Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πανελλαδικές 2013: Νεοελληνική Γλώσσα, θέματα


Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ανοίγει σήμερα, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08.30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

διαβάστε περισσότερα για το θέμα της έκθεσης του 2013


Δείτε εδώ αμέσως μετά την ανακοίνωση των θεμάτων, θέματα και προτεινόμενες απαντήσεις από μεγάλα φροντηστήρια
Μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε ενόψει της εξαγγελθείσας απεργίας από μέρους των καθηγητών, οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) που συνεδρίαζαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης - έπειτα από θυελλώδεις συζητήσεις, ανατροπές και αντεγκλήσεις - αποφάσισαν ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

Οι καθηγητές συνεκτίμησαν το γεγονός της επιστράτευσης, αλλά και την αρνητική στάση για απεργίες μέσα στις εξετάσεις, τόσο από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ όσο και της ΓΣΕΕ, και κατέληξαν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε απεργία.

Πάντως για σήμερα το απόγευμα σχεδιάζεται συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για να επανεξετάσει τις εξελίξεις. Συγχρόνως μελετά κι άλλες κινητοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα για τα θέματα εδω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου