Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Κάρτα Αποδείξεων γίνεται έμμεσα υποχρεωτική


Κάρτα Αποδείξεων γίνεται έμμεσα υποχρεωτική

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για το τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις το 2014 η Κάρτα Αποδείξεων θα καταστεί ουσιαστικά υποχρεωτική για τις συναλλαγές όσων δεν έχουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

 Η έμμεση υποχρέωση για έκδοση κάρτας αποδείξεων θα προέλθει από το νέο μέτρο για την συλλογή αποδείξεων αφού για να λάβει κάποιος έκπτωση φόρου έως και 30% θα πρέπει να συλλέγει αποδείξεις μόνο από επαγγελματίες οι οποίοι κατά το υπουργείο Οικονομικών έχουν ροπή προς τη φοροδιαφυγή και συγκεκριμένα από γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής και γενικότερα από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Για να περνάνε οι αποδείξεις στην Εφορία, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε ηλεκτρονικές. «Τέλος τα χαρτάκια που δεν μπορεί να τα ελέγξει κανείς» σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου. Έτσι όποιος δεν διαθέτει πιστωτική κάρτα ή χρωστική κάρτα για τις συναλλαγές του θα πρέπει να εκδώσουν κάρτα αποδείξεων.

Τι είναι ομως η Κάρτα Αποδείξεων;

Διαβάστε περισσότερα καρτα αποδειξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου