔ Δ τριμήνου 2012

Συμφωνα με ανακοίνωση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. μετα απο αιτημα για παράταση των ΑΠΔ Δ Τριμηνου 2012 στις 23/1/2013  και σημερινής  τηλεφωνικής επικοινωνίας  του Γ. Γραμματέα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.  κου Καμπάνη Βασίλειου με την Διοίκηση του ΙΚΑ , οι ΑΠΔ Δ΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2012 , το ΙΚΑ θα δωσει παραταση μέχρι και τις  5/2/2013 αλλα η ΠΟΦΕΕ οπως αναφερει αναμένεται και επίσημη Ανακοίνωση από το ΙΚΑ.


Παραταση ΑΠΔ Δ τριμήνου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ


Προγραμματα για νεους με επιταγη voucher πρακτικης ασκησης

Τα προγραμματα για νεους με επιταγη voucher εχουν στοχο την επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ειδικότερα προγραμματα για νεους διασφαλίζουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ

50000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας σε νεους εως 26 ετων Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για θέσεις εργασίας σε ανέργους για νέους έως 26 ετών όπου θα καλύψουν θέσεις σε δήμους της χώρας προβλέπεται να υλοποιηθεί τον Ιούνιο .


50000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

50.000 θέσεις εργασίας σε νεους εως 26 ετων σε δημους


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για 50.000 θέσεις εργασίας σε νεους εως 26 ετων

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για θέσεις εργασίας σε ανέργους για νέους έως 26 ετών όπου θα καλύψουν θέσεις σε δήμους της χώρας προβλέπεται να υλοποιηθεί τον Ιούνιο .


50.000 θέσεις εργασίας σε νεους εως 26 ετων σε δημους

Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο απο το 2013


Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο απο το 2013

Με τις αλλαγες στο ασφαλιστικο και την αυξηση στα ορια ηλικίας συνταξιοδοτησης στα 67 αλλαξαν οι προυποθεσεις για την συνταξιοδότηση στο δημόσιο


Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο απο το 2013

Χωρις γιατρους ΕΟΠΥΥ στις 31/1 και 1/2


Χωρις γιατρους ΕΟΠΥΥ στις 31/1 και 1/2

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 31/1 και Παρασκευή 1/2

Συγκεκριμένα το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κατά την χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε, 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ με πιθανή επανέναρξη των κινητοποιήσεων στις 11/2, σε περίπτωση που το υπουργείο υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών.


Χωρις γιατρους ΕΟΠΥΥ στις 31/1 και 1/2

ΦΑΠ 2011-2012 ποτε θα ερθουν τα ειδοποιητηρια και σε ποσες δοσεις


ΦΑΠ 2011-2012 ποτε θα ερθουν τα ειδοποιητηρια και σε ποσες δοσεις θα πληρωθουν

Τελη Φεβρουαρίου η αρχες Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα στείλει τα ειδοποιητήρια για τον ΦΑΠ 2011, ο οποίος θα πρέπει να πληρωθει σε τρεις δόσεις. Επίσης το αρχες καλοκαιρίου και μαλλον τον Ιουνιο θα αποσταλλει στους υποχρεους ο ΦΑΠ του 2012. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε τα ειδοποιητήρια του ΦΑΠ 2011 και ΦΑΠ 2012 να αποσταλούν ξεχωριστά και θα πληρωθουν σε 10 μηνιαίες δόσεις .


ΦΑΠ 2011-2012 ποτε θα ερθουν τα ειδοποιητηρια και σε ποσες δοσεις

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

Νεος Φορος Ακινητων τι θα προβλέπει


Νεος Φορος Ακινητων οριστικοποιείται σημερα τι θα προβλέπει

Σύσκεψη για την οριστικοποίηση του νεου φόρου ακινήτων που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του αρμόδιου υφυπουργου Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Νεος Φορος Ακινητων τι θα προβλέπει

Προγραμμα Καταρτισης για 55 ανεργους στον Δημο Τυρναβου


Προγραμμα Καταρτισης για 55 ανεργους στον Δημο Τυρναβου

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»υλοποιεί προγραμμα καταρτισης για ανεργους στο πλαίσιο της δρασης «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ),


Προγραμμα Καταρτισης για 55 ανεργους στον Δημο Τυρναβου   

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ΚΠΓ Νοεμβρίου 2012


Αποτελέσματα των εξετάσεων ΚΠΓ Νοεμβρίου 2012

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ΚΠΓ Νοεμβρίου 2012 ανακοινωθηκαν σημερα απο το υπουργείο παιδείας

Συγκεκριμενα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του ΚΠΓ Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική και στα επίπεδα Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση», που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2012, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.


Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ΚΠΓ Νοεμβρίου 2012  

120 Προσλήψεις σε Δημους σε ποιούς δημους θα γινουν


Εγκρίθηκαν 120 Προσλήψεις σε Δημους σε ποιούς δημους θα γινουν οι προσλήψεις

Στην έγκριση σύναψης 120 προσλήψεις συμβασιούχων σε δήμους, διαφόρων ειδικοτήτων (κυρίως δασκάλων και καθηγητών καλλιτεχνικών μαθημάτων, μουσικών οργάνων, θεάτρου, εικαστικών, χορού κλπ), σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου, σε 10 δήμους της χώρας, προχώρησαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.


120 Προσλήψεις σε Δημους σε ποιούς δημους θα γινουν  

Παρακράτηση φόρου 2013 απο μισθους και συνταξεις


Παρακράτηση φόρου 2013 απο μισθους και συνταξεις πως θα γίνει η παρακράτηση το 2013


Την εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθους και συνταξεις για τα εισοδήματα από 1.1.2013 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από φέτος γίνεται με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτους και συνταξιούχους που ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο.


Παρακράτηση φόρου 2013 απο μισθους και συνταξεις

20 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


20 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Το Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθούν για το συμπράττοντα φορέα (ΣΤ’ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ) 16 ημερήσιοι φύλακες, 2 καθαριστές/τριες και 2 αρχαιολόγοι.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες από 23/01/2013 έως 01/02/2013 (καταληκτική ημερομηνία). ΚΟΧ Π


20 ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ  

113 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ


113 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Επισυνάπτονται οι αναλυτικές ανακοινώσεις των προκηρύξεων για τις συνολικά 113 θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής για τον Δικαιούχο Φορέα "Αντίρροπον" (Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής, Δυτικού Τομέα, Πειραιά και Νήσων).

Για τις ανακοινώσεις Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα και Νήσων, οι αιτήσεις των ωφελουμένων θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση του Δικαιούχου φορέα, Βερανζέρου 23, Τ.Κ 10432, Αθήνα, όπως αναγράφεται στην τελευταία σελίδα των ανακοινώσεων. Για την ανακοίνωση της Π.Ε. Πειραιά οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται είτε αυτοπροσώπως, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, προτείνεται όμως και για αυτή την ανακοίνωση οι αιτήσεις να γίνουν ταχυδρομικά.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Από 25/01/2013 έως 04/02/2013

113 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ

196 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


196 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Νέοι Ορίζοντες Φιλίας
Επισυνάπτονται οι αναλυτικές ανακοινώσεις των προκηρύξεων για τις θέσεις απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στην Περιφέρεια Αττικής για τον Δικαιούχο Φορέα Νέοι Ορίζοντες Φιλίας (Περιφερειακές Ενότητες Βορείου Τομέα, Ανατολικής Αττικής, Δυτικού Τομέα, Νοτίου Τομέα, Πειραιά, Νήσων)

Σημειώνεται ότι οι 196 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί κατανέμονται ως εξής:

196 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Πρόγραμμα για Ανεργους του ΟΑΕΔ και Πτυχιούχους στη Θεσσαλονικη


Πρόγραμμα για Ανεργους του ΟΑΕΔ και Πτυχιούχους στη Θεσσαλονίκη

Η Α.Σ. «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», στο πλαίσιο υλοποίει πρόγραμμα για ανέργους του ΟΑΕΔ και νεους Πτυχιούχους με ονομα της Πράξης «Ανακύκλωση – Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη», Δράση 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» του ΕΣΠΑ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.


Πρόγραμμα για Ανεργους του ΟΑΕΔ και Πτυχιούχους στη Θεσσαλονικη   

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Προκαταβολή Συνταξης το μισο του βασικου μισθου


Προκαταβολή Συνταξης το μισό του βασικου μισθου με την αιτηση συνταξιοδοτησης

Σε νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικων προβλέπεται ότι ο δημόσιος υπάλληλος που θα βγαίνει στη σύνταξη θα λαμβάνει κάθε μήνα προκαταβολή της σύνταξης το μισο του βασικού μισθού και των επιδομάτων του έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να πάρει την πλήρη σύνταξή επιπλέον των ποσών που δικαιούνται από την ημέρα συνταξιοδότησης.


Προκαταβολή Συνταξης το μισο του βασικου μισθου   

Εκπρόθεσμη απογραφη των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ


Εκπρόθεσμη απογραφη των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Ο ΟΑΕΕ ενημερώνει όσους από τους συνταξιούχους του δεν απογράφηκαν μέσα στην καθορισμένη προθεσμία, η οποία έληγε τελικά στις 4/1/2013, ότι μπορούν να προσέρχονται έως τις 15/2/2013, για εκπρόθεσμη απογραφή στις Τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, με φυσική παρουσία και στα περιφερειακά Τμήματα για απογραφή δι’ αντιπροσώπου, ενώ μετά την 15/2/2013 η απογραφή θα γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Επισημαίνεται ότι έχει ήδη ανασταλεί η σύνταξη από το Φεβρουάριο 2013 για όσους συνταξιούχους δεν απογράφηκαν εμπρόθεσμα.


Εκπρόθεσμη απογραφη των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ  

Οι τράπεζες παρακρατουν μισθοδοσίες και επίδομα ανεργίας


ανεργίας του ΟΑΕΔ

Επιστολή έστειλε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) σχετικά με καταγγελίες καταναλωτών που διαπίστωσαν ότι οι τράπεζες είχαν παρακρατήσει μέρος ή ολόκληρη τη μισθοδοσία τους, τη σύνταξή τους ή ακόμα και το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Οι τράπεζες παρακρατουν μισθοδοσίες και επίδομα ανεργίας  

Πληρωμη Εφαπαξ δημοσιων εντος των στοχων


Πληρωμη Εφαπαξ δημοσιων εντος των στοχων

Ξεπεράστηκαν οι στόχοι του χρονοδιαγράμματος, που είχε τεθεί για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο Εργασίας των κονδυλίων, που είχαν οριστεί από την εκταμίευση της δόσης του δανείου.


Πληρωμη Εφαπαξ δημοσιων εντος των στοχων 

Δικαιούνται το Επιδομα Θερμανσης και δεν το γνωρίζουν


Επιδομα Θερμανσης sms απο την ΓΓΠΣ στους δικαιούχους που δεν εχουν κανει αιτησεις

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στέλνει ενημερωτικά sms σε όσους έχουν αγοράσει φέτος πετρέλαιο θέρμανσης και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση για το Επίδομα Θέρμανσης.


Δικαιούνται το Επιδομα Θερμανσης και δεν το γνωρίζουν  

Διευκρινίσεις για τις δοσεις πληρωμης οφειλων στο Δημοσιο


Διευκρινίσεις για τις δοσεις πληρωμης οφειλων στο Δημοσιο

Ζητήματα καταστρατήγησης θα δημιουργούσε ενδεχομένως η δυνατότητα χορήγησης ανισόποσων δόσεων,για την πληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, αναφέρει σε έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση αναφοράς τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που είχε κατατεθεί από τον πρώην πρόεδρο τής Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ζητούσε να δοθεί η δυνατότητα κυμαινόμενης δόσης, ώστε οι επιχειρήσεις με εποχικό χαρακτήρα να έχουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής


Διευκρινίσεις για τις δοσεις πληρωμης οφειλων στο Δημοσιο

Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013

Αξιολογηση δημοσιων υπαλληλων ελεγχος στις αναρρωτικες


Αξιολογηση δημοσιων υπαλληλων ελεγχος στις αναρρωτικες

Σύμφωνα με σημερινο δημοσιευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, στο πλαισιο της αξιολογησης των δημοσιων υπαλλήλων θα επανεξεταστούν όλες οι αναρρωτικές άδειες, που έχει πάρει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ο υπάλληλος ωστε να εξεταστούν τα χρονικά όρια και να διαπιστωθεί αν υπάρχει υπερβολική και ύποπτη χρήση του δικαιώματος αδείας.


Αξιολογηση δημοσιων υπαλληλων ελεγχος στις αναρρωτικες 

Επιδοτηση Ενοικίου και Επιτοκίου σε νεο Νομοσχεδιο


Επιδοτηση Ενοικίου και Επιτοκίου στο νεο νομοσχεδιο για τον ΟΑΕΔ

Την κατάθεση νομοσχεδίου εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου που θα ρυθμίζει θέματα του νέου ΟΑΕΔ προανήγγειλε από την Ολομέλεια ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την παράταση λειτουργίας της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για εκκαθάριση του ΟΕΚ- ΟΕΕ (Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας).


Επιδοτηση Ενοικίου και Επιτοκίου σε νεο Νομοσχεδιο 

Επίδομα για ανεργους επαγγελματιες


Επίδομα 360 ευρω για 20000 ανεργους επαγγελματίες

Σε λιγες ημερες αναμενεται η υπουργικη αποφαση για το επίδομα σε ανέργους επαγγελματίες  το οποίο θα ανέρχεται σε 360 ευρώ για 3 ως και 9 μήνες.

Το επίδομα θα μπορούν να λαμβάνουν οσοι εκαναν διακοπή επαγγέλματος από 1/1/2012 και μετά, είχαν τουλάχιστον 3 χρόνια ασφάλισης και εισόδημα ως 30.000 ευρώ για τα έτη 2011 και 2012.


Επίδομα για ανεργους επαγγελματιες

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Πρόταση για Εθνικη Συνταξη και Ενιαιο Ταμείο Συνταξεων


Εθνικη Συνταξη και Ενιαιο Ταμείο Συνταξεων προτείνει ο Διοικητης του ΙΚΑ

Διοικητής του ΙΚΑ Ροβερτος Σπυροπουλος διατυπωνει τις προτάσεις του για το ασφαλιστικο συστημα της χώρας .

Μια απο τις προτάσεις του Διοικητη του ΙΚΑ προβλέπει την θεσπιση Εθνικης Συνταξης και την καθιερωση ενος ενιαίου ταμείου συντάξεων .

Ειδικότερα ο Διοικητης αναφέρει οτι στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, όπου εντοπίζονται σοβαρές αδυναμίες , είναι απόλυτη ανάγκη εφαρμογής τολμηρών και αποτελεσματικών αλλαγών για την ανατροπή των φαινομένων εισφοροδιαφυγής ,εισφοροαποφυγής , φοροδιαφυγής , φοροαποφυγής.

Τι προτείνει ο Διοικητης του ΙΚΑ για το ασφαλιστικο συστημα:


Πρόταση για Εθνικη Συνταξη και Ενιαιο Ταμείο Συνταξεων 

Χαμηλοτοκα Δανεια σε μικρομεσαίες Επιχειρήσεις


Χαμηλοτοκα Δανεια σε μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Δανειοδοτήσεων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης για χαμηλοτοκα δανεια κεφαλαίου κίνησης περίπου 4 % σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας ανακοίνωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ ΑΕ κ. Γιώργος Γεροντούκος.


Χαμηλοτοκα Δανεια σε μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 

Νομιμοποιηση Αυθαιρέτων νεα νομοθετικη ρυθμιση τον Φεβρουαριο


Νομιμοποιηση Αυθαιρέτων νεα νομοθετικη ρυθμιση τον Φεβρουαριο

Λύση για την οριστικη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων επιχειρεί η κυβέρνηση με νεα νομοθετικη ρυθμιση .

Η νομιμοποιηση αυθαιρέτων θα αφορα οπως εχει κανει γνωστο η κυβερνηση μονο αυθαιρετες κατασκευες που εχουν οικοδομική άδεια και η δομηση τους ειναι εναρμόνισμενη με τους όρους δόμησης της περιοχής.


Νομιμοποιηση Αυθαιρέτων νεα νομοθετικη ρυθμιση τον Φεβρουαριο

Φορολογια εταιρειων


Φορολογια εταιρειων 2013

Ο νεος Φορολογικος νομος προβλέπει νεες διατάξεις για τις επιχειρήσεις που θα αφορούν την φορολογία του 2013, που θα δηλωθούν το 2014. Πως θα είναι η φορολογία των εταιρειών για την δηλωση του 2013 με ποιους συντελεστες θα φορολογηθούν.

Φορολογία ΟΕ και Ε.Ε.

Τι προβλέπει το φορολογικο για τις παραπάνω εταιρείες


Φορολογια εταιρειων

Εκδοση αδειας δομησης και ρυθμισεις για τα αυθαιρετα


Ψηφίστηκε ο νεος τροπο εκδοσης αδειας δομησης και ρυθμισεις για τα αυθαιρετα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειας δόμησης και ελέγχου των κατασκευών.


Εκδοση αδειας δομησης και ρυθμισεις για τα αυθαιρετα

Προσλήψεις με οκταμηνα στην Διευθυνση Εθνικου Αρχείου Μνημείων


Προσλήψεις με οκταμηνα στην Διευθυνση Εθνικου Αρχείου Μνημείων

Η Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων ανακοινώνει τις προσλήψεις, με οκταμηνη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένουχρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη των αναγκών υλοποίησης του ενταγμένου στα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Ψηφιακή Σύγκλιση», «Μακεδονία- Θράκη», «Κρήτη& Νήσοι Αιγαίου», «Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα- Ήπειρος», «Αττική», Έργου «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και Ανάπτυξη Νέου Πληροφοριακού Συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων» της
Διεύθυνσης Εθνικού Αρχείου Μνημείων, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής
Ανάπτυξης- Ε.Τ.Π.Α), που εδρεύει στην Αγίων Ασωμάτων 11 Αθήνα


Προσλήψεις με οκταμηνα στην Διευθυνση Εθνικου Αρχείου Μνημείων 

Ανακαλουνται ολες οι προκηρυξεις κοινωφελους εργασίας στον Πολιτισμό


Ανακαλουνται ολες οι προκηρυξεις κοινωφελους εργασίας στον Πολιτισμό

Με επιστολη που απέστειλε η Γενικη Γραμματεια Πολιτισμου στους φορείς υλοποιησης τους εργου της κοινωφελους εργασια στον πολιτισμό ανακαλουνται ολες τις προκηρύξεις που εχουν εκδοθεί.


Ανακαλουνται ολες οι προκηρυξεις κοινωφελους εργασίας στον Πολιτισμό   

Ηλεκτρονικη Βεβαίωση Ανεργίας και Επιδοτησης ΟΑΕΔ


Ηλεκτρονικη Βεβαίωση Ανεργίας και Επιδότησης ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ είναι αρμόδιος φορέας για την καταγραφή και πιστοποίηση της ανεργίας. Το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας αποτελεί κριτήριο για τη μοριοδότηση υποψηφίων σε διαδικασίες επιλογής καθώς και  κριτήριο φορολογικών απαλλαγών ή κοινωνικών διευκολύνσεων.

Ο ΟΑΕΔ προκειμένου να εξυπηρετήσει το διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων, αναπτύσσει ηλεκτρονικές υπηρεσίες εμπλουτίζοντας τη Διαδικτυακή του Πύλη με νέες εφαρμογές προς εξυπηρέτηση των ανέργων. Η καταχώρηση βιογραφικού σημειώματος και η on-line αναζήτηση εργασίας, η έγκαιρη πληροφόρηση για όλες τις δράσεις του Οργανισμού, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα απασχόλησης, η απευθείας υποβολή ερωτημάτων είναι ενδεικτικά κάποιες από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω του Portal.


Ηλεκτρονικη Βεβαίωση Ανεργίας και Επιδοτησης ΟΑΕΔ  

Απεργια στις συγκοινωνιες ενδεχομενη επιταξη των εργαζομενων


Απεργια στις συγκοινωνιες ενδεχομενη επιταξη των εργαζομενων

Στα δικαστήρια προσέφυγε και σήμερα η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) για τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, με τη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων να φτάνει στα άκρα.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον εμμείνουν στις κινητοποιήσεις, οι οποίες κρίθηκαν χθες παράνομες, ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο της επίταξης των εργαζομένων.


Απεργια στις συγκοινωνιες ενδεχομενη επιταξη των εργαζομενων

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 118 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι εννέα (118) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων , ΛΑΡΙΣΑ ,ΚΑΡΔΙΤΣΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθεί ανά συμπράττοντα φορέα, ενέργεια, τόπο υλοποίησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασηςΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΡΙΚΑΛΑ42 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΟΧ.Π. 10.502/ 01 / 2013


Προσλήψεις Ανέργων με 7 μηνα στον Πολιτισμο Καρδιτσα
Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων


Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων 2013

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμενεται να προκηρύξει το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε Β.Ε.ΠΕ. και Επιχειρηματικά Πάρκα.


Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Μετεγκατάσταση Επιχειρήσεων 

5 Προσλήψεις σε κοινωφελη δημοτικη επιχειρηση δημου Ηρακλείου


5 Προσλήψεις σε κοινωφελη δημοτικη επιχειρηση δημου Ηρακλείου

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ανακοινώνει τις προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»των Κέντρων Δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου που εδρεύει στην Ανδρόγεω 2, 3ος όροφος


5 Προσλήψεις σε κοινωφελη δημοτικη επιχειρηση δημου Ηρακλείου

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Επιχορηγησεις 2013 απο το ΕΣΠΑ


Επιχορηγησεις 2013 σε επιχειρήσεις απο το νεο προγραμμα ΕΣΠΑ

Σε ποιες επιχειρησεις θα δωθουν επιχορηγησεις απο το ΕΣΠΑ το 2013 :

Εκατοντάδες επιχειρήσεις στους κλάδους μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών μπορούν να λαβουν επιχορηγησεις απο το ΕΣΠΑ 2013 συνολικού ύψους 456 εκατ. ευρώ.
 Επιχειρησεις που δραστηριοποιούνται στους παραπανω τομείς ή και όσοι θέλουν να ξεκινήσουν ένα από τα 500 επαγγέλματα μπορούν να λαβουν επιχορηγησεις απο 40% έως 60% αναλογα με την εδρα της επιχειρησης επί του συνολικού κόστους του επενδυτικού τους σχεδίου.


Επιχορηγησεις 2013 απο το ΕΣΠΑ

Παράταση για τις συμβάσεις πώλησης αγροτικων φωτοβολταϊκων


Παράταση για τις συμβάσεις πώλησης αγροτικων φωτοβολταϊκων

Παράταση δυο μηνων θα δωσει το ΥΠΕΚΑ στις συμβάσεις πώλησης της ενέργειας παράλληλα με εκείνη που προωθείται για τις συμβάσεις σύνδεσης


Παράταση για τις συμβάσεις πώλησης αγροτικων φωτοβολταϊκων  

Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων δημοσίων υπαλλήλων


Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων δημοσίων υπαλλήλων

Με εγκυκλιο του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί τις Διευθύνσεις Διοικητικού να προβούν στην ενημέρωση των προσωπικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων για το λογω ,οπως χαρακτηριστικά αναφερει η εγκυκλιος ,εχει διαπιστωθεί ότι τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν έχουν πάντοτε την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα ώστε, όταν απαιτείται, να επιτυγχάνεται η σωστή και ταχεία επεξεργασία τους.


Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων δημοσίων υπαλλήλων

Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων δημοσίων υπαλλήλων


Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων δημοσίων υπαλλήλων

Με εγκυκλιο του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλεί τις Διευθύνσεις Διοικητικού να προβούν στην ενημέρωση των προσωπικών μητρώων των δημοσίων υπαλλήλων για το λογω ,οπως χαρακτηριστικά αναφερει η εγκυκλιος ,εχει διαπιστωθεί ότι τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν έχουν πάντοτε την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα ώστε, όταν απαιτείται, να επιτυγχάνεται η σωστή και ταχεία επεξεργασία τους.


Επικαιροποίηση προσωπικών μητρώων δημοσίων υπαλλήλων

Erasmus Mundus 2013


Πρόγραμμα Erasmus Mundus 2013

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων EACEA/38/12 για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Mundus

Σας ενημερώνουμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει δημοσιευθεί η πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Mundus το έτος 2013.


Erasmus Mundus 2013

ΓΕΜΗ απογραφη ατομικων επιχειρήσεων δικαιολογητικα


ΓΕΜΗ απογραφη ατομικων επιχειρήσεων δικαιολογητικα

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ ανακοινωνεται οτι για την Ηλεκτρονική αυτοαπογραφή των Ατομικών Επιχειρήσεων και των λοιπών των δυνητικά υπόχρεων αυτοαπογραφής θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη για άμεση απογραφή (καταχώριση στο ΓΕΜΗ ) των ατομικών επιχειρήσεων και των λοιπών των δυνητικά υπόχρεων απογραφής, αυτή μπορεί να γίνεται μέσω της κατά περίπτωση αρμόδιας Υπηρεσίας ΓΕΜΗ (των Επιμελητηρίων), όπου πρέπει να υποβάλλουν δικαιολογητικά (όπως ταυτότητα και την έναρξη επιτηδεύματος μαζί με τις τυχόν μεταβολές της) προκειμένου να δημιουργηθεί η Μερίδα τους στο ΓΕΜΗ.


ΓΕΜΗ απογραφη ατομικων επιχειρήσεων δικαιολογητικα   

ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύσεις κτηνοτρόφων δικαιολογητικα


ΟΠΕΚΕΠΕ κριτήρια και δικαιολογητικα για τις ενισχύσεις κτηνοτρόφων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ  ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικα για την ένταξή τους στα Μέτρα Ειδικής Στήριξης  που οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν στα Νομαρχιακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ ή και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών έως και 31 Ιανουαρίου 2013.              

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε σχέση με τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων και τα δικαιολογητικα που πρεπει να προσκομίσουν εως την 31.01.2013 αναφέρει:


ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύσεις κτηνοτρόφων δικαιολογητικα

Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών 2013 αιτήσεις


Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται οτι ξεκινουν απο σήμερα οι αιτήσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης 2013.

Ακολουθουν οι εγκυκλιοι για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών αλλα και οι αιτήσεις για το 2013
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2013

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2012-2013, καλεί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων:

(Για κάθε κατηγορία μεταθέσεων πατήστε στον ομώνυμο σύνδεσμο για να δείτε το αντίστοιχο έντυπο αίτησης μετάθεσης)


Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών 2013 αιτήσεις

Κάρτα Στάθμευσης Μόνιμου Κατοίκου Δημος Πεντέλης


Δικαιολογητικά Κάρτα Στάθμευσης Μόνιμου Κατοίκου Δημος Πεντέλης

Περιοχή Εφαρμογής: Η περιοχή της εφαρμογής του  συστήματος στάθμευσης μονίμου κατοίκου καθορίζεται από τις οδούς της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων: Ιπποκράτους (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παν. Τσαλδάρη και Περικλέους), Φειδίου (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παν. Τσαλδάρη και Περικλέους), Πραξιτέλους (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παν. Τσαλδάρη και Περικλέους) και Ζαΐμη (στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παν. Τσαλδάρη και Πηγής).


Κάρτα Στάθμευσης Μόνιμου Κατοίκου Δημος Πεντέλης 

Διοδια ποια αυξάνονται και ποια μειώνονται


Διοδια ποια αυξάνονται και ποια μειώνονται

Νέα τιμολογιακή πολιτική για τα δίοδια, έχει εγκρίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και συμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας το Πρωτοθεμα θα ανακοινωθεί σήμερα, προβλέπει την λειτουργία του σταθμού στο Κλειδί Πιερίας (Αιγίνιο) και σημαντικές μειώσεις στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, των Μαλγάρων και του Πυργετού. Η νεα τιμολογιακη πολιτική για τα δίοδια θα ανακοινωθουν ταυτόχρονα με παροχη εκπτώσεων στους συχνούς χρήστες του αυτοκινητοδρομου, με εκπτωση έως και 40% σε όσους κάνουν μία έως δύο διελεύσεις την ημέρα. Εκπτωσεις θα γινουν στα δίοδια για όλους τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου εφόσον πραγματοποιούν πάνω από 11 διελεύσεις το μήνα.


Διοδια ποια αυξάνονται και ποια μειώνονται

Απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας


Αλλαζει ο τρόπος απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας

Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί η ιθαγένεια από μία απλή τυπική διαδικασία σε ένταξη ουσιαστικής ενσωμάτωσης». Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου με θέμα «Ο μετέωρος βηματισμός της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα της κρίσης».


Απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας 

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Φορολογία Ακινήτων τι αλλαζει το 2013


Φορολογία Ακινήτων τι αλλάζει το 2013

Εκτός από τις αλλαγές που έρχονται με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων ,  έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές στην φορολογία ακινήτων , από την αρχή του 2013, με διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Τι ισχύει ήδη στην φορολογία ακινήτων από τις αρχές του 2013

Η έκπτωση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το 10% που αφορούσε τη δαπάνη για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας καταργήθηκε.


Φορολογία Ακινήτων τι αλλαζει το 2013

Φορος Κληρονομιας Γονικες Παροχες αλλαγες το 2013


Τι αλλάζει στο Φορο κληρονομίας γονικες παροχες και αφορολογητο πρωτης κατοικίας το 2013

Ανατροπές έρχονται στην φορολογία ακινήτων αφού όπως έχει γίνει γνωστό θα θεσπιστεί ο νέος ενιαίος φόρος των ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ  , καθώς και τον ΦΑΠ, ενώ αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας για τον φόρο στις γονικες παροχες , δωρεές και τον φόρο κληρονομίας .


Φορος Κληρονομιας Γονικες Παροχες αλλαγες το 2013

TAXISNET νεες ηλεκτρονικες συναλλαγες


Νεες Ηλεκτρονικες συναλλαγες μεσω TAXISNET

Νεες ηλεκτρονικές συναλλαγες θα ενεργοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από την ΓΓΠΣ στην εφαρμογή TAXISNET.Οι νέες εφαρμογες θα επιτρέπουν στους φορολογούμενους να πραγματοποιούν συναλλαγές χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στην εφορία .


TAXISNET νεες ηλεκτρονικες συναλλαγες

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Επιδότηση σε ανεργες γυναίκες ΕΣΠΑ 2013

Επιδότηση σε ανεργες γυναίκες ΕΣΠΑ 2013 για νεα επιχειρηση Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη Στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης Μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Ξεκινουν οι αιτήσεις για την επιδότηση σε ανεργες γυναίκες απο το ΕΣΠΑ 2013 απο το πρόγραμμα γυναικεία επιχειρηματικότητα, ωστε να ανοιξουν την δικη τους επιχείρηση

 Επιδότηση σε ανεργες γυναίκες ΕΣΠΑ 2013

Νεo ευρωπαικο δίπλωμα οδηγησης


Νεo ευρωπαικο δίπλωμα οδηγησης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες το νεο ευρωπαικο δίπλωμα οδήγησης το οποίο θα εκδίδεται απο αυριο σε ολη τις χωρες της ΕΕ.

Το νέο ευρωπαικο διπλώμα οδήγησης θα έχει σχήμα πλαστικής «πιστωτικής κάρτας» με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας.

Το νέο ευρωπαικο διπλώμα οδήγησης θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που, επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την ΕΕ. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων (3η οδηγία ΕΕ για την άδεια οδήγησης), η οποία τίθεται σε ισχύ με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ.


Νεo ευρωπαικο δίπλωμα οδηγησης 

Στα δυο ΧΩΡΙΖΕΤΕ η ΔΕΗ


Στα δυο η ΔΕΗ για να αποκρατικοποιηθεί

Συμφωνα με δημοσιευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η ΔΕΗ σπάει στα δύο ωστε να αποκρατικοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας , το ΥΠΕΚΑ και το υπουργείο Οικονομικών μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου πρεπει να έχουν ετοιμάσει το σχέδιο της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.


Στα δυο ΧΩΡΙΖΕΤΕ  η ΔΕΗ

Προσληψεις ΚΟΧ .Π Σερρες


Προσληψεις ΚΟΧ .Π για Ανέργους στον Πολιτισμό Σερρες

Η AΡΩΓΗ ΑΜΚΕ απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ανακοινώνει τις προσλήψεις ΚΟΧ.Π για ανεργους στον πολιτισμό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά Έξι (6) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού ΚΟΧ.Π 1.206/1/2013 στην περιφερειακή ενότητα Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού


Προσληψεις ΚΟΧ .Π  Σερρες 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 2013


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ , 19 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Η AΡΩΓΗ ΑΜΚΕ απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της ανεργίας, ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά Δεκαεννέα(19) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π. 1.104/1/2013) στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα απασχοληθούν για επτά μήνες (7) ο εξής αριθμός ατόμων, Οκτώ (8) Ημερήσιοι Φύλακες, Τέσσερις (4)
Νυχτοφύλακες, Ένας (1) Αρχαιολόγος, Ένας (1) Καθαριστής, Πέντε (5) Εργατοτεχνίτες στην ΙΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στην 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 2013

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΓΕΦ Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων


ΓΕΦ Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαδικασίες αρμοδιότητεςΣτο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ΓΕΦ, τα οποία έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων ΓΕΦ , που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).


ΓΕΦ Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων  

7 Θεσεις για ανεργους στον Πολιτισμο στην Ζακυνθο


7 Θεσεις για ανεργους στον Πολιτισμο στην Ζακυνθο

Η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Μ.Κ.Ε. ανακοινώνει:

Θεσεις για ανέργους στον πολιτισμό, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος  Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού ( ΚΟΧ.Π .5.601/1/2013 ) στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


7 Θεσεις για ανεργους στον Πολιτισμο στην Ζακυνθο 

39 Θεσεις για Ανεργους στον πολιτισμο Κερκυρα


39 Θεσεις για Ανεργους με 7μηνα στον πολιτισμο Ενοτητα Κερκυρας

Η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Μ.Κ.Ε. ανακοινώνει:

θεσεις για ανεργους στον πολιτισμο, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα εννέα (39) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος  Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού ( ΚΟΧ.Π .5.603/1/2013) στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


39 Θεσεις για Ανεργους στον πολιτισμο Κερκυρα

Θεσεις για Ανεργους στον Πολιτισμο 7μηνα στην Ηλεία


Θεσεις για Ανεργους στον Πολιτισμο 7μηνα στην Ηλεία

Η εταιρεία ΣΤΗΡΙΞΗ Α.Μ.Κ.Ε. ανακοινώνει:

Θεσεις για ανεργους στον πολιτισμο, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος  Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.5.702/1/2013) στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαϊας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


Θεσεις για Ανεργους στον Πολιτισμο 7μηνα στην Ηλεία

Τελη κυκλοφοριας πρόστιμα σε οσους δεν τα πλήρωσαν


Τελη κυκλοφοριας πρόστιμα σε οσους δεν τα πλήρωσαν

Ειδοποιητήρια σε 29.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία θα σταλουν τις επόμενες ημέρες απο την Γενικη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.


