Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

777 προσλήψεις νοσηλευτων


777 προσλήψεις νοσηλευτων και επικουρικου προσωπικου εκτός ΑΣΕΠ    

Εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ θα διενεργηθούν τελικά οι 777 προσλήψεις νοσηλευτων και επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, παρότι ο υπουργός Υγείας είχε ανακοινώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο πως οι σχετικοί διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσω της Ανεξάρτητης Aρχής.
 Η αιφνίδια αλλαγή στις προσλήψεις  έγινε στο "παρά πέντε" της έναρξης υποβολής των αιτήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων από τις αρμόδιες υγειονομικές περιφέρειες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την εξαίρεση του ΑΣΕΠ από όλα τα στάδια της επιλογή των υποψηφίων, γεννά ερωτηματικά ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας των προσλήψεων.
 Η κατανομή του νέου επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία με συμβάσεις δωδεκαμηνης διάρκειας 12μηνα (ιδιωτικού δικαίου) αφορά 220 θέσεις νοσηλευτων προσωπικού, 110 θέσεις προσωπικού της ΜΕΘ, 220 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού και 227 θέσεις βοηθητικού προσωπικού.
 Από το σύνολο των θέσεων, τη μερίδα του λέοντος θα λάβει η 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), στην Αττική, με 200 θέσεις, ενώ από 150 θέσεις θα μοιραστούν η 6η ΥΠΕ και η 2η ΥΠΕ (βλ. πίνακα).
 Οι υποψήφιοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες επικουρικού προσωπικού θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους άμεσα, καθώς η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει από χθες. Οι ειδικότητες που απαρτίζουν τους σχετικούς πίνακες είναι οι εξής:


ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr/προκηρυξεισ-προσληψεισ/777-προσλήψεις-νοσηλευτων-και-επικουρικου-προσωπικου.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου