Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Αποδειξεις απο 18 ετων και φορολογική δήλωση


ΑΦΜ για άνω των 18 ετών και αποδείξεις στην φορολογική δήλωση για να μην πληρώσουν φόρο

Υπόxρεωτικα ΑΦΜ και φορολογικη δηλωση για ολους τους πολιτες ανω των 18 ετων προβλεπει διαταξη του υπουργειου οκονομικων .

Οι πολιτες 18 ετων, οι οποίοι δεν έχουν εισόδημα και συντηρούνται από τους γονείς τους υποχρεουνται να κανουν απο φετος φορολογικη δηλωση .Εκτός απο την φορολογική δηλωση θα πρέπει απαραίτητα να δηλώσουν , εφοσον δεν εχουν εισοδήματα ,αποδείξεις το 25% του ελαχιστου τεκμαρτου εισοδήματος που για φετος ειναι 3000 ευρω. Υπαρχει ομως και πρόβλεψη ωστε εαν δεν μπορέσουν να συλλεξουν τις αποδείξεις μπορούν να απαλλαγούν απο το τεκμήριο διαβίωσης με επίσκεψη στον εφορο που είναι αρμόδιος να τους απαλλάξει..

Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος σε δημοσίευμά της, αναλύει τι προβλέπει η νέα διάταξη του υπουργείου Οικονομικων:

Οι πολιτες που έχουν κλείσει τα 18 , ακόμα και όσοι είναι μαθητές Γ' Λυκείου, υποχρεώνονται να προσέλθουν εντός των προσεχών εβδομάδων στις αρμόδιες ΔΟΥ και να παραλάβουν υποχρεωτικα ΑΦΜ. Είναι δε υποχρεωμένοι να πάρουν σύντομα το ΑΦΜ, καθώς το αργότερο μέχρι τον φετινό Ιούνιο, πρέπει να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Επισης Βάσει του νεου φορολογικου νομου, όλοι οι πολιτες που έχουν που έχουν κλείσει τα 18, έστω και αν δεν είχαν καθόλου εισόδημα το 2012, έστω και αν συντηρούνταν από τους γονείς τους σαν προστατευόμενα τέκνα, υποχρεούνται να υποβάλουν δηλώσεις εισοδήματος για το προηγούμενο έτος.

Οι δηλώσεις αυτές όμως, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας θα χρεώνονται αυτόματα, κατά την εκκαθάρισή τους με το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ. Ειδικότερα, με βάση τα όσα ισχύουν τώρα, οι νέοι αυτοί φορολογούμενοι θα εμφανίζονται στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ως έχοντες ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ, προσδιοριζόμενο βάση της ελάχιστης ισόποσης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης που προβλέπει του άρθρο 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.


Αποδειξεις απο 18 ετων και φορολογική δήλωση περισσοτερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου