Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αυθαίρετα 2013 Nομοσχέδιο για τα αυθαίρετα 2013


Αυθαίρετα 2013 με 500 ευρω και 60 δόσεις η νομιμοποιήση με το νεο νομοσχέδιο Την οριστική νομιμοποίηση για τα αυθαίρετα με παράβολο υψους 500 ευρώ , φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ .Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ θα τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία με το νεο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα , νομιμοποιούνται όλες οι πολεοδομικές παραβάσεις που βρίσκονται εντός του νόμιμου περιγράμματος κτιρίων με νόμιμη οικοδομική άδεια. Νομιμοποιούνται ακόμη όλες οι υπερβάσεις του νόμιμου όγκου έως ένα ποσοστό που θα τεθεί και το οποίο αναμένεται ότι θα είναι 40%, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και για όλα τα αυθαίρετα που χτίστηκαν πριν το 1975, ανεξαρτήτως αν διαθέτουν ή όχι οικοδομική άδεια. Το κατώτερο κόστος για τους ιδιοκτήτες που θα υπαχθούν στην νέα ρύθμιση για την νομιμοποιήση αυθαιρέτων θα είναι 500 ευρώ και η εξοφληση του θα γίνεται σε 48 ή 60 δόσεις . Με το νέο νομοσχέδιο τα αυθαίρετα θα χωριστούν σε 3 κατηγορίες .


Αυθαίρετα 2013 με 500 ευρω και 60 δόσεις


Nομοσχέδιο για τα αυθαίρετα 2013 δικαιολογητικά πρόστιμα κατηγορίες

Πέντε κατηγορίες πολεοδομικών αυθαιρεσιών και παραβάσεων, οριστική αποφυγή της κατεδάφισης ακινήτου με εξαίρεση τη μία από τις πέντε κατηγορίες (στην οποία εντάσσονται οι μεγάλες αυθαιρεσίες που θα τακτοποιούνται για 30 χρόνια), καθώς και αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα του υπουργείου Περιβάλλοντος που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα 2013

Για αρκετά παλαιά ακίνητα που υφίστανται προ του 1975 οι πολίτες μπορούν μόνο με το παράβολο να αποφύγουν οριστικά το φόβο κατεδάφισης της κατοικίας τους.

Επιπλέον, όσοι σήμερα έχουν «τακτοποιήσει» το ακίνητό τους, με βάση τον προηγούμενο νόμο, επωφελούνται από το νέο καθεστώς και στην ουσία αποφεύγουν οριστικά την κατεδάφισή του. Ακόμα και αν ανήκει στα ακίνητα που δεν νομιμοποιούνται οριστικά, πετυχαίνουν τη νομιμοποίησή του για 30 χρόνια.

Οι δόσεις για την πληρωμή του προστίμου αυξάνονται από σαρανταοκτώ σε εξήντα. Ο υπόχρεος πληρώνει με ελαστικό τρόπο κάθε εξάμηνο τουλάχιστον το 5% του συνολικού προστίμου, ενώ διευκολύνονται με εκπτώσεις επί του εναπομείναντος ποσού όσοι πληρώσουν 30% του προστίμου εντός 6 μηνών. Παρέχονται, επίσης, εκπτώσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, πολυτέκνους, τριτέκνους, παλλινοστούντες και μουσουλμάνους της μειονότητας


Nομοσχέδιο για τα αυθαίρετα 2013 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου