Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Οι διατάξεις του σχέδιου νόμου για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία



Οι διατάξεις του σχέδιου νόμου για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

12. α) Στο άρθρο 37 του ν. 3966/2011 προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής: «6. Όταν σε περιφέρεια διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται Πρότυπο  Πειραματικό  γυμνάσιο  ή  λύκειο  και  δεν  ορίζεται Πρότυπο

Πειραματικό λύκειο ή γυμνάσιο, αντίστοιχα, επιτρέπεται η υποβολή αιτήματος από τα γυμνάσια και λύκεια που λειτουργούν στην ίδια περιφέρεια για το χαρακτηρισμό τους ως Πρότυπων Πειραματικών. Τα υποψήφια γυμνάσια ή λύκεια υποβάλλουν το σχετικό φάκελο το αργότερο μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους.».

β) Για το σχολικό έτος 2013 - 2014 ο φάκελος από τα υποψήφια γυμνάσια ή λύκεια για τον ορισμό τους ως Πρότυπων Πειραματικών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 6 του άρθρου 37 όπως προστίθεται με την προηγούμενη περίπτωση, υποβάλλεται το αργότερο μέχρι την 30.9.2013.


13. Οι παράγραφοι 4 και 5 του άρθρου 44 του ν. 3966/2011 αντικαθίστανται ως εξής: «4. Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά γυμνάσια και λύκεια γίνεται με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από εξετάσεις ή δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων που διεξάγονται ανά Π.Π.Σ. σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 5.

5. Για την πραγματοποίηση των εξετάσεων η επιλογή των θεμάτων γίνεται με ευθύνη της Δ.Ε.Π.Π.Σ. από επιστημονική επιτροπή που συστήνεται για αυτό το σκοπό. Η προετοιμασία, η οργάνωση, η διεξαγωγή των εξετάσεων και των δοκιμασιών (τεστ) πραγματοποιείται από ειδική επιτροπή που συστήνεται με απόφαση των ΕΠ.Ε.Σ. των Πρότυπων Πειραματικών γυμνάσιων και λυκείων. Η αξιολόγηση των γραπτών γίνεται από ειδικές επιτροπές σε ένα ή περισσότερα βαθμολογικά κέντρα που ορίζει η Δ.Ε.Π.Π.Σ.. Με την ευθύνη των ΕΠ.Ε.Σ. γίνεται η ανακοίνωση των εισακτέων και των επιλαχόντων μαθητών.».

14. Η παράγραφος 9 του άρθρου 48 του ν. 3966/2011 όπως αντικαταστάθηκε με την υποπερίπτωση ιι) της περίπτωσης α) της παραγράφου 4 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012 αντικαθίσταται ως εξής: «9. Αν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους υπάρχουν, για οποιονδήποτε λόγο, ανάγκες αναπλήρωσης εκπαιδευτικών, που υπηρετούν σε Π.Π.Σ.,βν προσλαμβάνονται αναπληρωτές που διαθέτουν τα ίδια αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα που προβλέπονται και για την πλήρωση των θέσεων με θητεία. Για την επιλογή των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο το οικείο ΕΠ.Ε.Σ. εκδίδει πρόσκληση ενδιαφέροντος. Για την επιλογή των αναπληρωτών προϋπόθεση είναι να έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.. Αν δεν υποβληθούν αιτήσεις για πρόσληψη

αναπληρωτών με αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, τα κενά καλύπτονται από τους πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών των μη πρότυπων πειραματικών σχολείων. Η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που επιλέγονται γίνεται με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. ύστερα από εισήγηση του ΕΠ.Ε.Σ. που εξέδωσε την πρόσκληση ενδιαφέροντος.».

15. Η παράγραφος 8 του άρθρου 50 του ν. 3966/2011 αντικαθίσταται ως εξής: «8. Για τους διευθυντές και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς των Π.Π.Σ., των οποίων λήγει και δεν ανανεώνεται η θητεία, εφαρμόζονται οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 37. Στην περίπτωση που οι διευθυντές ή ο εκπαιδευτικοί δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης ή αξιολογούνται αρνητικά, τίθενται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για πλήρωση θέσης πενταετούς θητείας για τα επόμενα τρία χρόνια.

16. Στο άρθρο 14 του π.δ. 50/1996 (Α' 45) όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 12 του π.δ. 100/1997 (Α' 94) προστίθεται παράγραφος 13 ως εξής: «13. Για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή της σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του παρόντος οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04 αντιμετωπίζονται ενιαία, ανεξαρτήτως της ειδικότητας στην οποία ανήκουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου