Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


ΓΕΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολες οι ελληνικές επιχειρήσεις αποκτούν για πρώτη φορά έναν μοναδικό αριθμό μητρώου τον αριθμό ΓΕΜΗ, που θα αποτελεί την ταυτότητά τους και θα τις ακολουθεί σε όλο τον κύκλο ζωής τους.Η διαδικασία της αυτουπογραφής για τις επιχειρήσεις στο ΓΕΜΗ είναι απαραίτητη για τα νομικά πρόσωπα.Οι επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν έλεγχο για το εαν διαθέτουν ΓΕΜΗ μέσω του πεδίου ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ της ιστοσελίδας

ΓΕΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

ΓΕΜΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ


ΓΕΜΗ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Κ1-941/2012 (ΦΕΚ 1468 Β'/3-5-12) ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ1-1798/2012 (ΦΕΚ 2660 Β ' /1-10-12) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΡΟΠΟΥ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

 Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση Κ1−1798 οικ.:/28.9.2012 η οποία τροποποίησε την Κ1-941 οικ./27.4.2012 σχετικά με τον καθορισμό τρόπου, διαδικασίας και προθεσμίας υποβολής αιτήσεων εγγραφής στο ΓΕΜΗ  Γενικό Εμπορικό Μητρώο που εκδόθηκε κατ' εφαρμογή των διατάξεων του 3ου και 4ου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 3419/2005 («ΦΕΚ 297 Α'), όπως ισχύουν.

ΓΕΜΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ 

ΟΓΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ


ΟΓΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 ορίστηκε ότι, από 1-1-2012 και μετά, οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ ασφαλίζονται υποχρεωτικά στις πέντε πρώτες ασφαλιστικές κατηγορίες του Κλάδου (1η έως 5η) και προαιρετικά στις υπόλοιπες δύο (6η και 7η). Ειδικότερα, οι ασφαλισμένοι κατατάσσονται υποχρεωτικά στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, τα 5 πρώτα χρόνια της ασφάλισής τους. Μετά από τα 5 χρόνια μετατάσσονται υποχρεωτικά στη 2η ασφαλιστική κατηγορία και στη συνέχεια μετατάσσονται στις επόμενες (3η, 4η και 5η) κάθε 3 χρόνια ασφάλισης.

ΟΓΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΟΓΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


ΟΓΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ

ΟΓΑ Νέες Διαδικτυακές Υπηρεσίες:

Νέες Υπηρεσίες: «Μητρώα Ασφαλισμένων – Πίνακες Υπόχρεων» και

«Ασφαλιστικές – Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων»

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί και με την εγκύκλιό μας αριθ. 2/2012, ο ΟΓΑ δεν θα αποστέλλει στο εξής, ανά εξάμηνο, συγκεντρωτικές Καταστάσεις «Μητρώα Ασφαλισμένων – Πίνακες Υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών». Επίσης, στο εξής, δε θα εκδίδεται χειρόγραφα Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας από τους Ανταποκριτές ΟΓΑ. Η Μηχανογραφική Υπηρεσία του ΟΓΑ σχεδίασε ειδικές διαδικτυακές υπηρεσίες για τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης με τις ονομασίες «Μητρώα Ασφαλισμένων – Πίνακες Υπόχρεων» και «Ασφαλιστικές – Οικονομικές Μερίδες Υπόχρεων» μέσω των οποίων, από τον ιστότοπο (website) του ΟΓΑ (εφαρμογή Ανταποκριτών) θα παρέχονται προς όλους τους Ανταποκριτές πληροφορίες, όσον αφορά στους ασφαλισμένους της αρμοδιότητάς τους.

ΟΓΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΜΕΤΡΑ 2013


ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 2013 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Με την κατάθεση του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού κατατέθηκαν όλα τα νέα μέτρα μεταρρυθμίσεων και περικοπών των δημόσιων δαπανών για το 2013 .Στα νέα μέτρα αυτά συγκαταλέγονται ενδεικτικά η κατάργηση δώρων στις συντάξεις η Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη ,η μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% επιπλέον του βασικού σεναρίου ,η νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία / προσυνταξιοδότηση ,η Αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη μείωση της μισθολογικής δαπάνης αναπληρωτών καθηγητών ,η μείωση προσωπικού σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, η μείωση ειδικών προγραμμάτων γεωργίας ,η μείωση των νεοεισερχόμενων στις στρατιωτικές ακαδημίες και η μείωση φορολογικών επιστροφών στους αγρότες. Αυτά συγκαταλέγονται σε μία μακρά λίστα από μέτρα από μειώσεις και περικοπές που θα επέλθουν με την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού και τον μέτρων που επιθυμεί να περάσει η κυβέρνηση.

ΜΕΤΡΑ 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2013


ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2013 ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο Σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 που Κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αναφέρονται όλες οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις για την φορολογία εισόδήματος ,την ακίνητη περιούσία ,και τους φορολογικούς ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής στο νέο φορολογικό για το 2013.

Φορολογία Εισοδήματος
• Απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Θα προετοιμαστεί μια φορολογική μεταρρύθμιση που αποσκοπεί στην απλούστευση του φορολογικού συστήματος, τον περιορισμό των διακρίσεων των προτιμησιακών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένου και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, επιτρέποντας έτσι στο μέλλον τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών όσο η απόδοση εσόδων βελτιώνεται. Η μεταρρύθμιση αυτή αφορά στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 2013

Ε9 2012 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ


Ε9 2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΓΠΣ

Η ΓΓΠΣ ενημερώνει με ανακοίνωση της ότι ανοίγει σήμερα 31/10/2012 η εφαρμογη του TAXISNET για την υποβολή  δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, δίνεται η δυνατότητα στα Φυσικά πρόσωπα όχι μόνο να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012, αλλά και να προβούν σε έλεγχο της ατομικής περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διορθώσεις

Ε9 2012 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο Δήμος Κατερίνης, έχοντας υπόψη 1) τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 3731/2008 (ΦΕΚ 263/23-12-2008 τεύχος Α’) «Αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενημερώνει τους Οικονομικούς Φορείς , για τυχόν προτάσεις τους που θα αφορούν τις αυτόνομες δασμολογικές αναστολές/ποσοστώσεις προιόντων τρίτων χωρών που κατ εξαίρεση να εισάγονται για ελεύθερη κυκλοφορία στην Ε.Ε χωρίς την επιβολή των κανονικών δασμών του Κοινού Δασμολογίου.

Ακολουθεί η πρόσκληση του Υπουργείου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ


ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Με εγγραφό του το Υπουργείο Εργασίας δίνει διευκρινίσεις στο ΙΚΑ , σχετικά με ερώτημα του για τον συνυπολογισμό ή μη συγκεκριμένων αναγνωρισμένων χρόνων, στο κατά περίπτωση ανώτατο όριο για την αναγνωριση πλασματικού χρόνου.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εκπαιδευτικούς ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Οι ρυθμίσεις αφορούν τη μείωση σε ένα έτος της υποχρεωτικής παραμονής του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση ώστε να μπορεί να ζητήσει μετάθεση. Επίσης προωθείτε το άνοιγμα για τους πίνακες των αναπληρωτών ώστε να προσμετράτε η προϋπηρεσία.

ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΔΕΗ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ 2013


ΔΕΗ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ 2013 ΣΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ

Σε πλήρη απελευθέρωση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2013, φέρεται ότι θα προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου και μετά από τα αιτήματα της διοίκησης της ΔΕΗ.

Το υπουργείο κάνει σαφή την κοινή προσπάθεια με τη ΡΑΕ ώστε να επαναπροσδιορίσουν τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ.

Στόχος του σχεδιασμού είναι, να περιοριστούν οι μεγάλες αυξήσεις που θα προκύψουν και οι οποίες μεσοσταθμικά θα ανέρχονται στο 30% και για τις μικρές καταναλώσεις στο 40%.

ΔΕΗ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟ 2013 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο Δήμος Καλαμαρίας ανακοινώνει τις θέσεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εννέα (9) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού
προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλαμαριάς.Οι θέσεις θα καλύψουν ανάγκες στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΥΑΔΑ

To ΝΠΔΔ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ανακοινώνει τις προσλήψεις με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά πέντε (5) άτομα για την κάλυψη αναγκών του ΝΠΔΔ «ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», που εδρεύει στην Αθήνα, με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων:«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ)», «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΥΑΔΑ», «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΥΑΔΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡH Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ


ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το Υπουργείο οικονομικών έχει συστήσει Ομάδα Εργασίας, για τη μελέτη, τη σχεδίαση, υλοποίηση και παρακολούθηση ενός ολοκληρωμένουv πληροφοριακού συστήματος απόδοσης του ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο όπως το ονομάζει (Real-Time VAT Payments) από και προς τους Επιτηδευματίες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Το έργο της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών είναι:

ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡH Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ


ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Στο πλαίσιο του νέου προυπολογισμού και της μείωσης του προυπολογισμού της βουλής καταργείται η βουλευτική σύνταξη και η χορηγία για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΛΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ53/2012 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΛΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ53/2012 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τα ΕΛΤΑ ανακοινωσαν τα αποτελέσματα της ΣΟΧ 53/2012 για τις προσλήψεις με 8 μηνα στο κέντρο διαλογής Αττικής (Κρυονέρι) και Κέντρο Αεροπορικού Ταχυδρομείου (Σπάτα)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ53/2012 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ


ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Φόρο στα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, χωρίς αφορολόγητο προωθεί το οικονομικό επιτελείο στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχέδιου. Η ρύθμιση που προκρίνει το Υπουργείο οικονομικών για την φορολόγηση των ενοικίων προβλέπει την κατάργηση του αφορολογήτου και την επιβολή κλιμακωτής αυτοτελούς φορολόγησης από 10% έως 45%.

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ


ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Μετά από την συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και με εκπροσώπους συλλόγων νηπιαγωγών ο υπουργός δήλωσε ότι ,στόχος της κυβέρνησης είναι τα ολοήμερα σχολεία και τα διετή νηπιαγωγεία. Η πραγμάτωση του στόχου απαιτεί θεσμικές αλλαγές και αναδιάρθρωση και αξιοποίηση των κτηριακών υποδομών. Και είναι έργο των Δήμων της χώρας, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής τους δυνατότητας, να αναβαθμίσουν την κτιριολογική υποδομή των Νηπιαγωγείων. Παράλληλα εμείς προωθούμε μια δέσμη θεσμικών αλλαγών που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προσχολικής εκπαίδευσης.

ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Ε9 2012 ΟΔΗΓΙΕΣ


ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Το Υπουργείο οικονομικών με εγκύκλιο του δίνει οδηγίες για την δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 του 2012 και την υποβολή του στο TAXISNET.

Για το έτος 2012 η δήλωση στοιχείων ακινήτων E9 υποβάλλεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ατομικά από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο είναι ενεργός χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet.

2. Η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet, διαρκούντος του έγγαμου βίου υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 της, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στο Taxisnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της.

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης του ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης από τη σύζυγο, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της Ε9 με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.

Ε9 2012 ΟΔΗΓΙΕΣ 

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΟ 2013 ΣΤΑ 65 ΤΟ ΕΚΑΣ


Από 5% έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις,  ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας. Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ 65 ΤΟ ΕΚΑΣ

ΔΕΔΔΗΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ


ΔΕΔΔΗΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

Η ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει τις θέσεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΔΕΔΔΗΕ/ Περιοχή Αλιβερίου που εδρεύει στο Αλιβέρι.


ΔΕΔΔΗΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ

ΔΕΔΔΗΕ 5 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


ΔΕΔΔΗΕ 5 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει τις προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ΔΠΠ-Η/ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (για τις ανάγκες αυτής στην ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΠΟΡΟΥ– ΥΠΟΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΎΔΡΑΣ), που εδρεύει στο Ναύπλιο.

Π.Ε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1

Π.Ε Διοικητικού - Οικονομικού (Υπάλληλος Γραφείου) 1

Τ.Ε Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος 1

Δ.Ε Ηλεκτροτεχνίτης Εναερίων-Υπογείων Δικτύων 1

Δ.Ε Ηλεκτροτεχνίτης Εναερίων-Υπογείων Δικτύων 1

ΔΕΔΔΗΕ 5 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τη δέσμευση ότι ως το τέλος του χρόνου δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου, μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης.

ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ 

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ


ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Διέξοδο στους νέους που αναζητούν εργασία σε μια χρονική περίοδο έξαρσης της οικονομικής κρίσης και σε μια περιοχή με υψηλά ποσοστά ανεργίας, όπως η Δυτική Μακεδονία, επιχειρούν να δώσουν ο δήμος Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διοργανώσουν εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού, ένταξης στην αγορά εργασίας, προώθησης της νεανικής επιχειρηματικότητας και πρακτικής άσκησης φοιτητών στις υπηρεσίες του δήμου. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί το επιχειρηματικό κλίμα στην περιοχή, να υποστηριχθεί το ανθρώπινο δυναμικό των νέων και να δοθούν εφόδια και γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 

ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΧ24.401/1/2012 ΑΡΤΑ


ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΧ24.401/1/2012 ΑΡΤΑΣ

Το ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας και οι πίνακες κατάταξης της υπ' αριθμ. ΚΟΧ 24.401/1/2012 ανακοίνωσης σύναψης συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5 μήνες), για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Ηπείρου», στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Συγκεκριμένα αναρτήθηκαν:

ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΧ24.401/1/2012 ΑΡΤΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Οι συντάξεις του ΟΓΑ για το μήνα Νοέμβριο θα γίνει την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου του 2012 και θα καταβληθούν σε 787.021 συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ,Οι συντάξεις θα καταβληθούν με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, , σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΕΗ ΖΗΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΖΗΤΑ Η ΔΕΗ

Απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος (εκτός από τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες) και πλήρη λειτουργία του ανταγωνισμού σε όλο το εύρος της αγοράς με όσο το δυνατόν πιο προσεκτικές και λιγότερες παρεμβάσεις από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ώστε να πέσουν οι τιμές, ζητά η ΔΕΗ.

   Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε ότι η ηλεκτρική ενέργεια που δημοπρατείται μπορεί να διατεθεί για την κάλυψη της εγχώριας αγοράς και να αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών και σε όλες τις τάσεις, όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός σε ημερίδα του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) για τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας. Επανέλαβε τη θέση του ότι απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς ενέργειας που να λειτουργεί με διαφάνεια και προβλεψιμότητα για επενδύσεις σε βάθος χρόνου.

ΔΕΗ ΖΗΤΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ


ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Συλλογική σύμβαση εργασίας που αφορά τη σύναψη, τους όρους λειτουργίας, παροχής εργασίας και αμοιβών των συμβάσεων εργασίας μεταξύ των μουσικών και των ιδιοκτητών κέντρων διασκέδασης.

Αρθρο 1

Στις διατάξεις της παρούσης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπάγονται αφ΄ ενός οι μουσικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα, είτε είναι εκτελεστές μουσικού οργάνου, είτε τραγουδιστές- ανεξαρτήτως φύλου, οι οποίοι απασχολούνται σε κάθε είδους και μορφής επιχειρήσεις Κέντρων Διασκεδάσεως και αφ΄ ετέρου οι ιδιοκτήτες κάθε είδους και μορφής Κέντρων Διασκεδάσεως ολοκλήρου της Ελλάδος.

Η παρούσα σύμβαση εφαρμόζεται ανεξάρτητα του αριθμού των μελών της ορχήστρας του καταστήματος στην οποία μετέχει ο εργαζόμενος μουσικός.

ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Μητρώο για τους Τραπεζικούς λογαριασμούς δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών με την τεχνική αρωγή της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα (Task Force).

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για να ενισχυθεί η αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και του χρηματοπιστωτικού κλάδου η Task Force και το υπουργείο Οικονομικών δρομολόγησαν τη δημιουργία έμμεσου μητρώου τραπεζικών λογαριασμών, τα οποία θα υλοποιηθεί πριν το τέλος του 2012

ΜΗΤΡΩΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 1000€ ΚΑΙ ΠΑΝΩ


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 1000€ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

Μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις στις συντάξεις που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ αθροίζοντας κύριας και επικουρικής σύνταξης. Η νέα εισφορά που θα μπει στις συντάξεις θα φτάνει τελικά το 15% για ποσά άνω των 2.000 ευρώ και μάλιστα η περικοπή θα ξεκινά από το πρώτο ευρώ.

Δεν θα υπάρξει εισφορά σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά το 1995 και πήραν αυξημένο εφάπαξ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 1000€ ΚΑΙ ΠΑΝΩ

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ ΕΚΡΟΩΝ


ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ ΕΚΡΟΩΝ

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστούν τα περισσότερα από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων και το άνοιγμα της αγοράς πετρελαιοειδών, όπως ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου τα υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Οικονομικών.

Ενεργοποιούνται ρυθμίσεις οι οποίες είχαν ψηφιστεί από το 2009-2010, αλλά δεν εφαρμόστηκαν, καθώς και σειρά νέων ρυθμίσεων τις οποίες έχει προτείνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί το σύστημα εισροών-εκροών σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ για την εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής με ορίζοντα το προσεχές εξάμηνο.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ ΕΚΡΟΩΝ

ΟΑΣΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


ΟΑΣΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Ο ΟΑΣΑ Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ανακοινώνει ότι θα διαθέσει την πίσω πλευρά στα εισιτήρια του για την διαφήμιση εταιριών, προϊόντων, υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προβληθούν μέσω της εκτύπωσης του λογοτύπου τους ή/και διαφημιστικού μηνύματος στην πίσω πλευρά του εισιτηρίου καταβάλλοντας τίμημα ανάλογο με την ποσότητα των εισιτηρίων, στα οποία θα επιλέξουν να προβληθούν.

Οι τύποι εισιτηρίων που διατίθενται για τοποθέτηση διαφημιστικών μηνυμάτων είναι τα εισιτήρια αξίας €1.40, €0.70, €1.20 και €0.60.

ΟΑΣΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 

ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ


ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ


Από την 1η Ιανουαρίου 2013, αλλάζουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και όλα τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας.

Η αύξηση στα όρια ηλικίας δεν θα ισχύσει για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ οι ασφαλισμένοι θα έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν στα 60 με 40 χρόνια εργασίας.

 ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΛΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ22 ΔΙΕΥΘ. ΗΠΕΙΡΟΥ


ΕΛΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ22 ΔΙΕΥΘ. ΗΠΕΙΡΟΥ

Τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της προκήρυξης ΣΟΧ22 της περιφερειακής Διέυθυνσης Ηπείρου.Τα αποτελέσματα θα αναρτούνται σταδιακά δίοτι βγανουν συνεχώς ανα κωδικό θέσης και περιοχής.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΟΧ22 

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ «ΠΑΝ. & ΑΓΛΑΪΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Ανακοινώνει τις προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας- Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της οριζόντιας Πράξης: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία: Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας- δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή» τον Γενικού Νοσοκομεία» Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού»,που εδρεύει στην Αθήνα.


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ


ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Σε αποχή από κάθε εργασία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου, ενώ από Δευτέρα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ


ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΙΧ

Μεταφορά ευπαθών και μη ευπαθών εμπορευμάτων από ΦΙΧ αυτοκίνητα
Με αφορμή αιτήματα που αφορούν στην καλύτερη εκμετάλλευση ΦΙΧ αυτοκινήτων με τα οποία εξυπηρετούνται επιχειρήσεις με πολλαπλές δραστηριότητες, το Υπουργείο Ανάπτυξης  διευκρινίζει ότι είναι δυνατή, ως προς το δικαίωμα θέσης σε κυκλοφορία, η ταυτόχρονη μεταφορά ευπαθών και μη ευπαθών προϊόντων και με Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα, τα οποία έχουν τεθεί σε κυκλοφορία σύμφωνα με τον Ν.1959/1991 για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών των επιχειρήσεων, εφόσον τα οχήματα φέρουν ένα ή περισσότερα ειδικά χωρίσματα για τη στεγανοποίηση του ενός διαμερίσματος από το άλλο. Τα μεταφερόμενα εμπορεύματα καθώς και η ύπαρξη των χωρισμάτων αυτών, αναγράφονται στη στήλη των παρατηρήσεων της άδειας κυκλοφορίας.


ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λειτουργία της νεας Διεύθυνσης «Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων».

Το ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανακοινωνει με εγκύκιο του την νέα διέυθυνση λειτουργίας του προγράμματος ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.
Σας ενημερώνουμε ότι με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 138 του Ν. 4052/12 (ΦΕΚ 41/τ. Α΄/1-3-2012), έχει συσταθεί και λειτουργεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η Διεύθυνση
«Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας Συνταξιούχων».
Η νέα Διεύθυνση υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών και διαρθρώνεται στα εξής τέσσερα (4) Τμήματα:

ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

Συμπληρωματικές οδηγίες εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 3299/2004 σχετικά με την έναρξη υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων

Στην 48175/22-10-2008 εγκύκλιο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών δίνονται οδηγίες σχετικά με τα συστατικά στοιχεία που αποτελούν ή δεν αποτελούν τεκμήρια
έναρξης υλοποίησης της επένδυσης.
Στο εδάφιο β iii της παραγράφου 3 της εν λόγω εγκυκλίου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα επενδυτικά σχέδια παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια και συγκεκριμένα σε φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος μικρότερης των 20 κιλοβάτ( kWp).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Αλλάγες στην αποζημιώση απόλυσης φέρνουν τα νέα μέτρα στα εργασιακά.Η ημερησία με σημερινό της δημοσιευμα αναφέρει ότι τα νέα κλιμάκια είναι σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα τα οποία περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για την αποζημίωση λόγω απόλυσης και θα ισχύσει με το τέλος της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και με την ψήφιση των νέων μέτρων την άλλη εβδομάδα.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΛΛΑΓΕΣ 

ΕΕΤΤ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ 54ΧΧΧ


Nέα σύσταση της ΕΕΤΤ προς τους καταναλωτές για τη χρήση των σύντομων κωδικών της σειράς 54ΧΧΧ

Σημαντικό αριθμό καταγγελιών εξακολουθεί να λαμβάνει η ΕΕΤΤ σχετικά με Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ)* που παρέχονται μέσω αποστολής και λήψης SMS σε σύντομους κωδικούς της σειράς 54ΧΧΧ. Παραδείγματα τέτοιων υπηρεσιών είναι ψηφοφορίες, διαγωνισμοί, αγορά (downloading) ringtones, logos, videos και παιχνιδιών, καθώς και συνομιλία (chat). Οι καταγγελίες αφορούν ειδικότερα ΥΠΠ με συνδρομή, οι οποίες δηλαδή, περιλαμβάνουν εγγραφή του χρήστη καθώς και τακτική χρέωσή του(π.χ. εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία).Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΕΕΤΤ εμπίπτει η εξασφάλιση της ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών για τις ΥΠΠ (ιδίως για το γεγονός ότι αποτελούν υπηρεσίες αυξημένης τιμολόγησης, καθώς και για το ύψος της χρέωσής τους).

ΕΕΤΤ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ 54ΧΧΧ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ


ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Στη δημιουργία Μηχανισμού Ελέγχου των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά ο πρωθυπουργός ο οποίος σήμερα υπέγραψε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άμεσης ισχύος.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης διευκρινίζεται ότι «ο μηχανισμός αυτός είναι αυστηρά ελληνικός, χωρίς καμιά εμπλοκή από την πλευρά των δανειστών της Ελλάδας» και «αφορά το συνεχή έλεγχο των δημοσίων δαπανών, ώστε να υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση για σοβαρές υπερβάσεις δαπανών, αυτόματα μέτρα διόρθωσης αυτών των υπερβάσεων και πρόσθετος μηχανισμός παρέμβασης, όταν τα αυτόματα μέτρα δεν υλοποιούνται και δεν επαρκούν».

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ


ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΙΑ

Διασταυρώσεις καταθέσεων, δόσεων δανείων, λογαριασμών των ΔΕΚΟ, διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων, νοσηλίων και ασφαλίστρων θα πραγματοποιεί η εφορία, προκειμένου να προσδιορίζει το εισόδημα των φορολογούμενων. Η υποχρεωτική υποβολή των στοιχείων για τις δαπάνες αυτές των φορολογούμενων από τις τράπεζες και τους άλλους φορείς προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ


ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Διευκρινίσεις αναμένουν χιλιάδες άνεργοι για το Επίδομα θέρμανσης και την χορήγηση του για την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Πολλά είναι τα ερωτήματα στο dikaiologitika.gr σε σχέση με τις λεπτομέρειές για το επίδομα θέρμανσης στους ανέργους που έχει προβλεφθεί με τροπολογία του Υπουργείου οικονομικών.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

ΚΜΟΠ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΧ6.202Β/1/2012 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΚΜΟΠ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΧ6.202Β/1/2012 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το ΚΜΟΠ ανακοινώνει τα αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας KOX 6.202B/1/2012 για το Υπόλοιπο Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας από το ΚΜΟΠ που σας ενδιαφέρει

ΚΜΟΠ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΧ6.202Β/1/2012 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ


ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η Δήμος Παπάγου Χολαργού ανακοινώνει τις προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαέξι (16) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής Παπάγου – Χολαργού» (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.), που εδρεύει στο Χολαργό.Οι προσλήψεις θα καλύψουν τις ανάγκες για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ


ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής ανακοινώνει ττις θέσεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου
χρόνου, συνολικά οκτώ (8) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» ΕΣΠΑ 2007-2013 «Εναρμόνιση
Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής που εδρεύει στη Κερατέα Αττικής.Οι θέσεις θα καλύψουν ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ 500€


ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ 500€

Οι συναλλαγές άνω των 500€ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας ή επιταγής, ή πιστωτικής κάρτας. Σε αυτό το μέτρο για το πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσο της πάταξης της φοροδιαφυγής.

http://www.dikaiologitika.gr/φορολογικα/συναλλαγεσ-με-μετρητα-νεο-πλαφον-τα-500€.html

ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ


ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ 2012 2013

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε τα συμπληρωματικά αποτελέσματα για τις ωφελούμενες μητέρες για την Περίοδο 2012-2013  από την Χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ .

Σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα για τις ωφελούμενες μητέρες στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΔΑΠ ΜΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώνει ότι από σήμερα παρέχεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των αρχικών εμπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων του άρθρου 101§1 (έντυπο Φ010)


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΔΕΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2012


ΔΕΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2012

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα που αφορούν τις προσλήψεις της ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα/ΔΕΘ - ΣΟΧ 1/2012  για τις θέσεις με οκταμηνες συμβάσεις Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΔΕΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2012

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης ώστε οι δικαιούχοι να κάνουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις θα ξεκινήσει το αργότερο έως την Πέμπτη. Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

Ο γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε επίσης τα νέα κριτήρια για το επίδομα θερμανσης, που αναμένεται να καλύπτουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ειδικότερα τα κριτήρια διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ


ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Την υποχρεώση των τραπεζών ,των τραπεζών του εξωτερικού των εταιρειών πιστωτικών καρτών ,του χρηματιστηρίου Αθηνών ,των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ,των ιδιωτικών θεραπευτηρίων ,των νοσοκομείων ,των ασφαλιστικών ταμείών ,των εταιρείών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας ,αλλά και των  ΔΕΚΟ να αποστέλλουν όλα τα στοιχεία  οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος αναφέρει σημερινή εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΙΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Ανακοινώθηκαν οι φορείς και οι εφορίες αρχαιοτήτων οι οποίες θα πραγματοποιήσουν τις προσλήψεις για ανέργους στην κοινωφελή εργασία στον πολιτισμό βάση του χρηματοδοτούμενου προγράμματος από το ΕΣΠΑ  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»: «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» που θα υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ


ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργείου Παιδείας που ορίζει το σύστημα πιστοποιήσης εκπαιδευτικής επάρκειας

 εκπαιδευτών και την δημιουργία μητρώου εκπαιδευτών με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια.Ακολουθέι όλη η απόφαση.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΣΤΟΧΟΙ

1. Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), σύμφωνα με τις αρχές και τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής και ειδικότερα της εθνικής πολιτικής αναπτύσσει και εφαρμόζει Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων (στο εξής Εκπαιδευτές Ενηλίκων) και συγκροτεί Μητρώο Εκπαιδευτών Μη Τυπικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια (εφεξής «Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων») με στόχο την αναβάθμιση του συστήματος της μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης,τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων και την ουσιαστική αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

2. Με την παρούσα καθορίζονται:

α) Οι όροι αναγνώρισης της εκπαιδευτικής επάρκειας, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία πιστοποίησής της, καθώς και οι περιπτώσεις κατά τις οποίες για την αναγνώριση και πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας δεν απαιτείται η τήρηση της διαδικασίας αυτής.

β) Τα θέματα που αφορούν στην εγγραφή στο Μητρώο και τη διαγραφή από αυτό, καθώς και κάθε ζήτημα σχετικό με την τήρηση, επικαιροποίηση και ενημέρωση του Μητρώου

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


ΕΒΕΘ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2012-2013

Το ΕΒΕΘ Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, έναν κύκλο οκτώ θεματικών κλάδων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Το ΕΒΕΘ Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης αποδοχής που έτυχε το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων από τις επιχειρήσεις του Ν. Θεσσαλονίκης, κατά τα δεκατρία τελευταία χρόνια, διοργανώνει για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά έναν κύκλο οκτώ θεματικών κλάδων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δύο ώρες νωρίτερα θα κλείσουν σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων λόγω της κηδείας του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, που θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΩΣ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

Άμεσα θα ξεκινήσει η καταβολή του Επιδόματος Οικονομικής Αρωγής των αναπήρων θυμάτων πολέμου, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ


ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

Η ΠΟΕ ΔΟΥ ανακοίνωνει ότι οι εφορίες στο Νομό Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού θα παραμείνουν κλειστές.Οπως αναφέρει με ανακοίνωση της ,γνωστοποιεί ότι αποφάσισε ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Δευτέρα 29 & Τρίτη 30.10.2012, στις υπηρεσίες του Νομού Κυκλάδων & του Αργοσαρωνικού. Επίσης γνωστοποιεί ότι κατά τη διάρκεια της ως άνω 48ωρης απεργίας, θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας που προβλέπεται από το άρθρο 21 του Ν. 1264/82.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΣΕ ΙΣΧΥ

Από σήμερα είναι σε ισχύ πιλοτικά η προωθούμενη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ

ΕΣΠΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 1400€


ΕΣΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 1400€

Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης για ανέργους – 2η Ευκαιρία


H "2η Ευκαιρία" είναι ένα πρόγραμμα επανακατάρτισης χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, 280 ωρών επιδοτούμενων με 5€ μικτά ανα ώρα κατάρτισης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και αφορά 6.000 απολυμένους / ανέργους που προέρχονται από τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου, Εμπορίας, Διακίνησης & Συντήρησης Αυτοκινήτων, Κατασκευών - Δομικών Υλικών.


 Προϋπόθεση Συμμετοχής: Να είσαι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:

ΕΣΠΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 1400€

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΑ 500€


ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ 500€

Οι συναλλαγές άνω των 500€ θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω τράπεζας ή επιταγής, ή πιστωτικής κάρτας. Σε αυτό το μέτρο για το πλαφόν στις συναλλαγές με μετρητά προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσο της πάταξης της φοροδιαφυγής

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΝΕΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΑ 500€

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ


ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 5ΕΤΙΑ

Διευκρινίσεις σε σχέση με την υλοποίηση και την πορεία των επενδύσεων αγροτικών φωτοβολταικών δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλαν στη Βουλή, 22 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την απάντησή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος μεταξύ της παρουσίασης στοιχείων που αφορούν τα αγροτικά φωτοβολταικά κάνει γνωστό ότι δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση αγροτικών φωτοβολταικών πριν την 5ετία από τη έναρξη της λειτουργίας τους.

Αναλυτικά η απάντηση του ΥΠΕΚΑ αναφέρει:

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 2013 ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 2013 ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανατροπή στο φορολογικό που ίσχυε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις καθώς και για τους κατ επάγγελμα αγρότες θα επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο .

Συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται από το 2013 με συντελεστή 26% για κέρδη ως 40.000 ευρώ και από 'κει και πάνω η φορολογία θα είναι 33%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟΒΗΜΑ.

Για τους παραπάνω καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, καθώς όλα τους τα εισοδήματα θα προκύπτουν με βάση έσοδα έξοδα .

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει από το 2014 στους κατ' επάγγελμα αγρότες την φορολόγηση βάσει βιβλίων εσόδων εξόδων με κατάργηση του αφορολογήτου και συντελεστή 13% επί των κερδών τους.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 2013 ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ


ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ Η ΑΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Ανά στρέμμα ή ανά ιδιοκτησία θα επιβληθεί ο φόρος στα αγροτεμάχια οικόπεδα και κτήματα εκτός σχεδίου, ακόμα και στις αγροτικές καλλιεργούμενες εκτάσεις, το 2013.

Αυτό προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που θα ισχύσει 2013.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του το Έθνος αναφέρει ότι σε πρώτη φάση ο φόρος στα αγροτεμάχια θα είναι μικρός και οριζόντιος, καθώς δεν υπάρχει καταγραφή των εκτάσεων. Αργότερα, μετά από καταγραφή που θα γίνει , των αναλυτικών στοιχείων από την υποβολή νέου Ε9 από τους ιδιοκτήτες, η φορολογία θα γίνει αναλογική και προοδευτική, ανάλογα με την έκταση και τη θέση των εκτός σχεδίου ακινήτων.

ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ 

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ


ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Kλείνει τη συζήτηση για τα εργασιακά με επιστολή την οποία , απέστειλε χθες η τρόικα στον υπουργό Εργασίας σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Η τρόικα απορρίπτει με την επιστολή της το επίδομα γάμου να παραμείνει και υποστηρίζει ότι η κατάργησή του έχει ήδη ψηφιστεί, ενώ είναι απολύτως αρνητική στη διατήρηση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.


ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΣΠΑ


ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΣΠΑ

Την αντίθεσή του στη μετακύλιση του κόστους σίτισης στους γονείς των παιδιών που έχουν ενταχθεί στους παιδικούς σταθμούς του  πρόγραμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, το οποίο προσφέρει σε μητέρες δικαιούχους τη δωρεάν φιλοξενία του παιδιού σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από πολλές καταγγελίες που δέχθηκε.

Το θέμα προέκυψε όταν οι θέσεις του προγράμματος δεν επαρκούσαν για την κάλυψη της ζήτησης και το υπουργείο Εργασίας, η ΚΕΔΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών αποφάσισαν να διευκολύνουν επιπλέον 15.000 περίπου δικαιούχους, με αντιστάθμισμα τη μείωση της αποζημίωσης στους παιδικούς κατά 12% και εξαιρώντας την υποχρέωση γεύματος.

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΕΣΠΑ 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΣΠΑ


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Καταγγελίες ωφελούμενων μητέρων αναφορικά με το έργο «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» 2012-2013
Με έγγραφο της η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων πληροφορεί ότι έχουν περιέλθει στην Υπηρεσία της , καθώς και στην ΕΕΤΑΑ, πλήθος καταγγελιών ωφελούμενων μητέρων, σχετικά με την απαίτηση ιδιωτικών παιδικών σταθμών για καταβολή, από τις μητέρες, επιπλέον ποσών– πέραν της επιχορήγησης του προγράμματος- για τη σίτιση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΣΠΑ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ


ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Σημαντική βοήθεια σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να παρακολουθήσουν φροντιστηριακά μαθήματα, δίνει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Χανίων, της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων γλωσσών.

Για τη φετινή χρονιά, 122 παιδιά παρακολουθούν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα για τις τρεις τάξεις του Λυκείου και μαθήματα ξένων γλωσσών. Η επιλογή των παιδιών έγινε με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια από κοινή επιτροπή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και των δύο φορέων.

ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κλήση από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και  το ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ πήραν οι υποψηφίοι Κοινωνικοί Λειτουργοί για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών σύμφωνα με προκήρυξη της Ελληνικής Αστυνομίας για την πραγματοποιήση των συνεντεύξεων.Οι συνεντέυξεις θα γίνουν ενώπιον Τριμελούς Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό και θα συνεδριάσει από ώρα 08:00 π.μ. και στις κατωτέρω ημερομηνίες, στους χώρους όπου στεγάζονταν κατά το παρελθόν οι Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Μεσογείων 96, πλησίoν μετρό Κατεχάκη).Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας, καθώς επίσης και τα τυχόν έγγραφα που έχουν ζητηθεί τηλεφωνικώς από την Υπηρεσία .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 2013


ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 2013

Μείωση των μισθών σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα επιφέρει η ψήφιση των νέων μέτρων το 2013 .

Ποιες μειώσεις μισθών θα γίνουν.Μείωση στα ειδικά μισθολόγια με αναδρομική ισχύ από την 1η Αυγούστου του 2012 για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους δείτε βάση με τις παρακάτω τις κλίμακες.

Μειώσεις μισθών μετά τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια:

ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ


Ο ΟΑΕΔ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Με διάταξη που εξέδωσε το ΙΚΑ οι εργαζόμενοι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ καλύπτονται ασφαλιστικά για το χρονικό διάστημα από 1/10/2009 έως 31/12/2012, και εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις,  οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική διένεξη με την εν λόγω εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σκοπός της διάταξης , όπως προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση του νόμου, είναι η ασφαλιστική κάλυψη της ανωτέρω κατηγορίας εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ» και οι οποίοι δεν έχουν το δικαίωμα να υπαχθούν στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ ως απολυόμενοι, καθώς δεν έχει γίνει καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑΓΕΣ


ΟΑΕΔ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Το dikaiologitika.gr σας παρουσίαζει όλες τις αλλαγές οι οποίες ισχύουν για το δώρο χριστουγέννων και πάσχα του ΟΑΕΔ που χορηγείτε στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας .Όλες οι αλλαγές περίοχονται στην εγκύκλιο που σας παρουσιάζουμε με παραδείγματα και τις αλλαγες στα κριτήρια για το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 39 του ν.3986/2011 αντικαθίσταται η παρ. 5 του άρθρου 19 του ν.δ.2961/1954 (Α΄ 197) ως εξής:

ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΟΑΕΔ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ 2013


ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΟ 01/01/2013

Το dikaiologitika.gr σας παρουσιάζει πρώτο όλη την εγκύκλιο για το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ με τις αλλαγές που θα ισχύσουν το 2013.

Δικαιολογητικά προυποθέσεις δικαιούχοι νέα κριτήρια αλλά και παρα πολλά παραδείγματα μόνο στο dikaiologitika.gr.

Ακολουθεί όλη η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ που έγινε διανομή στους αρμόδιους υπαλληλους του ΟΑΕΔ.

Προϋποθέσεις επιδότησης τακτικής ανεργίας και οικονομική ενίσχυση των επιδοτουμένων ανέργων για τις εορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων».
I. ΝΕΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 39 του ν.3986/2011 προστίθεται στο άρθρο 6 του ν.1545/1985 (Α΄ 91) παράγραφος 8 ως εξής:

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ 2013

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων κατασκευών αλλα και άλλες οδηγίες σχετικά με αυθαίρετες κατασκευές όπως δικαιολογητικά για την διαγραφη προστίμων για τα αυθαίρετα αλλά και άλλες τροποιήσεις ανακοίνωσε με εγκύκλιο του το ΥΠΕΚΑ.

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΕΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΕΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι εφορίες μπορούν πλέον να δίνουν φορολογικα απόρρητα φορολογουμένων και συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα, των δανειοληπτών με βάση γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και με αυτή την αφορμή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης υπενθυμίζει στους δανειολήπτες ότι «είναι μονόδρομος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η ένταξή τους στο ν.3869/2010, αφού κατανοήσουν ότι θα προσέλθουν στην χρήση του ,με ειλικρινή οικονομικά στοιχεία».

ΕΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ


ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αντίθετο στην ένταξη των δικηγόρων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και στην απόφαση της πολιτείας να θέσει συγκεκριμένο πλαφόν στο ύψος της αποζημίωσης, που θα καλύπτεται από το Επικουρικό Κεφάλαιο σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, είναι το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου της Πάτρας

ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ


ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ο Δήμος Νέστου ανακοινώνει τις θέσεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά (7) ατόμων για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού
προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Ν.Π.Δ.Δ. ΕΥνεστία του Δήμου Νέστου, που εδρεύει στην Χρυσούπολη.Οι θέσεις θα καλύψουν ανάγκες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων 4 θέσεις

ΔΕ Μαγείρων 3 θέσεις

ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ


ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

Το ΕΚΚΕΕ ΚΕΘΕΑ Εξειδικευμένο Κέντρο Κοινωνικής και Επαγγελματικής Ένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων πρόκειται να υλοποιήσει στην περιφέρεια Αττικής και στην περίοδο Δεκέμβριος 2012 – Μάρτιος 2013, τρία (3) επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και συμβουλευτικής  400 ωρών/έκαστο για συνολικά 40 απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση ανέργους στο πλαίσιο των στρατηγικών του στόχων που αφορούν στην ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης και στην  κοινωνική επανένταξη και προώθηση στην αγορά εργασίας των απεξαρτημένων ατόμων.

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ

ΟΑΕΔ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ


ΟΑΕΔ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΤΥΠΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή για τα έντυπα (  αναγγελία πρόσληψης ,πινακας προσωπικού κτλ )από τους εργοδότες προς την επιθεώρηση εργασίας ΣΕΠΕ και προς τον ΟΑΕΔ

Τα ηλεκτρονικά υποβαλλόμενα έντυπα προς τον ΟΑΕΔ και την ΣΕΠΕ είναι:

ΟΑΕΔ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ


ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟ 2013

Αλλάγες στα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας από 01.01.2013 αλλά και ο καθορισμός του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα που παίρνουν όσοι είναι επιδοτούμενοι άνεργοι θα γίνουν από τον ΟΑΕΔ.

Τι θα ισχύει από το 2013 για το επίδομα ανεργίας σύμφωνα με εγκύκλιο του νόμου του μεσοπρόθεσμου αλλά και ποίοι θα χάσουν το επίδομα ανεργίας από το 2014.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΩΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, για την οποία, μάλιστα, ζητούν να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία οι αποδοχές των διοικητών των ΔΕΚΟ δεν θα ξεπερνούν το μισθό των γενικών γραμματέων των υπουργείων, που ανέρχονται στα 2.900 ευρώ καθαρά , κατέθεσαν Εξήντα βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη,

ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 586 €


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 586 €

Ο κατώτατος μισθός που έχει διαμορφωθεί στα 586 ευρώ θα μεινει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το τέλος του Προγράμματος παρά τα όσα περιγράφει το Μνημόνιο για τα εργασιακά.

Αυτό δεσμεύτηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη δευτερολογία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, την οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα εργασιακά, και απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «έκλεισε» το θέμα των ειδικών οικονομικών ζωνών : «Δεν θα υπάρξουν στην Ελλάδα ειδικές οικονομικές ζώνες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ 586 €

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕΤΑΑ

Συσκέψεις για το συντονισμό των ενεργειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης των έργων ΕΣΠΑ, τα οποία υλοποιούνται από 43 δήμους σε όλη τη χώρα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ.Αθανασίου, της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων Ζέτας Μακρή και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Ράλλη Γκέκα.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΣΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΟΑΕΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


OAEE ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΞΕΚΙΝΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ο ΟΑΕΕ Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους συνταξιούχους του Οργανισμού, ότι η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, με υποχρεωτική φυσική παρουσία, θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 12/11/2012 έως 31/12/12.

 Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).

2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.

3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευση του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του.

 Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).

ΟΑΕΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 14 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 14 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

H «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α» ως δικαιούχος εκτέλεσης της Πράξης «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Περιστερίου» με κωδικό MIS 377243 που συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» του ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) προβαίνει στις προσλήψεις 14 ατόμων άνεργοι έως 30 ετών με σύμβαση εξαρτημένης πλήρους εργασίας ορισμένου έργου 24 μηνών για απασχόληση σε Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 14 ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

800 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


800 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις 800 «άγγιξαν» οι αιτήσεις των απόρων και οικονομικά αδυνάτων που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του δήμου Θεσσαλονίκης. Από αυτές τις αιτήσεις, οι 160 αφορούν μοναχικά άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας, ενώ μεταξύ των οικογενειών υπάρχουν και 140 οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα παιδιά.

800 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΣΕ ΝΕΟΥΣ


Επίδομα Σε Νέους Ανέργους Από 20-29 Ετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.
Το επίδομα ανέρχεται σε 73,37 ΕΥΡΩ τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
• Να έχουν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας τους ή να έχουν αποκτήσει πτυχίο ή να έχουν απολυθεί από το στρατό.
• Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό.
• Να μην έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 80 ημερομίσθια πριν την εγγραφή τους στα ειδικά Μητρώα ΕΣΠΑ.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΣΕ ΝΕΟΥΣ

ΔΕΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΔΕΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

Η ΔΕΗ ανακοινώνει τις προσλήψεις , με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα ενός (31) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ Μελίτης, που εδρεύει στο νομό Φλώρινας.

ΔΕΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΡΓΟΣΗΜΟ 35000 ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ


ΕΡΓΟΣΗΜΟ 35000 ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΓΑ

Στοιχεία για τον αριθμό των ασφαλισμένων με εργόσημο απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης. Όπως ειδικότερα προκύπτει,  οι ασφαλισμένοι με εργόσημο για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι 27.000 και περίπου 8.000 για τον ΟΓΑ, χωρίς ωστόσο να είναι διευκρινισμένο εάν πρόκειται για πρωτοασφαλισμένους με το εργόσημο.

ΕΡΓΟΣΗΜΟ 35000 ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τελειώνει αύριο η δημόσια διαβούλευση του ετήσιου προγράμματος 2013 στο πλαίσιο υλοποίησης του πολυετούς προγράμματος 2007-2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών νομίμως διαμενόντων.

Η Υπεύθυνη Αρχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης (Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης), έχει ανοίξει τη Δημόσια Διαβούλευση για τη διαμόρφωση του Ετησίου Προγράμματος 2013 από τις 08 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2012 ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τυχόν σχόλια και παρατηρήσεις επί των προτεινόμενων δράσεων αλλά και προτάσεις για νέες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται σειρά δράσεων που έχουν επιλεγεί με βάση εντοπισμένες ανάγκες και προτεραιότητες της εθνικής πολιτικής ένταξης των μεταναστών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 45 ΕΩΣ 65 ΕΤΩΝ


Επίδομα Ανεργειας Για Μακροχρόνια Ανέργους - Επίδομα Ανεργείας

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι και οι υπήκοοι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Ηλικία από 45 μέχρι 65 ετών.
Ως ημερομηνία γέννησης του δικαιούχου του επιδόματος λογίζεται η 1η Ιανουαρίου του 45ου έτους της ηλικίας του και ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 65ου έτους του δικαιούχου η 31η Δεκεμβρίου του έτους της συμπλήρωσης.
Η συμπλήρωση του 65ου έτους συνεπάγεται την διακοπή της καταβολής του επιδόματος στο δικαιούχο.
2. Εξάντληση 12μηνης τακτικής επιδότησης ανεργίας.
 Δικαιούχοι είναι και όσοι έχουν εξαντλήσει κατά το παρελθόν 12μηνη επιδότηση ακόμη και αν την έλαβαν τμηματικά (δηλ. με αναστολές και συνεχίσεις).

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ 45 ΕΩΣ 65 ΕΤΩΝ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΑ 2 €


ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΑ 2 €

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αυξήσεις στα τσιγάρα προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας.Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η γ.γ. Δημόσιας Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου , προανήγγειλε τη δημιουργία νέων κανόνων και προϋποθέσεων αλλά και νέους περιορισμούς στη λιανική διάθεση των προϊόντων καπνού.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΤΑ 2 € 

2 € ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


2 € ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνης Μάρκου σχετικής με την ανάθεση σε ιδιώτη από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού στον Υπουργό Υγείας αποκαλύφθηκε ότι το κόστος του τηλεφωνικού ραντεβού είναι 2 €.

Όπως καταγγέλλει η κ. Μάρκου η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ιδιώτη, χωρίς να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η σύμβαση, ενώ το κάθε τηλεφώνημα στοιχίζει στους ασθενείς 2 ευρώ. Μάλιστα, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικαλέστηκε την περίπτωση άλλου νοσοκομείου που χρεώνει τους ασθενείς για τα τηλεφωνικά ραντεβού με 0,39 ευρώ και επισήμανε ότι ένα νοσοκομείο όπως το Παπαγεωργίου, που για το 2012 έλαβε επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή επιχορηγήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, οφείλει να τα κάνει όλα με απόλυτη διαφάνεια.

2 € ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