Τελη κυκλοφοριας πρόστιμα σε οσους δεν τα πλήρωσαν 

Μεταγραφες Φοιτητων 2013


Μετεγγραφες Φοιτητων νεα κριτήρια 2013

Αυξηση στα εισοδηματικά κριτηρία για τις μετεγγραφές φοιτητών προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσδιορίζοντας το σχετικό ποσό στα 7.500 ευρώ από 6.000 ευρώ (ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογενείας του) που ήταν αρχικά. Επίσης, για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (τυφλοί, νεφροπαθείς, με αναπηρία άνω του 67% κ.ά.) ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα (10) μήνες ανεργίας εντός του 2012, το εισοδηματικό όριο ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν από 12.000 που προβλεπόταν αρχικά.


Μεταγραφες Φοιτητων 2013

Μετεγγραφές Φοιτητών : Αλλαγές στις μετεγγραφες φοιτητων 2013


Αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Σε αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για τις μετεγγραφές φοιτητών προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσδιορίζοντας το σχετικό ποσό στα 7.500 ευρώ από 6.000 ευρώ (ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογενείας του) που ήταν αρχικά.
Επίσης, για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (τυφλοί, νεφροπαθείς, με αναπηρία άνω του 67% κ.ά.) ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα (10) μήνες ανεργίας εντός του 2012, το εισοδηματικό όριο ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν από 12.000 που προβλεπόταν αρχικά.

Ακόμα, ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα που εδρεύει στην περιφέρεια Αττικής και στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης και το 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων στις υπόλοιπες Σχολές ή Τμήματα

Μετεγγραφες Φοιτητων νεα κριτήρια 2013 

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Αδεια σε μισθωτούς μονογονεϊκών οικογενειών


Αδεια σε μισθωτούς μονογονεϊκών οικογενειών

Στους εργαζόμενους (-ες) που έχουν χηρέψει και στον άγαμο γονέα που έχουν την επιμέλεια του παιδιού ( μονογονεϊκη οικογενεια ), χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργάσιμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούνται από άλλες διατάξεις. Γονέας με τρία (3) παιδιά ή περισσότερα δικαιούται άδεια οχτώ (8) εργάσιμων ημερών.


Αδεια σε μισθωτούς μονογονεϊκών οικογενειών

Αδεια Γαμου


Αδεια γαμου ποσες ημερες δικαιουσται τι προβλέπεται

Σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 23.5.2000 ΕΓΣΣΕ, οι μισθωτοί που συνάπτουν γάμο (θρησκευτικό ή πολιτικό) δικαιούνται άδεια γάμου μιας πλήρους εβδομάδας με αποδοχές (δηλ. 6 εργάσιμες ημέρες για όσους εργάζονται 6ήμερο και 5 εργάσιμες ημέρες για όσους εργάζονται 5νθήμερο).

Αδεια Γαμου

Προγράμματα εγγυησης Εργασίας για Νεους απο την ΕΕ


Προγράμματα εγγυησης Εργασίας για Νεους απο την ΕΕ

Τα σχέδια για τα προγράμματα παροχής εγγυήσεων για νέους τα οποία θα εξασφαλίζουν ότι όλοι οι νέοι άνθρωποι θα λαμβάνουν μια προσφορά εργασίας, εκπαίδευσης ή πρακτικής άσκησης μετά από τέσσερις μήνες ανεργίας, έλαβαν την Τετάρτη τη στήριξη του Ευρωπαικου Κοινοβουλίου. Με το ψήφισμα που υιοθέτησαν οι ευρωβουλευτές καλούν τους Ευρωπαίους υπουργούς εργασίας να συμφωνήσουν το Φεβρουάριο για την εισαγωγή των προγραμμάτων αυτών σε όλα τα κράτη μέλη.

"Στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά να θέσουμε σε εφαρμογή ένα εργαλείο που θα δώσει στους νέους μια ευκαιρία και θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί το φαινόμενο μιας χαμένης γενιάς", δήλωσε η Πρόεδρος της επιτροπής Απασχόλησης του ΕΚ, Pervenche Berès (Σοσιαλιστές, Γαλλία) στη συζήτηση το βράδυ της Δευτέρας.


Προγράμματα εγγυησης Εργασίας για Νεους απο την ΕΕ 

Μετεγγραφες Φοιτητων νεα κριτήρια 2013


Μετεγγραφες Φοιτητων νεα κριτήρια 2013

Αυξηση στα εισοδηματικά κριτηρία για τις μετεγγραφές φοιτητών προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προσδιορίζοντας το σχετικό ποσό στα 7.500 ευρώ από 6.000 ευρώ (ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογενείας του) που ήταν αρχικά. Επίσης, για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους επιτυχόντες που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες (τυφλοί, νεφροπαθείς, με αναπηρία άνω του 67% κ.ά.) ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή οι γονείς ή κηδεμόνες αυτών, ένας εκ των δύο ή και οι δύο αθροιστικά, έχουν αποδεδειγμένα συμπληρώσει δέκα (10) μήνες ανεργίας εντός του 2012, το εισοδηματικό όριο ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ κατά κεφαλήν από 12.000 που προβλεπόταν αρχικά.


Μετεγγραφες Φοιτητων νεα κριτήρια 2013