Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013



Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013


Νεα Διπλωματα από 19 Ιανουαρίου 2013

Αλλάζουν τα διπλώματα οδήγησης, από τις 19 Ιανουαρίου 2013 βάσει της νέας Ευρωπαικής Νομοθεσίας .

Συγκεκριμένα θα υπάρχουν 4 διπλώματα, το AM για μοτοποδήλατα, και τα Α1, Α2 και Α

Τα νέα διπλώματα θα εχουν εξετάσεις και κόστος ανάλογα με την κατηγορίας τους
Τα νέα διπλώματα (ΑΜ, Α1, Α2, Α) θα ισχύουν για εξετάσεις μετά από την 19η Ιανουαρίου του 2013 ενω οσοι εχουν βγάλει δίπλωμα πριν απο την παραπάνω ημερομηνία δεν εχουν κάποια αλλαγη.


Για τα νέα διπλώματα Μοτοσικλετας το 2013 ισχύουν τα κάτωθι:

«Άδειες οδήγησης οι οποίες χορηγήθηκαν με προγενέστερες, της 19-1-2013, διατάξεις, εξακολουθούν να ισχύουν με τους όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν, μέχρι τη λήξη της ισχύος τους με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 10 και της παραγράφου 2 του άρθρου 18 του παρόντος διατάγματος. Μετά τη λήξη της ισχύος τους, οι άδειες αυτές ανανεώνονται με τους όρους και προϋποθέσεις του παρόντος διατάγματος.»

Με δίπλωμα Α (μοτοσικλέτας) τα τρίκυκλα
Ενώ τα τρίκυκλα απαιτούν σήμερα δίπλωμα B1, με το νέο νόμο θα οδηγούνται με δίπλωμα Α1. Δηλαδή αν βγάλετε δίπλωμα αυτοκινήτου μετά τις 19/1/2013, δεν θα μπορείτε να οδηγείτε με αυτό νόμιμα MP3 LT, ή Quadro. Πλέον θα χρειάζεστε δίπλωμα μοτοσικλέτας. Τι θα γίνει με όσους αναβάτες τρίκυκλων που τα αγόρασαν έχοντας δίπλωμα αυτοκινήτου; Μιλήσαμε με τον ΣΕΑΑ, και τα νέα είναι αισιόδοξα για εκείνους. Δεν χάνουν τα κεκτημένα τους. Το λέμε ξανά για να μην ανησυχούν οι κάτοχοι MP3 LT και Quadro. Αν το δίπλωμα οδήγησης σας (κατηγορία Β, αυτοκινήτου) έχει βγει πριν τις 19/1/2013 θα μπορείτε να συνεχίσετε να οδηγείτε τρίκυκλα χωρίς πρόβλημα.

Με δίπλωμα Β (αυτοκινήτου) τα μεγάλα ATV
Τα μικρά ATV (ελαφρά τετράκυκλα με τελική έως 45χλμ/ώρα και βάρος μικρότερο των 350kg) θα οδηγούνται με δίπλωμα AM ή A (μοτοσικλέτας). Αντίθετα, τα μεγάλα ATV θα συνεχίσουν να απαιτούν δίπλωμα Β, αυτοκινήτου.

Πως θα διαμορφωθούν οι κατηγορίες για τα νέα διπλώματα το 2013 για τις μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα

Μοτοποδήλατα
Μοτοποδολήλατα με μέγιστο κυβισμό τα 50κ.εκ., και μέγιστη τελική ταχύτητα τα 50χλμ./ώρα. Αν έχετε ήδη δίπλωμα μοτοποδηλάτου δεν εχει καμία αλλαγη


Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης το 2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου